THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΝ ψηφίζω - ΔΕΝ ψηφίζω!!!!!!

Από καιρό έχω αποφασίσει ότι δεν θα πάω να ψηφίσω. Δεν έχω μεταφέρει τα χαρτιά  μου και είμαι ακόμα δημότης Αθήνας. Ναι, το ομολογώ, έχω ψηφίσει Κακλαμάνη στο παρελθόν, αλλά άλλη ευκαιρία από μένα δεν θα έχει! Ούτε κανένας τους φυσικά! Δεν έρχομαι αντιμέτωπη καθημερινά με τα άσχημα της Αθήνας, γιατί μένω προς τα Νότια, αλλά τα μαθαίνω από τον τύπο και τα υπόλοιπα blogs. Βλέπω και ακούω συνεχώς για τις παρατημένες και βρώμικες γειτονιές της  Αθήνας και ξέρω ότι κανένας Δήμαρχος δεν θα καταφέρει να κάνει την πόλη μας πιο όμορφη, πιο ανθρώπινη, πιο φιλική! Είναι όλοι ίδιοι. Κοιτάνε το συμφέρον τους και την προβολή τους. Να γίνουν γνωστοί, να τα τσεπώνουν, να κάνουν δημόσιες σχέσεις και να βγάζουν λόγους. Τίποτε άλλο δεν τους νοιάζει. 

Και στη γειτονιά μου να ψήφιζα, πάλι θα επέλεγα την αποχή. Και είναι η πρώτη χρονιά που απέχω. Παλιά κορόιδευα αυτούς που δεν ψήφιζαν και τους κατηγορούσα. Έλεγα ότι με την αποχή δεν καταφέρνεις τίποτα, ότι πρέπει να ασκείς τα εκλογικά σου δικαιώματα και ότι πρέπει να έχεις αποψη και να την εκφράζεις! Αλλά έχω καταλάβει με τον καιρό, ότι όσο και να εκφραστεί ο πολίτης, το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο! Γιατί, ούτε στα μικρά κόμματα θέλω να δίνω την ψήφο μου, ούτε στους ανεξάρτητους, ούτε σε κανέναν! Γιατί είναι όλοι ίδιοι!

Βάζουν περουκίνι στη φαλάκρα, γυαλίζουν τα δόντια, φορούν ένα κάτασπρο πουκάμισο, συμβουλή του μαρκετίστα που τους έχει αναλάβει, και ποζάρουν όλο χάρη και υποσχέσεις. Γεμίζουν όλες τις γειτονιές με εκατοντάδες φυλλάδια και όλες τις πλατείες με κιόσκια που έχουν επάνω την κεφάλα τους! Και από πίσω σέρνουν δεκάδες δημοτικούς συμβούλους που αν τους ξαναδείς ποτέ μετά τις εκλογές, σφύρα μου! Μία από αυτούς, δυστυχώς γνωρίζω κι εγώ!

Είναι μία γνωστή μου- δεν έχει σημασία πόσο γνωστή- που κατεβαίνει για δημοτικός σύμβουλος- δεν έχει σημασία σε ποιον δήμο και με ποιο συνδυασμό! Η γυναίκα δεν έχει ιδέα ούτε από πολιτικά, ούτε από ομιλίες, ούτε από Δήμους, ούτε τίποτα! Δεν μπορεί ούτε μία παράγραφο να συντάξει μόνη της. Δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί περαιτέρω με τον Δήμο, αν εκλεγεί. Ο λόγος που έβαλε υποψηφιότητα, είναι για να βοηθήσει τη δουλειά της, γιατί διατηρεί ένα γραφείο στην περιοχή όπου μπορεί να εκλεγεί, για να γίνει πιο γνωστή στην γειτονιά και, άκουσον-άκουσον, για να ''μπει'' στο μάτι κάποιων αντιπάλων! Να τη βλέπουν και να λένε ''Αααα, η τάδε, έγινε δημοτική σύμβουλος!''....

Και όσο σκέφτομαι ότι υπάρχουν δεκάδες υποψήφιοι με αυτή τη λογική, μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι! Πώς να πάω να ψηφίσω εγώ μετά? Με τι λογική θα βάλω τα χεράκια μου να βγάλω τα ματάκια μου? Όχι! Ας μείνω εκείνη την Κυριακή στο σπιτάκι μου, να μην έχω το βάρος ότι έδωσα την ψήφο μου σε κάποιον άχρηστο! 
''Μα, αν δεν πας, είναι σαν να βοηθάς να κερδίσει ο πιο ισχυρός. Γιατί δεν θα τον αποδυναμώσεις έτσι! Αυτοί, αυτό θέλουν. Να υπάρχει μεγάλη αποχή. Γιατί ακόμα και με 2 ψήφους, πάλι θα βγει κάποιος!''  μου είπε ο Σ. 
Εγώ όμως ακόμα επιμένω ότι αν για μία μόνο φορά απήχαμε όλοι από τις κάλπες, ίσως το μήνυμα που θα λάμβαναν να ήταν κάπως διαφορετικό. Γιατί, δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα ψηφίσουν πάλι τους ίδιους. Εκείνους τους οποίους μετά μπορεί να βρίζουν. Εκείνους που έχουν καταστρέψει την πόλη μας. Αλλά ούτε έχουμε ανάγκη από νέα κουμάσια! Έχουμε ανάγκη από ηρεμία και καθαρές δουλειές! Μπορεί κάποιος να μας τα δώσει αυτά? Καλώς! Δεν μπορεί? Ας μην βγει κανείς!

Αν με άκουγαν τώρα οι φίλες μου, θα σταυροκοπιόντουσαν! Ολοκληρωτική αλλαγή! Εγώ, η συντηρητική να είμαι στο όριο να επιλέξω την αναρχία! Δεν ξέρω τι να πω! Θέλω μόνο ένα καλύτερο αύριο, γίνεται??