THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΝ ψηφίζω - ΔΕΝ ψηφίζω!!!!!!

Από καιρό έχω αποφασίσει ότι δεν θα πάω να ψηφίσω. Δεν έχω μεταφέρει τα χαρτιά  μου και είμαι ακόμα δημότης Αθήνας. Ναι, το ομολογώ, έχω ψηφίσει Κακλαμάνη στο παρελθόν, αλλά άλλη ευκαιρία από μένα δεν θα έχει! Ούτε κανένας τους φυσικά! Δεν έρχομαι αντιμέτωπη καθημερινά με τα άσχημα της Αθήνας, γιατί μένω προς τα Νότια, αλλά τα μαθαίνω από τον τύπο και τα υπόλοιπα blogs. Βλέπω και ακούω συνεχώς για τις παρατημένες και βρώμικες γειτονιές της  Αθήνας και ξέρω ότι κανένας Δήμαρχος δεν θα καταφέρει να κάνει την πόλη μας πιο όμορφη, πιο ανθρώπινη, πιο φιλική! Είναι όλοι ίδιοι. Κοιτάνε το συμφέρον τους και την προβολή τους. Να γίνουν γνωστοί, να τα τσεπώνουν, να κάνουν δημόσιες σχέσεις και να βγάζουν λόγους. Τίποτε άλλο δεν τους νοιάζει. 

Και στη γειτονιά μου να ψήφιζα, πάλι θα επέλεγα την αποχή. Και είναι η πρώτη χρονιά που απέχω. Παλιά κορόιδευα αυτούς που δεν ψήφιζαν και τους κατηγορούσα. Έλεγα ότι με την αποχή δεν καταφέρνεις τίποτα, ότι πρέπει να ασκείς τα εκλογικά σου δικαιώματα και ότι πρέπει να έχεις αποψη και να την εκφράζεις! Αλλά έχω καταλάβει με τον καιρό, ότι όσο και να εκφραστεί ο πολίτης, το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο! Γιατί, ούτε στα μικρά κόμματα θέλω να δίνω την ψήφο μου, ούτε στους ανεξάρτητους, ούτε σε κανέναν! Γιατί είναι όλοι ίδιοι!

Βάζουν περουκίνι στη φαλάκρα, γυαλίζουν τα δόντια, φορούν ένα κάτασπρο πουκάμισο, συμβουλή του μαρκετίστα που τους έχει αναλάβει, και ποζάρουν όλο χάρη και υποσχέσεις. Γεμίζουν όλες τις γειτονιές με εκατοντάδες φυλλάδια και όλες τις πλατείες με κιόσκια που έχουν επάνω την κεφάλα τους! Και από πίσω σέρνουν δεκάδες δημοτικούς συμβούλους που αν τους ξαναδείς ποτέ μετά τις εκλογές, σφύρα μου! Μία από αυτούς, δυστυχώς γνωρίζω κι εγώ!

Είναι μία γνωστή μου- δεν έχει σημασία πόσο γνωστή- που κατεβαίνει για δημοτικός σύμβουλος- δεν έχει σημασία σε ποιον δήμο και με ποιο συνδυασμό! Η γυναίκα δεν έχει ιδέα ούτε από πολιτικά, ούτε από ομιλίες, ούτε από Δήμους, ούτε τίποτα! Δεν μπορεί ούτε μία παράγραφο να συντάξει μόνη της. Δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί περαιτέρω με τον Δήμο, αν εκλεγεί. Ο λόγος που έβαλε υποψηφιότητα, είναι για να βοηθήσει τη δουλειά της, γιατί διατηρεί ένα γραφείο στην περιοχή όπου μπορεί να εκλεγεί, για να γίνει πιο γνωστή στην γειτονιά και, άκουσον-άκουσον, για να ''μπει'' στο μάτι κάποιων αντιπάλων! Να τη βλέπουν και να λένε ''Αααα, η τάδε, έγινε δημοτική σύμβουλος!''....

Και όσο σκέφτομαι ότι υπάρχουν δεκάδες υποψήφιοι με αυτή τη λογική, μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι! Πώς να πάω να ψηφίσω εγώ μετά? Με τι λογική θα βάλω τα χεράκια μου να βγάλω τα ματάκια μου? Όχι! Ας μείνω εκείνη την Κυριακή στο σπιτάκι μου, να μην έχω το βάρος ότι έδωσα την ψήφο μου σε κάποιον άχρηστο! 
''Μα, αν δεν πας, είναι σαν να βοηθάς να κερδίσει ο πιο ισχυρός. Γιατί δεν θα τον αποδυναμώσεις έτσι! Αυτοί, αυτό θέλουν. Να υπάρχει μεγάλη αποχή. Γιατί ακόμα και με 2 ψήφους, πάλι θα βγει κάποιος!''  μου είπε ο Σ. 
Εγώ όμως ακόμα επιμένω ότι αν για μία μόνο φορά απήχαμε όλοι από τις κάλπες, ίσως το μήνυμα που θα λάμβαναν να ήταν κάπως διαφορετικό. Γιατί, δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα ψηφίσουν πάλι τους ίδιους. Εκείνους τους οποίους μετά μπορεί να βρίζουν. Εκείνους που έχουν καταστρέψει την πόλη μας. Αλλά ούτε έχουμε ανάγκη από νέα κουμάσια! Έχουμε ανάγκη από ηρεμία και καθαρές δουλειές! Μπορεί κάποιος να μας τα δώσει αυτά? Καλώς! Δεν μπορεί? Ας μην βγει κανείς!

Αν με άκουγαν τώρα οι φίλες μου, θα σταυροκοπιόντουσαν! Ολοκληρωτική αλλαγή! Εγώ, η συντηρητική να είμαι στο όριο να επιλέξω την αναρχία! Δεν ξέρω τι να πω! Θέλω μόνο ένα καλύτερο αύριο, γίνεται??

8 spins:

sCaTterBraiN είπε...

εγώ πάλι εξακολουθώ να διαφωνώ με τη λογική της αποχής. ειδικά για το δήμο της αθήνας αυτή τη φορά θα πήγαινα οπωσδήποτε να ψηφίσω προκειμένου να απαλλαγούμε από τον κακλαμάνη. επιμένω ότι αν θες να διαμαρτυρηθείς μπορείς να ψηφίσεις ένα από τα 'κουλά' κόμματα, άκυρα-λευκά-αποχή είναι προς ώφελος του πρώτου και του 'συστήματος'.
φιλάκια!

kalo paidi alla... είπε...

Το χειρότερο είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι που λες...χτες έρχεται η καθαρίστρια στη δουλειά και μου λέει: ψήφισε τον τάδε βάζει για σύμβουλος, ξέρεις ποιος είναι αυτός που χει το κοτοπουλάδικο στη γειτονιά, έχεις φάει? το καλύτερο κοτόπουλο...
(δεν είπα τίποτα)

Emmanouela είπε...

Nαι βρε παιδί μου, αλλά ποιος μου λέει ότι αν τελικά βγει το ''κουλό'' κόμμα, θα γίνει κάτι καλύτερο!? Δηλαδή, να πάμε από το κακό στο χειρότερο? Πιστεύω ότι ο Κακλαμάνης θα χάσει. Δεν πάει καλά τελευταία! Έχει κάνει πολλά!
Άντε, στείλε κανα γλυκό, γιατί η ζάχαρη με βοηθάει να σκέφτομαι καλύτερα τα πράγματα, πιο ξεκάθαρα!!

Emmanouela είπε...

@καλό παιδί
αχαχχχχααχαχα!!! Αλήθεια?! Ναι, τώρα μόλις είδα στο φατσομπούκι ότι βάζει υποψηφιότητα ένας συμμαθητής μου, που είναι τραπεζικός υπάλληλος και εθελοντής πυροσβέστης λέει!! αχαχα! Ωρε γέλιο!!!

μουά είπε...

100% μαζί σου!!! Κι εγω όπως ακριβώς τα λές τα έχω μέσα μου. Οκ οι αποχή δεν θα λύσει τα προβλήματα αλλά ρε ($(%@_ πόσο ακόμα να δίνεις αξία στα κουμάσια που την είδαν κάπως με το να τους ψηφίζεις.
Εκτός αν πάω με σαλαμάκι και βγάλω εκτός την κάλπη. μμμ
Και τι δλδ να δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης στον έναν για να φύγει ο άλλος? Δεν πρέπει να είναι έτσι.

Emmanouela είπε...

Κατίνααα, σαλαμάκι!!!!! Δεν πρέπει να είναι έτσι, αλλά πολλοί αυτό θα κάνουν φέτος! Να δούμε τι θα δούμε!!!
Καλό σκ!!!!

Πιπερατος είπε...

Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα...
Οι τοπικες εκλογες εχουν και γελιο παντως...
Οσο για τα λευκα και τις αποχες τι να πει κανεις...Νομιζω πως καλυτερα να το ριξεις σε καποιον που δεν προκειτε να βγει παρα να απεχεις.

Emmanouela είπε...

Ρε Πιπεράτε, πώς θα πέσουν οι κυβερνήσεις χωρίς αποχή?? Με το να ψηφίσω τον κάθε άσχετο, θα σωθούμε ως χώρα?! Και αν κατά τύχη, και άλλοι έχουν ψηφίσει τον ίδιο άσχετο και βγει, τι θα τον κάνουμε?! Οι περισσότεροι είναι σίγουροι ότι δεν θα βγουν και δεν έχουν ούτε ένα πλάνο στο μυαλό τους! Απλώς, φλυαρούν για να δηλώσουν παρουσία!
Άσε με σε παρακαλώ, δεν πάω να ψηφίσω! Ας κόψουν το λαιμό τους!