THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Think positive!!!


Κι επειδή πολλά ακούγονται περί των Αυγουστιάτικων διακοπών της μάζας, ήρθε η ώρα να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα για να φύγουμε κι εμείς με το κεφάλι ψηλά! 

Οκ, το ξέρουμε, τον Αύγουστο φεύγει μέχρι και η κουτσή Μαρία και στα καράβια γίνεται χαμός, υπάρχει ταλαιπωρία και ίσως κάνουμε παραπάνω ώρα να φτάσουμε στον προορισμό μας, αλλά κάποιοι αδυνατούν να πάρουν άδεια πριν τον Αύγουστο και είναι υποχρεωμένοι να ζήσουν τη μεγάλη, ηρωική έξοδο! Οπότε, χαλαρώνουμε και το απολαμβάνουμε, γιατί τελικά έχει και τα καλά του το θέμα!


1. Ξέρουμε όλοι πως περισσότερο αξίζει η αναμονή για κάτι, παρά το ίδιο το κάτι. Τουτέστιν, το να περιμένουμε στωικά τις διακοπές μας τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, μας κρατάει σε εγρήγορση. Ζούμε με το ταξίδι κολλημένο στο μυαλό. Έχουμε πολύ χρόνο μέχρι να προετοιμαστούμε καλά και να ψωνίσουμε όλα τα απαραίτητα! Έχουμε με κάτι να ασχολούμαστε στο γραφείο. Κοιτάμε site με τουριστικούς οδηγούς και ξενοδοχεία και κυλάει πιο γρήγορα η ώρα. Τα όνειρα πάντα μας κρατάνε ζωντανούς και μας δίνουν δύναμη! Όταν έχεις πάει κι έχεις γυρίσει, τι θα έχεις να ονειρεύεσαι και να περιμένεις?!

2. Προλαβαίνουμε όοοολη την περίοδο των εκπτώσεων! Γιατί στα νησιά όλα είναι ακριβότερα και σιγά μην έχεις το νου σου εσύ στο νησί για τις εκπτώσεις! Ενώ, μένοντας στην Αθήνα όοοολο τον Ιούλιο, τις έχεις ξεζουμίσει και με άνεση χρόνου έχεις τακτοποιήσει κάθε σου αγορά! Είσαι έτοιμος, κομπλε, έφυγες!!

3. Όλοι ξέρουμε ότι οι κλοπές τον Αύγουστο θερίζουν! Προσωπικά, θα φοβόμουν πολύ να μείνω πίσω στην Αθήνα σε μία άδεια πολυκατοικία! Δεν νιώθω ασφάλεια όταν λείπουν όλοι, οπότε καλύτερα να λείπω κι εγώ! Διπλοκλειδώνω, παίρνω μαζί μου όλα τα αντικείμενα που μου είναι πολύτιμα και γίνομαι καπνός! Ε, άμα θέλει τόσο πολύ ο κλέφτης να μπει και να μου πάρει τα πορτατίφ, ας μπει! Το θέμα είναι να μην είμαι εγώ μέσα!

4. Δεν μου αρέσει που κυκλοφορούν όλα κι όλα 5 αμάξια στη γειτονιά μου! Δεν μου αρέσει η ερημιά, λες κι έχει πέσει βόμβα! Μέχρι και ο φούρνος της γειτονιάς κλείνει! Παλιά, θυμάμαι, που είχα ξεμείνει το μισό Αύγουστο εδώ, δεν έβρισκα ούτε περίπτερο!! Και δεν οδηγώ! Άντε να τρέχεις σε άλλη γειτονιά άμα ξεμείνεις από κάτι! Καλύτερα να φύγω κι εγώ, λοιπόν, για να βρίσκω αυτό που θέλω σε αφθονία!!

5. Στα νησιά, λόγω αυξημένης κίνησης την περίοδο του Αυγούστου, γίνεται μεγαλύτερη κατανάλωση στα εσιατόρια, οπότε δύσκολο να βρεις μπαγιάτικο φαγητό! Τώρα που έχει ψιλοαδειάσει η Αθήνα, στο μοναστηράκι σου σερβίρουν το βράδυ σουβλάκι με γύρο κομμένο από το πρωί και σπας τα δόντια σου να το μασήσεις! Ενώ όταν έχουν πολλή δουλειά το χειμώνα, ψήνουν 3 γύρους κάθε ώρα! Έτσι πάνε αυτά! Στο νησί μπορεί να κουραστείς λίγο να βρεις τραπέζι άδειο, αλλά δεν θα σου σερβίρουν κρύο ή μπαγιάτικο φαγητό! Που να προλάβει να μπαγιατέψει?


6. Η οικονομική κρίση έχει και τα καλά της! Αν και φεύγει πολύς κόσμος και φέτος, προτιμάνε να μείνουν σε σπίτια φίλων για να γλιτώσουν λεφτά, άρα και οι τιμές στα ξενοδοχεία έχουν πέσει και δεν μοιάζουν με 2 καλοκαίρια πίσω! Ακόμα και τον Αύγουστο, παρατηρείς πεσμένες τιμές και λιγότερο κόσμο στα νησιά! Δεν θα φάτε αυτή τη χρονιά το πήξιμο που φάγατε πέρυσι και πολύ περισσότερο πρόπερσι! Οπότε, φύγετε άφοβα!!


7. Δεν είναι κρίμα να έχεις γυρίσει από διακοπές και το ημερολόγιο να δείχνει 15 Ιουλίου?? Λες τώρα πάει, τέλειωσε το καλοκαίρι!! Ενώ για εμάς, τώρα αρχίζει! Καλώς ή κακώς το καλοκαίρι έχει ταυτιστεί με τις διακοπές και τις μετακινήσεις, οπότε είναι ψυχολογικό το θέμα! Ποιος μπορεί να δουλεύει τον Αύγουστο που θα λείπει η μισή Αθήνα! Εκτός και αν είσαι από τους τυχερούς που γύρισες μεν αλλά δεν πιάνεις δουλειά μέσα στον Αύγουστο, οπότε ανήκεις σε άλλη, πολυτελή κατηγορία και δεν σε αγγίζω!! Αν δεν δουλεύεις, όπου και να είσαι καλά είναι!

8. Ο Αύγουστος έχει τη γιορτή της Παναγίας και γιορτάζει η μισή Ελλάδα! Καλύτερο δεν είναι να γιορτάσεις την ονομαστική σου εορτή (ή κάποιου φίλου) στο νησί? Μακριά από την Αθήνα? Να ζεις τα έθιμα των επαρχιών και να γίνεσαι μέρος αυτών? Στην Αθήνα το πολύ-πολύ να πας σε κανα πανηγύρι και να βγάλεις τους φίλους σου για ένα ποτό σε κάποιο τρέντυ μαγαζί της παραλιακής για να γιορτάσεις! Μπλιαχ δηλαδή!!

9. Το σπρώξιμο και η ταλαιπωρία στα καράβια υπάρχουν όλο το καλοκαίρι, είναι και λίγο παραμύθι ότι και καλά μόνο τον Αύγουστο ταλαιπωρείσαι! Αν εσύ θες να πας μισή ώρα πριν φύγει το καράβι, ενώ έχεις και αυτοκίνητο να βάλεις μέσα, πώς περιμένεις να βρεις θέση και να μην ταλαιπωρηθείς? Αφού είμαστε της τελευταίας στιγμής!! Πήγαινε κανα 2ωρο πριν, στρώσου σε μια καλή θέση και άσε τους άλλους να παλεύουν! Και αν πας κάπου οδικώς, φύγε σε μία ώρα που δεν θεωρείται ''αιχμής''! Δεν τα ξέρω αυτά, ρωτήστε οδηγούς!!

10. Τέλος, είναι και η αυγουστιάτικη πανσέληνος! Το ομορφότερο φεγγάρι όλου του χρόνου, λένε! Καλύτερα να το χαζεύω, αγκαλιά με τον καλό μου στο αγαπημένο μας νησί, παρά από το μπαλκόνι  μου!!!


Δεν θέλω να απογοητεύσω όσους γύρισαν από διακοπές, αλλά νιώθω πολύ τυχερή που εγώ σε λίγες μέρες φεύγω! Άξιζει η αναμονή και είναι γλυκιά!!
Ολοι μας, εσείς που γυρνάτε κι εμείς που φεύγουμε, εύχομαι να περνάμε ένα αξέχαστο καλοκαίρι, όπως το έχουμε ονειρευτεί! Κι αν κάτι, κάποια στιγμή πάει στραβά, ας είμαστε αισιόδοξοι! Όλα θα φτιάξουν! Αρκεί να τα αντιμετωπίζουμε με χαμόγελο!