THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Αυγουστιάτικος πυρετός!!!!

Και δεν είναι καν πυρετός το Σαββατόβραδο, ώστε να κουνήσουμε και λίγο τα κορμιά μας! Στον Αυγουστιάτικο πυρετό, τα κορμιά παραλύουν!!!

Άλλο ένα φαινόμενο που με αγαπά και δεν με απατά ποτέ!!! Μα τάμα το'χω κάθε Αύγουστο, μόλις γυρίζω από διακοπές να αρρωσταίνω?? Με εξαίρεση τον Αύγουστο του 2008, όπου μόλις γύρισα από διακοπές πέθανε ο άντρας της γιαγιάς μου (ο 3ος, οι άλλοι 2 ζουν, μην τρομάζετε!!) και το ανοσοποιητικό μου με έβγαλε ασπροπρόσωπη για να μπορέσω να σταθώ στις περιστάσεις! Όοολα τα υπόλοιπα καλοκαίρια, πέφτω στο κρεββάτι με πυρετό και πονόλαιμο και χάνω τα τελευταία μπάνια! Μέχρι να συνέλθω, έχουν αρχίσει τα πρωτοβρόχια!!! Ευτυχώς που είπαν ότι φέτος το καλοκαίρι θα τραβήξει μέχρι Οκτώβριο και έτσι δεν στενοχωριέμαι! 

Εχτές, λοιπόν, ξύπνησα με φριχτό πονόλαιμο και είπα: ''καλώστην!!!'', εννοώντας την ίωση! Χαιρετηθήκαμε με την κοπελιά και από εχτές έχουμε γίνει αχώριστες (με την ίωση ντε!!!)...
Σήμερα πήγα πρώτη μέρα στη δουλειά, γιατί δεν μπορούσα να μην πάω και να πουν ότι λουφάρω για να κερδίσω κι άλλη άδεια! Έχουμε και μια αξιοπρέπεια! Βέβαια, πώς το έβγαλα το 9ωρο, η καρδούλα μου το ξέρει και τα χάπια που κατέβασα!! Αν συνεχίσει η κατάσταση και τρίτη ημέρα, θα πάω για αντιβίωση! Και να φανταστείτε, ότι την Δευτέρα τελείωσα την άαααλλη αντιβίωση!!! Δεν σας τα'χω πει αυτά, ε?

Την τρίτη μέρα που ήμουν στο νησί, με πιάνει φριχτός πόνος στα ούλα, από τη μία πλευρά και πέρασα 2 ημέρες χωρίς να ξέρω τι είναι. Έπαιρνα mesulid και ευχόμουν να μου περάσει! Έλα όμως που δεν περνούσε!!! Φρονημίτη βγάζεις, είπε ο οδοντίατρος....ο καλύτερος του νησιού λένε!!! Αν είναι δυνατόν!! Δεν έχω βγάλει ποτέ φρονημίτη!! Τώρα με θυμήθηκε?! Έτσι πέρασα 5 ημέρες με πολλάααα χάπια και πολλέεεεες υπνηλίες!!! Τι τα θες όμως? Τίποτα δεν ήταν άξιο να μου χαλάσει τις διακοπές!! Οι οποίες ήταν ονειρεμένες!!!! Και αφήνω λίγο πίσω τα αρρωστιάρικά μου για να σας διηγηθώ τα των διακοπών μου!! Ααα, πάω να δω και τη σούπα, μη σωθεί το νερό!!!


Αν δείτε και γράφω πολλά, μην με πείτε φλυαρη! Είναι το παραμηλητό του πυρετού!!

Φτάνω που λέτε στην Κω! Σαν να μην πέρασε μια μέρα! Τι ομορφιά! Το ένιωσα και πάλι δικό μου το μέρος! Στο τέλος των διακοπών μας με τον καλό μου συμφωνήσαμε ομόφωνα ότι ήταν οι καλύτερες διακοπές που έχουμε κάνει ποτέ! Και μακάρι κάθε χρόνο να τις ξεπερνάμε! 



Φυσικά, δεν ήμασταν μόνοι μας! Ο Σταμάτης μου έχει πολλούς θείους και ξαδέρφια εκεί που μένουν μόνιμα! Οπότε, πήγαμε σε πολλά οικογενειακά τραπέζια, τα οποία ευχαριστήθηκα περισσότερο και από της δικής μου οικογένειας! Είναι όλοι τους καλοσυνάτοι, ευγενικοί, διακριτικοί και έτοιμοι να σου προσφέρουν και να σου ανοίξουν το σπίτι τους ανά πάσα στιγμή! Και τα ξαδέρφια όλα τους θαυμάσια παιδιά, κάναμε πολύ καλή παρέα!! Στο τέλος στενοχωρηθήκαμε που τους αφήσαμε πίσω! Τους συνήθισα και εγώ, έγιναν μέρος της καθημερινότητάς μου! ΄Ηξερα ότι το απόγευμα θα βρώ τον έναν εκεί και τον άλλο παραπέρα! Τι όμορφη και ανέμελη που μου φαίνεται η ζωή στα νησιά! Κυλάνε όλα τόσο ήρεμα και ευχάριστα! Κάποιες στιγμές τις ξεχώρισα παραπάνω και αξίζει να τις μοιραστώ μαζί σας.

Μετά από χρόνια, πήγα θέατρο! Ναι, έπρεπε να πάω διακοπές για να πάω θέατρο! Το σινεμά με έχει κερδίσει και για θέατρο δεν έχω καλή παρέα, οπότε περνάνε τα χρόνια και οι παραστάσεις και εγώ μένω πίσω! Σε όλους τους δρόμους είχανε αφίσες της θεατρικής παράστασης: ''Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο έχει πάρει πολύ κόσμο στο λαιμό του'', με την Εβελίνα Παπούλια και τον Αλέξανδρο Ρήγα! Μόνο!!! Δεν έχει άλλους ηθοποιούς, πράγμα που δεν ξέραμε και περιμέναμε συνεχώς να σκάσει μύτη έστω κάποιος κομπάρσος! Αυτό που με τράβηξε περισσότερο να πάω στην παράσταση είναι ότι θα γινόταν στο θέατρο του Κάστρου! Και εγώ δεν είχα επισκεφθεί ποτέ το κάστρο! Ξέρετε, κανονικό κάστρο το οποίο έχει γίνει σαν μουσείο τώρα με δεκάδες επισκέπτες τουρίστες καθημερινά! Το βράδυ το γεμίζουν με καρεκλίτσες και το κατάλληλο σκηνικό για την εκάστοτε παράσταση ή συναυλία και ο κόσμος βάζει τα χαμόγελα και τα χειροκροτήματα! Υπέροχος φωτισμός και πολύ ρομαντική ατμόσφαιρα συνδυασμένα με ένα δροσερό αεράκι που σε ανακουφίζει από τον καύσωνα που τρως κατακούτελα το μεσημέρι! Η παράσταση απέκτησε ενδιαφέρον στο δεύτερο μέρος της, μετά το διάλειμμα! Στην αρχή μπορεί να βαριόσουν ή να είχες κουφαθεί από τις τσιρίδες της Παπούλια! Την οποία αγαπώ πολύ σαν ηθοποιό, αλλά το παράκανε αυτή τη φορά! Και ο ρόλος του Ρήγα θύμιζε πολύ Σεργιανόπουλο στους Δύο Ξένους και μελαγχώλησα!! Πάντως, η βραδιά κύλησε ευχάριστα! Κλείσιμο με ποτάκι στη θρυλική Heaven του θείου του Γιώργου, στο λιμάνι της Κω, η οποία έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς πολλά αστέρια της νύχτας και όχι μόνο καθώς και τρελούς κλάμπερ που ξεφάντωναν μέχρι πρωίας! Πολύ όμορφος χώρος, ωραία χρώματα, ξεκούραστη και χαλαρή ατμόσφαιρα και πάντα η καλύτερη μουσική! Είναι ανοιχτή από το πρωί για να κάνεις το μπάνιο σου πίνοντας καφεδάκι μέχρι αργά το βράδυ που θα κουραστείς απ' τον χορό και θα πας να την πέσεις (και στην παραλία άμα θες, γιατί όχι?)!!!


* Η Θεά Heaven. Είναι ό,τι μπόρεσα να τραβήξω, γιατί το μαγαζί είναι πολύυυ μεγάλο και πιο μέσα έχει και πισίνα πλαισιωμένη από φοίνικες!!

Άλλη συναρπαστική ανακάλυψη του φετινού καλοκαιριού, ήταν το απίιιστευτο ξενοδοχείο MICHELANGELO, στον Αγ. Φωκά!!! Σας είχα πει ότι η Κως έχει πανέμορφα και τεράστια ξενοδοχεία, τα περισσότερα πολυτελή με τσιμπιμένες τιμές, τα οποία όμως μπορείς να επισκεφθείς σαν απλός εξωτερικός πελάτης και να πιείς το ποτό σου πλάι στην πισίνα ή να απολαύσεις ένα δείπνο! Οι τιμές σ' αυτά τα είδη είναι χαμηλές σχετικά (καλά, σχετικά με την Αθήνα είναι ευτελείς!) και η εισοδος για να κάνεις μπάνιο στην πισίνα τους τα πρωινά, είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ! Δεν πληρώνεις τις ξαπλώστρες, μόνο παραγγέλνεις έναν καφέ αν θες! Σε αντίθεση με την Αθήνα, όπου το πιο φτηνό ξενοδοχείο χρεώνει την πισίνα του 8 ευρώ το άτομο, μόνο τις καθημερινές, για Σ/Κ μην το συζητήσουμε καλύτερα! Στο ΜICHELANGELO παίρναμε έναν καφέ με 2,60 ευρώ παρακαλώ και καθόμασταν ώρες ολόκληρες για βουτιές στην αχανή πισίνα του με υδρομασάζ, pool bar εντός πισίνας, υπερχείληση και θέα μόνο το πέλαγος! Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους! 




Φυσικά, επισκεφτήκαμε και τις αγαπημένες μας παραλίες Τιγκάκι, Μαρμάρι, Θερμά και Κέφαλο, αλλά φέτος δεν είχε μεγάλα κύματα, λόγω άπνιας και δεν ήταν όπως το περιμέναμε! Στην Κέφαλο, φυσικά, τα νερά είναι πάντα δροσερά και πεντακάθαρα και το τοπίο μαγευτικό, αλλά είναι η πιο μακρινή παραλία (γύρω στη μία ώρα από το κέντρο της Κω) κι έτσι δεν ξαναπήγαμε, δεδομένου ότι είχαμε κολλήσει και λίγο με την πισίνα! 

* Τιγκάκι

 * Θερμά


* Παραλία Κεφάλου

Και η ωραιότερη μέρα στο νησί, ήταν όταν πήραμε το ''Νικήτας'' και βγήκαμε στα ανοιχτά με σκοπό να επισκεφτούμε τα κοντινά νησάκια Ψέριμο και Κάλυμνο! Το ''Νικήτας'' κάνει σχεδόν κάθε μέρα διαδρομές στα γύρω νησιά και πολλοί τουρίστες το διασκεδάζουν! Ξεκινάει στις 9μιση  το πρωί και στις 6 το απόγευμα είσαι πίσω. Σου αφήνουν 1-2 ώρες στο κάθε νησί, οι οποίες είναι αρκετές και στον γυρισμό ρίχνουν άγκυρα στα ανοιχτά και κάνεις βουτιές στα καταγάλανα νερά! Μια όαση!!!




Ξεχώρισα περισσότερο την Ψέριμο, ένα πολύ μικρό νησάκι, πολύ γραφικό και με ιδιαίτερη αισθητική! Κανονικό ψαροχώρι που βλέπαμε σε ελληνικές ταινίες και νομίζεις ότι θα πεταχτεί από κάπου ο Φαίδων Γεωργίτσης με ανοιχτό πουκάμισο και η Μαίρη Χρονοπούλου με πορτοκαλί παντελόνι καμπάνα και φουσκωτό μαλλί! Εκεί, δεν χόρταινα να τραβάω φωτογραφίες και θα ήθελα να μείνω κι άλλο, ίσως μέχρι να δύσει ο ήλιος και να δω όλα τα πρόσωπα του νησιού! Κι εδώ, οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους!






Στην Κάλυμνο, δεν μπορώ να πω ότι ευχαριστήθηκα από το τοπίο. Είναι λίγο ξηρό και βουνίσιο, δεν έχει το πράσινο που έχει η Κως! Αλλά εκεί μου άρεσε πολύ η επίσκεψη που κάναμε στο μοναστήρι του Αγ. Σάββα, πολύυυυυυ ψηλά σε ένα βουνό! Η θέα απίστευτη και η κατασκευή του μοναστηριού αξιοζήλευτη! Εκεί γίνονται και πολλές βαφτίσεις απ΄ό,τι έμαθα!

 * Το λιμάνι της Καλύμνου



* Θέα από το μοναστήρι του Αγ. Σάββα


Μοναδική στιγμή για μένα ήταν όταν μας άνοιξε το παλάτι του ο Θείος Στέλιος! Ένα σπουδαίο εξοχικό σπίτι στον Αμπάβρη, 15 λεπτά περίπου από την πόλη της Κω. Χτισμένο στις αρχές του 19ου αιώνα με την χαρακτηριστική διακόσμηση ενός χωριάτικου σπιτιού της εποχής! Και διατηρημένο σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που ζούσαν οι δικοί του εκεί! Μας κάλεσε για καφέ στον κήπο, κάτω από τη δροσερή κληματαριά και τα τζιτζίκια μόλις μας άκουσαν ήρθαν στην παρέα μας και ξεκίνησαν το τραγούδι!!!





Κάναμε και άλλα πολλά!! Φάγαμε Ισκεντέρ στο Τούρκικο χωριό, χαζέψαμε το ηλιοβασίλεμα στη Ζιά και περπατήσαμε στα σοκάκια της με τα τουριστικά μαγαζάκια, κοιμηθήκαμε πάνω σε στρώμα μέσα στην πισίνα, ξυπνήσαμε στις 6 το πρωί από τον κόκκορα σε γειτονικό κοτέτσι, κυνηγήσαμε κατσίκια στο δρόμο για να τα χαϊδέψουμε κι εκείνα το βάζανε στα πόδια, ήπιαμε λίτρα ολόκληρα Natur (τοπική λεμονάδα που δεν θα βρείτε αλλού) και γενικά τα περάσαμε πανέμορφα!!!! Το ίδιο εύχομαι και για σας!!! 




*Άφησα τα ίχνη μου στο νησί και την υπόσχεση ότι σύντομα και πάλι θα κολυμπώ στα νερά του!!!

Στο Eating Around θα σας μιλήσω για τις γεύσεις που ξεχώρισα στις διακοπές μου και για διάφορες νοστιμιές που δοκίμασα! Ακόμη, σας χρωστώ φωτογραφίες με τα μικροαντικείμενα που αγόρασα από το νησί, αλλά έχω κόλλημα με τη μηχανή και δεν μπορώ να τις ανεβάσω τώρα!
Και σε επόμενη ανάρτηση θα σας φανερώσω ποιο βιβλίο μου κράτησε συντροφιά φέτος το καλοκαίρι! Δηλαδή, 2 ημέρες μόνο πρόλαβε να μου κρατήσει, γιατί το διάβασα μονομιάς! Εντάξει, δεν ήταν και τόμος ολόκληρος. Μικρό βιβλίο με πολλά μηνύματα όμως, μέσα από τον χιουμοριστικό λόγο του συγγραφέα και πάντα επίκαιρο, από τη δεκαετία του 40' που πρωτογράφτηκε μέχρι το 90' που βγήκε η τελευταία έκδοσή του!
Περισσότερα όταν πέσει ο πυρετός!!!