THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Η οικογένεια μεγάλωσε!!!

Και δεν εννοώ ότι περιμένω παιδί!!!

Θα ήθελα να σας αποκαλύψω κάτι. Δεν αγαπώ τα φυτά στο σπίτι! Με αφήνουν αδιάφορη, είμαι ανίκανη να τα περιποιηθώ, δεν ξέρω να τα ξεχωρίζω ούτε θυμάμαι τα ονόματά τους, βαριέμαι πολύ το πότισμα, είναι ακριβά τα περισσότερα και το μπαλκόνι μου είναι πάντα άδειο!! Εντελώς!! Δεν είχα ποτέ - από τότε που μένω μόνη- φυτά στο σπίτι και κάθε καλοκαίρι που μου άφηνε η γιαγιά μου τα κλειδιά του σπιτιού της για να τα ποτίζω, σιχτίριζα! Και εννοείται ότι δεν πήγαινα όσο συχνά έπρεπε!
Ντρέπομαι γι' αυτό, αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω τη λατρεία που έχουν κάποιοι σε μία γλάστρα, που την περιποιούνται και της μιλάνε! Όπως, βέβαια, κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να κατανοήσουν τη λατρεία που έχω εγώ στους σκύλους, στους οποίους φυσικά μιλάω και συνεννοούμαστε μία χαρά!

Μία φορά στα γενέθλιά μου μού έκαναν δώρο μία, ομολογουμένως, πολύ όμορφη γλάστρα! Πρέπει να ήταν ορχιδέα, θα σας γελάσω, ποτέ δεν μπόρεσα να θυμηθώ το όνομά της. Ήταν ροζ και μου ταίριαζε, αλλά δεν μπορέσαμε ποτέ να αναπτύξουμε μία σωστή σχέση και έτσι γύρισα μία μέρα από τη δουλειά και είδα ότι είχε δώσει ένα τέλος στη ζωή της! Ήταν δική της απόφαση, έπρεπε να τη σεβαστώ! Τι άλλο να' κανα?

Πέρασα μία πολύ όμορφη Σαββατομέρα με ψώνια (και δεν εννοώ τον ευγενή χαρακτηρισμό που προσδίδουμε πολλές φορές σε κάποιους ανθρώπους, γιατί τί έχει η λέξη ''ψώνιο''?? Ίσα-ίσα που τα ψώνια μας δίνουν χαρά, εγώ τα λατρεύω!!!!), κομμωτήριο (ολικό ρεκτιφιέ), χαλάρωση, πολλά φρούτα και αποτοξίνωση από οτιδήποτε λιπαρό. Ώσπου ήρθε το βραδάκι και η φίλη μου Ειρήνη πρότεινε να πάμε μία Γλυφαδάδα (η βόλτα στην περατζάδα της Γλυφάδας). Φόρεσα κάτι αέρινο και τις havaianas μου και κατέβηκα 2 στενά κάτω από το σπίτι μου να την περιμένω. Εκεί όμως έχει ένα φυτώριο, το οποίο ποτέ μα ποτέ, στα 15 χρόνια που μένω στην περιοχή, δεν έχω επισκεφτεί! Έξω-έξω είχε πολλές μικρές και μεσαίες γλάστρες, τίγκα στην πρασινάδα με κάτι πολύ όμορφα φύλλα που κάτι μου θύμιζαν. Μπήκα στον πειρασμό να τα μυρίσω και η μυρωδιά ήταν πολύ οικεία: βασιλικός!!! Ευτυχώς που μερικά φυτά χρησιμοποιούνται στη μαγειρική και τα ξέρω, γιατί αλλιώς...
Με είδε ο κύριος εκεί ότι τις κοίταζα και μου λέει ''3 ευρώ η μικρή και 5 ευρώ η μεσαία''. Και του λέω ''όχι, εντάξει, δεν θα πάρω αυτή τη φορά, απλώς κοιτάω''. ''Διώχνει και όλα τα έντομα μου λέει, βάλε ένα στο μπαλκόνι σου και θα με θυμηθείς!'' Ομολογώ ότι αυτό ήταν ισχυρό κίνητρο, γιατί σιχαίνομαι και φοβάμαι πολλά καλοκαιρινά έντομα και ζουζούνια και δεν θα ήθελα να δω κάποια στιγμή κάποιο να κόβει βόλτες σπίτι μου! Οπότε, θα έπρεπε να την πάρω τη γλάστρα, εκτός αν θέλω να πάρω βάτραχο που επίσης τρώει τα έντομα!!
''Θα την πάρω... τη μικρή'', είπα πριν καλά-καλά το σκεφτώ. Κι εκείνος πριν καλά-καλά το σκεφτώ την πήρε, μου την έβαλε σε μία νάυλον τσάντα, μου την έδωσε στα χέρια και μου λέει ''κάθε μέρα πότισμα και να τη βλέπει ο ήλιος''. Του δίνω τα λεφτά και σκέφτομαι '' Χριστέ μου, τι έκανα?!''.

Ήρθε η φίλη μου να με πάρει και γέλασε που κρατούσα μία γλάστρα! Μου λέει ''δεν θα πάμε επίσκεψη κάπου, τι το θες αυτό?'', αυτό πάλι να πηγαίνουν στις επισκέψεις και τα νοσοκομεία γλάστρες, δεν
το' χω καταλάβει!! Ρωτάς τον άλλο ρε φίλε αν θέλει να βάλει ένα πράσινο ζωντανό πραγματάκι που θα ζητάει συνέχεια νερό και φροντιδα στο σπίτι του?
''Διώχνει τα έντομα, είναι για το μπαλκόνι μου''. Το έβαλα στο πίσω κάθισμα και ξεκινήσαμε τη βόλτα μας. Σιγά-σιγά, το ξέχασα...

Όμως, όταν με άφησε σπίτι μου η Ειρήνη μου το θύμισε και έπρεπε να το πάρω. Να του γνωρίσω το νέο του σπίτι, να του συστήσω την αδερφή του - τη σκυλίτσα μου- να γνωριστούμε καλύτερα!
Το ακούμπησα πάνω στο τραπεζάκι της βεράντας και κάθισα δίπλα του, αφού έκανα τις απαραίτητες συστάσεις με τη Rihanna.

 Σας παρουσιάζω, λοιπόν, το νέο μέλος της οικογένειάς μας! Δεν είναι ένας κούκλος το αγόρι μου? Περάσαμε ένα πολύ όμορφο Κυριακάτικο πρωινό, γνωριστήκαμε καλύτερα και είμαι σίγουρη ότι θα γίνει πολύ χαδιάρης, γιατί όλοι θέλουμε συνέχεια να τον χαϊδεύουμε, για ευνόητους λόγους!! Μου είπαν ότι σε λίγες εβδομάδες, θα πρέπει να τον μεταφυτεύσω σε μεγαλύτερη γλάστρα και φανταστείτε ότι τον έχω αγαπήσει τόσο που δεν με πείραξε το ότι πρέπει να κάνω όλη αυτή τη βαβούρα! 

                                                        Το χάδι της μάνας!!!!!


Αποφασίσαμε την Κυριακή το πρωί να πάμε για μπάνιο, αλλά έτυχε να ξεκινήσουμε αργότερα από τις άλλες φορές (κατά τις 11 δηλαδή) και αυτό που αντικρίσαμε στις παραλίες δεν το πιστεύαμε!! Το αδιαχώρητο!!!! Φυσικά, έβγαλα μερικές φωτογραφίες με το ψάθινο καπέλο και το χρωματιστό μου φόρεμα, με φόντο το απέραντο γαλάζιο για να νιώσω κι εγώ ότι πήγα στη θάλασσα και γυρίσαμε τα πίσω-μπρος, μένοντας με τον καημό!! Think twice αν πρόκειται να πάτε για Κυριακάτικο μπάνιο στην Αθήνα!
Το απόγευμα, όμως, αποζημιωθήκαμε! Πήγαμε βόλτα στην Πλάκα για περπάτημα και καφεδάκι και το βραδάκι θερινό σινεμά στο Cine Paris!!!


Πολλοί τουρίστες στην Πλάκα, τα μαγαζιά όλα ανοιχτά, πολλά χρώματα, γιγαντοοθόνες παντού που έπαιζαν το Mundial, υπέροχες ανακατεμένες μυρωδιές από τα ταβερνάκια, κράχτες που προσπαθούσαν να τραβήξουν κόσμο με τη γνωστή ελληνική προφορά αγγλικών, όλα ήταν υπέροχα! Καθίσαμε στην πασίγνωστη Υδρία, κάτω από τον τεράστιο ανεμιστήρα και ήπιαμε τον χυμό μας, χαλαρώσαμε και στη συνέχεια φτάσαμε στο σινεμά! Εκεί ήταν η καλύτερη έκπληξη της βραδιάς! Υπέροχος χώρος, γεμάτος από φωτογραφίες του παλιού, καλού κινηματογράφου, άπειρες αφίσες και κάδρα προς πώληση με συλλεκτικές κινηματογραφικές παραστάσεις, παλιές κινηματογραφικές διαφημίσεις και αγαπημένους ήρωες!! Ανεβήκαμε στην ταράτσα και μείναμε με το στόμα ανοιχτό! Βλέπει Ακρόπολη, αλλά υπάρχουν ψηλές πολυκατοικίες που σου χαλάνε τη θέα, διαθέτει όμως ένα σκηνικό άλλης εποχής, γιατί τα περισσότερα σπίτια που βλέπεις είναι παλιά και διατηρητέα. Το μπαρ διαθέτει όοοο,τι μπορείς να φανταστείς και οι μυρωδιές από τα ψιψιψόνια σε ζαλίζουν! Όταν είδα ότι έχουν και την αγαπημένη μου Ήβη λεμονάδα, ξετρελάθηκα! 


Γέμισαμε ποτήρια με παγάκια και λεμονάδα και ανεβήκαμε στα ψηλά! Πιάσαμε ένα τραπεζάκι σε ένα από τα καλύτερα σημεία, δίπλα σε δέντρα και είχε μία πολύ αναζωογονητική δροσιά! Αυτό που χάλασε το όλο ρομαντικό σκηνικό, ήταν η σχεδόν αηδιαστική ταινία: I love you Phillip Morris!! Σιχάθηκα τους ηθοποιούς και απογοητεύτηκα γιατί περίμενα κάτι καλύτερο από τον Jim Carrey!!



Εχτές το απόγευμα (Δευτέρα), γυρνώντας από τη δουλειά σταμάτησα στο super market για κάτι ψώνια και συνέχεια κάτι με έτρωγε να πάω πάλι απέναντι στο φυτώριο!! Ήθελα να πάω να χαζέψω τα φυτά και να πάρω λίγη από τη φρεσκάδα τους! Δεν το πίστευα ούτε εγώ η ίδια αυτό που μου συνέβαινε!!
Και πήγα! Και τι βλέπω? Μία υπέροχη γλάστρα με πράσινα ζωηρά φύλλα και κάτι άνθη σκούρο φούξια που ήμουν σίγουρη ότι με κοιτούσαν! Σαν να μου έκλειναν το μάτι! Και πιο δίπλα ένα άλλο γνώριμο και αγαπημένο φυτό, ο δυόσμος! Λίγο μεγαλύτερη γλάστρα και κάπως πιο ψηλή! 
''Θα πάρω αυτά τα δύο''. Ναι, πήρα ακόμη δύο γλάστρες και ήμουν χαρούμενη! Σκέφτηκα ότι ο βασιλικός δεν θα ένιωθε μόνος έτσι! Πόσα πράγματα θα έχει να πει με ένα σκυλί. Ενώ αμα είχε άλλες 2 πρασινάδες, θα αισθανόταν καλύτερα! 
''Μόνο που τι γίνεται σε περίπτωση που φύγεις αρκετές μέρες από το σπίτι? Θα μαραθούν?'', σκέφτηκα ξαφνικά ότι τον Αύγουστο θα λείψω το λιγότερο 10 ημέρες! Τι θα απογίνουν τα ζωντανά? 
''Ειδικά για αυτές τις περιπτώσεις έχει βγει ένα ζελέ που μπαίνει μέσα στο χώμα της γλάστρας και μπορείς να την αφήσεις έως και ένα μήνα απότιστη. Απλώς κάθε λίγους μήνες θα πρέπει να το αλλάζεις αυτό. Είναι ένα σακουλάκι και έχει οδηγίες χρήσης επάνω. Είναι στα 5 ευρώ''
''Τέλεια, θα το πάρω κι αυτό!!'', αρχίσαμε τα έξοδα, έλεγα από μέσα μου!!!
Κοίτα τι έχει σκεφτεί η κηπουρική για κάτι άχρηστους σαν εμένα που δεν θυμούνται να ποτίζουν συχνά τα φυτά τους! Βάζεις αυτή τη σκόνη στο χώμα και ξεμπερδεύεις! Φυσικά, εγώ θα το βάλω λίγο πριν φύγω και δεν θα το ανανεώσω ξανά. Πρέπει να μάθω να συντηρώ 3 γλάστρες! Είναι σαν να έχεις ένα παιδί και να το ταϊζεις συνέχεια fast food! Όχι, πρέπει να τα φροντίζω όπως πρέπει και όπως κάνανε πριν βγουν αυτά τα ζελέ που αντικαθιστούν το πότισμα!!


Έτσι γύρισα στο σπίτι με άλλα 2 νέα μέλη, τα οποία πήραν και αυτά τη δική τους θέση στο μπαλκόνι και το βράδυ καθίσαμε με τις φίλες μου και τους κάναμε παρέα!! Και κάθε φορά που τα χαϊδεύαμε, όλο το μπαλκόνι γέμιζε φρέσκιες μυρωδιές! Για να μην σας πω ότι αρωματίσαμε τις λεμονάδες μας με τα φρέσκα φυλλαράκια του δυόσμου μου! Το αγοράκι μου μας πρόσφερε τα φύλλα του με όλη του την αγάπη, χωρίς να ζητήσει αντάλλαγμα! Ποιος άνθρωπος θα το έκανε αυτό?!  


Τα έχω λατρέψει και ανυπομονώ να γυρίσω το απόγευμα να τα δω! Μόνο που ξέχασα να ρωτήσω το όνομα της γλάστρας με τα φούξια φύλλα, οπότε έπρεπε να της βρώ ένα δικό μου όνομα και αμέσως σκέφτηκα το Γιολάντα! Της ταιριάζει πολύ! Έτσι, εκτός από σκυλομάνα είμαι και φυτομάνα!! Σας παρουσιάζω όλα τα παιδιά μου! Η Γιολάντα δεν μυρίζει, αλλά είναι πανέμορφη! Το κάθε παιδί μου έχει τα χαρακτηριστικά του, τη δική του προσωπικότητα και προσφέρει και από κάτι. Εν καιρώ θα σας λέω διάφορες ιστορίες από το πώς τα περνάμε στην καθημερινότητά μας όλοι μαζί!


  

                                                                       
Η πρωτότοκη!!!!