THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Φυσικά καλλυντικά για φυσική ομορφιά

Η κα Έφη Μικελάτου είναι αισθητικός ΑΤΕΙ Αθήνας και ιδιοκτήτρια του εργαστηρίου αισθητικής "Silk Line" στη Γλυφάδα. Λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο Silk-line.gr

Για μένα όμως είναι η κα Έφη μου! Πριν 10 χρόνια ξεκίνησε να επιμελείται το σοβαρό πρόβλημα ακμής που είχα και σήμερα το πρόσωπό μου, χάρη στη φροντίδα και τις συμβουλές της, λάμπει! Την εμπιστεύτηκα από την πρώτη στιγμή. Με έκανε να νιώσω ασφάλεια, σιγουριά και αφέθηκα στα έμπειρα χέρια της! Κάποιες φορές κουράστηκα, έκανα πίσω, τεμπέλιασα και παραμέλησα την φροντίδα του προσώπου μου, αλλά με μία επίσκεψη στον χώρο της όλα έφτιαχναν. Ειδικεύεται σε θέματα αισθητικής προσώπου και σώματος και για μένα είναι η Θεά της φροντίδας! Την εμπιστεύομαι πλέον με τα μάτια κλειστά! Η γλυκιά φωνή της και το ζεστό χαμόγελό της πάντα με βοηθούν να χαλαρώσω και το αποτέλεσμα ξεπερνά τις προσδοκίες μου!

Είναι τιμή μου, λοιπόν, που αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μου μερικές συνταγές για φυσικά καλλυντικά, τα οποία μπορούμε όλοι να φτιάξουμε σπίτι μας, εύκολα και γρήγορα και να τα απολαύσουμε όποια στιγμή της ημέρας θέλουμε. Πρόκειται για κρέμες και μάσκες που αναζωογονούν, τονώνουν, συσφίγγουν και θρέφουν την επιδερμίδα και τα περισσότερα υλικά μπορούμε να τα βρούμε στον... μπακάλη της γειτονιάς! Εγώ με τη σειρά μου, τα μοιράζομαι μαζί σας!


Πάρτε χαρτί και μολύβι, σημειώστε, ρίξτε κάτι πρόχειρο επάνω σας και βγείτε για ψώνια στη γωνία! Το απόγευμα θα το αφιερώσουμε στον εαυτό μας και το βράδυ θα είμαστε πιο λαμπερές από ποτέ!!!

** Για απλό καθαρισμό του δέρματος, περάστε το με ένα βαμβάκι βουτηγμένο στο γάλα. Το αμυγδαλέλαιο κάνει επίσης την ίδια δουλειά. Καθαρίζει και θρέφει το δέρμα. 

** Για λεύκανση και θρέψη, κυρίως σε δέρματα με πανάδες, ανακατέψτε μια κουταλιά βρώμης με 3 πολτοποιημένα αμύγδαλα. Αφήστε το μίγμα στην περιοχή που έχει πρόβλημα, για 15'.

** Για ένα φυσικό αντιηλιακό, ανακατέψτε χυμό αγγουριού με ίση ποσότητα γλυκερίνης και ανάλογο ροδόνερο. Πριν τη χρήση, βάλτε το μίγμα στο ψυγείο για λίγη ώρα. 

** Για ενυδάτωση, ανακατέψτε βρώμη με χυμό πράσινου τσαγιού,  περάστε το μίγμα σε γάζες και ακουμπήστε στο δέρμα.

** Για τα μαύρα στίγματα, χρησιμοποιήστε πολτοποιημένη πατάτα τοπικά. 

** Για τις ρυτίδες, απλώστε λίγες σταγόνες καστορέλαιο. 

** Για τους μαύρους κύκλους απλώστε κάτω από τα μάτια μια κάψουλα βιταμίνη Ε ή μουρουνέλαιο, ένα κουτάλι χυμό ντομάτας με λίγες σταγόνες λεμόνι, λίγο αλεύρι και ελάχιστη κουρκούμη (η χρωστική του κάρυ). Αφήστε να δράσει για 15'.

Η κα Μικελάτου τονίζει ότι αφυδάτωση μπορεί να υπάρξει και στα λιπαρά δέρματα. Αρκεί μια σωστή ενυδατική κρέμα καθημερινά για να διορθώσει το πρόβλημα. Επίσης, συμβουλεύει να μην αμελούμε ποτέ τη χρήση αντιηλιακής κρέμας, ακόμα και κατά τους χειμερινούς μήνες που ο ήλιος δεν καίει και έχουμε την ψευδαίσθηση ότι δεν αγγίζει το δέρμα μας. Πριν τις καλοκαιρινές μας διακοπές, καλό είναι να έχουμε κάνει μια εντατική ενυδάτωση. Τέλος, προτείνει πριν προβείτε σε μια πλαστική επέμβαση, να δοκιμάσετε μια αισθητική γιατί έχει αποδειχθεί ότι οι αισθητικές περιποιήσεις καθυστερούν ή απομακρύνουν τις πλαστικές επεμβάσεις, όταν οι πρώτες ακολουθούν τις ανάγκες τις επιδερμίδας σας, ανάλογα με την εποχή και την ηλικία σας.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την Κα Μικελάτου για όποια απορία σας. Θα είναι πάντα διαθέσιμη να σας εξυπηρετήσει. Και μια επίσκεψη στον φιλόξενο χώρο της, στον οποίο έχω περάσει πολλέεεες ώρες, θα σας κάνει να νιώσετε οικεία από την πρώτη στιγμή.

Silk Line, Σοφίας Βέμπο 23, Γλυφάδα, 16561