THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

IQ Σκουπιδιού!!!!



Ειλικρινά, αυτό που είδα εχτές δεν το έχω ξαναδεί και σοκαρίστηκα!! ΄Ηξερα, βεβαίως, ότι υπάρχουν αναίσθητοι, ''γύφτοι'', αμόρφωτοι, αγενείς κ.λ.π. σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και οφείλω να ομολογήσω ότι κι εγώ δεν είμαι αρκετά δραστήρια όσο θα έπρεπε! Δηλαδή, καμιά φορά ξεχνάω να κάνω ανακύκλωση και δεν συμμετέχω σε εθελοντικά προγράμματα μάζωξης σκουπιδιών από τους δρόμους και τα δάση! Τα στοιχειώδη, όμως, τα προσέχω και πίστευα ότι εν έτει 2010, θα τα πρόσεχαν και όλοι οι κάτοικοι τούτης της ταλαίπωρης χώρας! Δεν ξέρω σε άλλες χώρες τι γίνεται και δεν θα γυρίσω να πω ότι αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν! ''Γουρούνια'' υπάρχουν παντού, απλώς ίσως σε άλλες χώρες υπάρχουν γερά πρόστιμα και νόμοι με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και ο κόσμος συμμορφώνεται κάπως! Και προχωράω στο παρασύνθημα για να μην σας ζαλίζω!

Είμαι στην Πλ. Ανεξαρτησίας στην Αργυρούπολη, 8μιση το βραδάκι, και περιμένω να περάσω απέναντι τον δρόμο. Δίπλα μου ένα περίπτερο και μερικά παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Στο πιο κοντινό μου παρκαρισμένο αυτοκίνητο, πιάνω με την άκρη του ματιού μου έναν νέο που τρώει το σουβλάκι του. Με το που γυρίζω το κεφάλι μου ακούω έναν ήχο ''χχρρρσστττσακ'' και γυρίζω αυθόρμητα πάλι προς τον τύπο. Και τι βλέπω?! Είχε τυλίξει παιδιά το λαδόχαρτο του σουβλακίου (και τις χαρτοπετσέτες) που μόλις έφαγε και έκανε ένα ''τσακ'' και το πέταξε από το παράθυρό του! Δίπλα μου, πάνω στο δρόμο!!!!! Βάζει μπρος αμέσως και φεύγει!! Και μένω με το στόμα ανοιχτό!!! Με πόση άνεση πέταξε το σκουπίδι του από το ανοιχτό παράθυρο!!! Έπρεπε να το βλέπατε!!!! Παίρνω το σκουπίδι, το πετάω και περνάω τον δρόμο απέναντι, προσπαθώντας να χωνέψω αυτό που είδαν τα ματάκια μου! Μπορεί να παραμιλούσα κι όλας! 

Και κάτι τέτοιες στιγμές μετανιώνω που δεν είμαι τσαμπουκάς να του πάρω το χαρτί και να του το χώσω στο στόμα ή απλώς να το πετάξω από το παράθυρό του πάλι πίσω στο αμάξι του, όπως είπε μια φίλη ότι θα έκανε! Και μετά βέβαια μπορεί να μην μπορούσα να σας γράψω από το ξύλο που θα έτρωγα! 

Έχω δει επίσης ανθρώπους να πίνουν το φρέντο τους σε πλαστικό στη στάση λεωφορείου και μόλις έρχεται το λεωφορείο, να αφήνουν το ποτήρι στο παγκάκι και να επιβιβάζονται! Άλλο αίσχος αυτό! Δόξα τω Θεώ, από κάδους πάμε καλά! Προς τι τέτοια ανευθυνότητα?!