THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Mε ρετρό διάθεση και πολλές κουβέρτες!

Καλημέρα φίλοι μου!! Πού σας πετυχαίνω? Πόσο πολύ κρυώνετε και τι θερμοκρασία έχει αυτή τη στιγμή εκεί που είστε? 

Εδώ - στο σπίτι μου -  τα πράγματα είναι πραγματικά κρύα!! Ό,τι και να κάνω, όσα ζεστά χρώματα κι αν βάλω εδώ μέσα, όσο ντεκορασιόν κι αν κάνω, πάντα κρύο θα είναι αυτό το σπίτι! Καλοριφέρ ανάβουν μόνο μετά τις 7 το βράδυ, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα που ο κόσμος είναι πιο πολλές ώρες μέσα. Δεν επιτρέπεται με 6 βαθμούς να μην ανάβεις καλοριφέρ! Εγώ βέβαια έχω και το άλλο πρόβλημα: δεν βάζω χαλιά τα τελευταία χρόνια, λόγω Ριάννας και καταλαβαίνετε ότι με αυτό το μάρμαρο κάτω, το κρύο σπίτι γίνεται ακόμα πιο κρύο!! Άσε που το τρελόσκυλο στέκεται συνεχώς μπροστά στην μπαλκονόπορτα με αυτό το θλιμμένο ύφος για να της ανοίξω να βγει έξω να επικοινωνήσει με τον σκουπιδιάρη και τον παλιατζή!! Και άνοιξε-κλείσε συνεχώς, πού να μείνει ζέστη εδώ μέσα! Και δεν φτάνει αυτό, αλλά πάει και σκαλίζει τις γλάστρες η αθεόφοβη και κρύβει μέσα μπισκοτάκια και κεκάκια που βουτάει από την κουζίνα και κάθε φορά μπαίνει στο σπίτι με μαύρη μουσούδα!


Και έπειτα είναι και το άλλο: αυτό το κρύο μου ανοίγει την όρεξη και ο οργανισμός μου ζητά συνεχώς λιπαρά και γλυκά! Θα φταίω μετά εγώ αν μου μείνει κουσούρι και ζητάω και την Άνοιξη τα ίδια? Να πώς γίνονται τα αφράτα τα μπουτάκια! Το κρύο φταίει!!! Για πρωινό έφαγα 8 φέτες ζεστό ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδα, 3 φέτες ψωμί με βούτυρο και τυρί, 3 chhhοκολατάκια (με παχύ ch) και 3 φλιτζάνια καφέ!
Και ακόμα πεινάω!!

Έχω παρατηρήσει ότι οι περισσότερες -χμ- ευτραφείς κυρίες, δίνουν προσοχή στο μακιγιάζ τους και τα νύχια τους! Δηλαδή -φαντάζομαι- ότι επειδή το σώμα είναι χαμένη υπόθεση, προσπαθούν να τονίσουν τα δυνατά τους σημεία, βάφοντας έντονα τα μάτια, ακόμα και το πρωί και βάζοντας στα τεχνητά τους νύχια περίτεχνα σχέδια με σβαρόφσκι! Ε, γι'αυτό κι εγώ δεν ανησυχώ άμα παχύνω, γιατί με τη νέα ολοκληρωμένη σειρά μακιγιαζ της Avon που κέρδισα από το διαγωνισμό του Beauty diaries, της αγαπημένης μου Έφης, θα μπορώ να βάφομαι όσο θέλω, από το πρωί μέχρι το βράδυ με άπειρους συνδυασμούς!!
Παλέτα σκιών, κραγιόν, eyeliner και μάσκαρα της ρετρό σειράς Luxe Lace!

Και μια που είπα ρετρό, να σας αποκαλύψω τη νέα μου αγάπη: ξεθάβω αντικείμενα της γιαγιάς μου και της προγιαγιάς μου, τα οποία κάποτε, όταν μου τα'διναν, ξίνιζα τα μούτρα μου! Τα έβρισκα παλιομοδίτικα, βαρετά και εντελώς έξω από τα γούστα μου, τα οποία (γούστα μου), όπως φαίνεται, άλλαξαν και τώρα τα θέλω όλα και μάλιστα βρίσκω τρόπους να τα αξιοποιώ! Όπως το πιατάκι που βλέπετε πιο πάνω. Πρόκειται για εκείνα τα παλιά στα οποία οι γιαγιάδες σέρβιραν γλυκό του κουταλιού στον γαμπρό που ερχόταν για προξενιό! Τα συγκεκριμένα πιατάκια είναι ''φρούτου'', έχουν σχήμα δαντέλας και είναι από γυαλί, το οποίο κάνει χρωματισμούς στο εσωτερικό. Δεν νομίζω ότι εγώ ποτέ θα σερβίρω κάτι μέσα σε αυτά, αλλά είναι πολύ χρήσιμα στη διακόσμηση.



Κοιτάξτε τι άλλο βρήκα!


Γάντια αγορασμένα από την προγιαγιά μου, το '70 από την Αγγλία, γι'αυτό φυσικά και η φωτογράφιση έγινε δίπλα σε αυτό το αγγλικό μοτίβο! Είναι σατέν με διαγώνιες ρίγες και ένα μικρό κουμπάκι στον καρπό! Και τόσο σικ!!!

Έχω διάφορα τέτοια ξεχασμένα αντικείμενα, αλλά πρέπει να ψάξω. Και όχι μόνο εδώ, αλλά πρέπει να πάω στο σπίτι της γιαγιάς μου και να της κάνω τα πατάρια καλοκαιρινά! 

Α, ναι! Ξέχασα να σας δείξω αυτό το ψυχεδελικό τσαγιερό από τα 70's!!


Πέρυσι ο Σταμάτης μου μού έφερε μερικές φωτογραφίες με πόζες των αστέρων του παλιού ελληνικού κινηματογράφου (το καλύτερό μου δηλαδή!). Τις είχε βρει στο μαγαζί του παππού του, πολλά χρόνια πριν και τις είχε κρατήσει. Τώρα δεν ξέρω πού τις βρήκε εκείνος και λοιπά. Αλλά είναι όλες πανέμορφες!! Ακόμα δεν τις έχω αξιοποιήσει κάπως, αλλά έχω διάφορα στο μυαλό μου.



Και όλη αυτή η αγάπη μου για το παλιό, το ρετρό, το vintage, αυτό που θυμίζει μακρινές εποχές, ενισχύεται παρακολουθώντας φωτογραφίες από όλο τον κόσμο στο www.flickr.com. Είναι και το flickr μέσα στις νέες μου αγάπες! Λατρείες, θα έλεγα! Το έμαθα από τη Χρύσα που κάθε Τετάρτη ανεβάζει τις αγαπημένες τις φωτογραφίες  από εκεί. Πραγματικά υπάρχουν τόσο ταλαντούχοι άνθρωποι στον κόσμο, τόσο δημιουργικοί, τόσο ικανοί! Απολαμβάνω τις φωτογραφίες τους και πραγματικά ηρεμώ! Αλήθεια, το κάνω για πολλή ώρα! Μπορώ να κολλήσω εκεί μέσα! Έφτιαξα κι εγώ δικό μου λογαριασμό και ανεβάζω δειλά-δειλά τις ταπεινές μου φωτογραφίες, που φυσικά δεν είναι τίποτα μπροστά σε εκείνα τα αριστουργήματα, αλλά νιώθω κι εγώ μέλος αυτής της τεράστιας παρέας! Όποτε έχετε νεύρα, μπείτε μέσα και απλώς κάντε κλικ σε ό,τι φωτογραφία βλέπετε μπροστά σας! Σιγά-σιγά, θα βρείτε ακριβώς αυτό που σας εκφράζει και θα πάρετε πολλές ιδέες για δημιουργίες, διακόσμηση, μαγειρική και άλλα!

Αυτά ήταν τα νέα μου! Όπως πάντα αναλυτική και πολυλογού! Αλλά, νιώθω πως γράφοντας τόση ώρα, κάπως ζεστάθηκε το κοκκαλάκι μου. Αφήστε που αν δεν έγραφα, θα έτρωγα! Οπότε, γλίτωσα και καμιά θερμίδα!!

Σας φιλώ όλους! Να έχετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο! Κουρνιάστε όπου βρείτε και απολαύστε το!!