THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Λόγω των ημερών...

12 μέρες θέλουμε για τα Χριστούγεννα και έξω από την πόρτα μας επικρατεί χαμός! Και μέσα από την πόρτα μας δηλαδή δεν είναι και τέλεια τα πράγματα, αλλά το έξω με τρομάζει περισσότερο! Αυτή την εβδομάδα το πρόγραμμα αντί για στολισμούς, χορούς και πανηγύρια, έχει πορείες, απεργίες, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις περικυκλωμένες από ματ και κρίση. Πολύ κρίση! Οικονομική, συναισθηματική, ψυχολογική, απ' όλα! Είμαστε σε κρίση και δεν έχουμε και λεφτά να πάμε για ψυχανάλυση, να πούμε τα σώψυχά μας να ξελαμπικάρουμε βρε αδερφέ!

Οκ, το Σάββατο ήμουν στο κέντρο αρκετές ώρες και είδα κόσμο χαρούμενο και γεμάτα μαγαζιά, αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως τις προηγούμενες χρονιές και το νιώθω έντονα! Όλοι μοιάζουν σαν να βγαίνουν με το ζόρι, επειδή είναι γιορτές και επειδή ''πρέπει'' να ενισχύσουν την αγορά, να βγάλουν τα παιδιά έξω, να ξεφύγουν από τη μιζέρια και τα καθημερινά προβλήματα! Μετά τις γιορτές όμως τι? Ξανά πάλι τα ίδια! Κλεισμένοι στο καβούκι μας οι περισσότεροι και οι υπόλοιποι θα παίζουν ξύλο έξω από τη Βουλή! 

Πάλι καλά που είδαμε και λίγο χιόνι το Σάββατο και σαν να έγινε πιο ελαφρύ το κλίμα, πιο φωτεινό και αισιόδοξο! Δεν ξέρω αν σας βγάζει και εσάς το ίδιο συναίσθημα ένα χιονισμένο τοπίο! Εγώ το κρύο το απεχθάνομαι, αλλά με το χιόνι αισθάνομαι χαρούμενη, ελεύθερη! 
Σάββατο 11/12, ώρα 09.30 στην Ομόνοια έριχνε αρκετό χιόνι, που αν δεν φύσαγε, θα το είχε στρώσει! Και έτσι κύλησε όλη η ημέρα! Και αυτές οι αέρινες νιφάδες προκαλούσαν χαμόγελα στους περαστικούς! Μετρούσα χαμόγελα στο δρόμο, αλήθεια!!

Βρέθηκα στην Ομόνοια γιατί ήθελα να ψωνίσω κάποια πράγματα που μόνο εκεί βρίσκεις φτηνά! Στα μαγαζάκια της Αθηνάς, της Ευρυπίδου και της Πραξιτέλους, βρίσκεις θησαυρούς, κυρίως σε είδη σπιτιού και ακόμα πιο κυρίως σε είδη κουζίνας! Πήρα αρκετά πραγματάκια, τα οποία θα δείτε αύριο στο Eating Around...
Μετά ανέβηκα στο Κολωνάκι και πήγα κομμωτήριο για αλλαγή λούκ! Έτσι, για να αισθανθούμε καλύτερα μέρες που είναι! Να ανανεωθούμε λιγάκι και να είμαστε λαμπερές τις ημέρες των γιορτών, όπως συνηθίζουν να λένε αρκετά περιοδικά μόδας! Μετά το πρόγραμμα είχε μερικά ψώνια για ενίσχυση της γκαρνταρόμπας... 

Τα μαγαζιά είχαν ενημερωθεί για την πτώση της θερμοκρασίας και είχαν φροντίσει να βάλουν όλα τα χοντρά ρούχα, τα παλτό, τα πουλόβερ και τις γούνες σε περίοπτη θέση, ενώ μέχρι την Παρασκευή τον μεγαλύτερο χώρο καταλάμβαναν τα t-shirts και τα αέρινα φορέματα. Όλα είναι θέμα μάρκετινγκ λοιπόν και όλοι ποντάρουν στην ψυχολογία του πελάτη! Μπορεί σε 2 μέρες πάλι να έχουμε 25 βαθμούς, αλλά εφόσον το Σάββατο ο πελάτης βλέπει χιόνι έξω, τι θα αγοράσει? Λογικό είναι να γλυκοκοιτάξει τα χοντρουλά, μάλλινα ρούχα! Θυμάμαι όταν δούλευα ως πωλήτρια στη Sprider κι έπειτα στη Hugo Boss, κάθε Αύγουστο που φέρναμε τα χειμωνιάτικα, βάζαμε το air condition σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για να νιώθει κρύο ο κόσμος όταν μπαίνει και να κοντοστέκεται στα χειμερινά. Να μην του φαίνονται τόσο ξένα και μακρινά! Μερικές φορές έπιανε αυτό το κόλπο, αλλά κάποιος μπορεί να το βρει αποτυχημένο και φτηνό!

Το βράδυ που έξω δεν υπήρχε ψυχή και από το δρόμο έβλεπες όλα τα διαμερίσματα φωτισμένα, σημάδι ότι ο κόσμος προτίμησε να χαρεί τη ζεστασιά του σπιτιού, εμείς βγήκαμε! Ναι, έτσι είμαστε εμείς! Δεν βγαίνουμε με τον καλό καιρό, βγαίνουμε με το χιονιά! Θα'ναι μάλλον κι αυτό στο πακετάκι των ημερών! Ε, μέρες που είναι να βγούμε λίγο και τέτοια!
Πήγαμε στο Divani Apollon Palace  να ακούσουμε την κολλητή μου Μαρίνα στο πιάνο μπαρ. Με τη Μαρίνα γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, από πολύ μικρές και το όνειρό της πάντα ήταν να γίνει μουσικός! Σπούδαζε πιάνο από μικρή και όταν πήρε το πτυχίο της ξεκίνησε μαθήματα σε παιδάκια! Αγαπάει πολύ αυτή τη δουλειά, όσο και το να παίζει πιάνο σε εκδηλώσεις και διάφορα μαγαζιά! Έτσι λοιπόν, κάθε φορά που παίζει κάπου πηγαίνω κι εγώ από πίσω και λέω ότι είμαι το μπαλέτο της! Και δεν παίζει μόνο, τραγουδάει κι όλας και έχει πολύ καλή φωνή! Καθήσαμε στο ωραίο τραπεζάκι μας, μέσα στη ζεστασιά του πολυτελούς ξενοδοχείου και απολαύσαμε τις μελωδίες της και το κρασάκι μας! Δίπλα μας πελάτες άνω των 50 με τις κυρίες τους απολάμβαναν τραγούδια της εποχής τους... 

Η Κυριακή ήταν μια μελαγχολική ημέρα με πολύ κρύο και βαρεμάρα! Αραλίκι στον καναπέ, κουβέρτες από πάνω και τη σκύλα στην κορυφή για ντεκόρ! Ευτυχώς που το απόγευμα συνάντησα μερικές καλές φίλες και πέρασε πολύ όμορφα η ώρα στη ζεστασιά του σπιτιού της Χρύσας!!

Και σήμερα τα ξέρετε, δουλειά και πάλι δουλειά! Και βροχή και μελαγχολία και η θέρμανση στο φουλ!

Καλή εβδομάδα σε όλους! Εύχομαι να είναι όσο πιο γιορτινή μπορούμε κι αν δεν μπορούμε ...να πιεστούμε, λόγω των ημερών! Είναι κρίμα να χάνουμε αυτές τις ημέρες...