THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Swaping therapy!!!

Πέρασα ένα καταπληκτικό μεσημέρι στο SixDogs, στο Μοναστηράκι, γεμίζοντας τσάντες με ρούχα! Ρούχα μεταχειρισμένα, χρωματιστά, χαρούμενα, χειμερινά, καλοκαιρινά, βαμβακερά, συνθετικά, ρούχα κάθε λογής, ό,τι μου έκανε ''κλικ'' το έπαιρνα! Κάποια στο τέλος τα γύρισα πίσω γιατί κατάλαβα ότι δεν θα τα χρησιμοποιήσω, αλλά τα περισσότερα με ακολούθησαν ως το σπίτι! Μαζί και 2 τσάντες και κάτι μπιζού!!

Τα Swap not Shop events είναι θεσμός! Τα έχουμε ανάγκη, τα γουστάρουμε, τα λατρεύουμε!! Άκουγα συνεχώς τα καλύτερα λόγια από τις απανταχού fashionistas, αλλά όλο κάτι τύχαινε και δεν είχα πάει σε κανένα. Ε, σήμερα, παρόλο που οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές, ξέκλεψα 2 ωρίτσες και πήγα. Μακάρι να μπορούσα να είμαι εκεί μέχρι τις 9 που λήγει, αλλά δεν είμαι αχάριστη γιατί μέσα σε 2 ώρες απέκτησα υπέροχα κομμάτια!

 (swap not shop λέει η σφραγιδούλα και είναι το αναμνηστικό του event!)

Μπορεί κάποιοι από εσάς να μην δέχονται να φορέσουν ρούχα από δεύτερο χέρι, αλλά εγώ διαπίστωσα και με τα ίδια μου τα μάτια ότι όλο αυτό έχει μεγάλη απήχηση σε εκατοντάδες ανθρώπους και μάλιστα κάθε ηλικίας. Δεν έβλεπες μόνο κοριτσάκια, αλλά και πιο κλασικούς 40άρηδες και 50άρες καλοφτιαγμένες. Όλοι ριγμένοι με τα μούτρα πάνω στους μεγάλους πάγκους με τα βουνά από ρούχα. Σκαλίζαμε με μανία και βουτούσαμε ό,τι μας γυάλιζε στο μάτι, το χώναμε στην τσάντα και συνεχίζαμε. Κάθε τόσο ερχόταν φρέσκο ''πράμα'' από τις νέες αφίξεις και όλο αυτό έμοιαζε ατελείωτο, γιατί μιλάμε για απίστευτες ποσότητες ρούχων και άπειρες επιλογές, γι'αυτό κάθε φορά που έκανα να φύγω, όλο και κάτι νέο ερχόταν και μου τραβούσε την προσοχή. 

Χάρηκα γιατί είδα ανθρώπους που αγαπάνε πραγματικά το ρούχο. Δεν ψάχνανε να βρουν το τέλειο, επώνυμο και σούπερ ουάου κομμάτι, αλλά αυτό που θα χάριζε νέα πνοή στην γκαρνταρόμπα τους, που θα τους έβγαζε για λίγο από τη μονοτονία. Αυτό που με μία μεταποίηση ίσως, μπορεί να γινόταν το αγαπημένο τους! Και το μαγικό είναι ότι αυτό που θα γίνει δικό μου αγαπημένο, εσύ δεν το θες! Δεν του δίνεις σημασία. Δεν είναι πολύ όμορφο όλο αυτό σαν σκέψη? Αυτό που εσένα σε δείχνει παχιά, εμένα με κολακεύει. Αυτό που εσένα σε χλωμιάζει, εμένα με φωτίζει. Γιατί λοιπόν να μην απαλλαγείς από αυτό που δεν σε ευχαριστεί και να αποκτήσεις κάτι άλλο που δεν ευχαριστεί εμένα?! Πάνω στον πάγκο είδα πολλές αντιδράσεις. Αυτό που η μία πετούσε με περιφρόνηση, η άλλη το έβλεπε και άστραφτε το μάτι της. Και τα σχόλια μαγικά: ''α, κοίτα τι ωραίο αυτό το κολάν για τη γιόγκα μου. Ε, και τί, θα κουδουνίζω έτσι στη γιόγκα?''. Το κολάν είχε στο ζωνάρι κάτι φλουριά που κουδούνιζαν! Τι ωραία! Πέρασα πολύ όμορφα και χάρηκα όταν είδα ότι και όλα όσα πήγα εγώ, έγιναν ανάρπαστα! Είδα μια κυρία να κρατά μια τσάντα μου και ήταν πολύ ικανοποιημένη, ενώ εγώ την είχα για πέταμα! 


Οι διοργανωτές, κατανοώντας πως όλο αυτό το ψάξιμο μπορεί να σε εξαντλήσει, μας πρόσφεραν χυμούς και φρούτα για να τονωθούμε!


Φυσικά, στο βάθος βρήκαμε και τον ξακουστό κήπο του SixDogs! Ένας υπέροχος χώρος που σε χαλαρώνει και σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας!


Με 3 μεγάλες τσάντες γεμάτες, πήρα το δρόμο της επιστροφής. Η πληθωρική πλατεία Μοναστηρακίου καυτή από τον ήλιο, με τη γνωστή υπέροχη εσάνς σουβλακίου, έμοιαζε ιδανικός προορισμός για τη σημερινή ανοιξιάτικη Κυριακή. Ειδικά, αυτή την εποχή που ακόμα δεν μπορείς να κάνεις μπάνιο στη θάλασσα, μην σνομπάρεις το κέντρο και τις ομορφιές του!

Για τα αποκτήματά μου είμαι υπερήφανη και νιώθω και τυχερή που πρόλαβα να πάρω αντικειμενικά όμορφα κομμάτια σε άριστη κατάσταση. Αλλά ακόμα και να τα βαρεθώ, δεν πειράζει, γιατί είμαι σίγουρη ότι το επόμενο swap not shop event δεν θα αργήσει!!!









Όλα αυτά είναι ένα μικρό δείγμα του τι πήρα!! 

Αλλά, όπως προείπα, οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές σήμερα και δεν είχα πολύ χρόνο στη διάθεσή μου για να μείνω περισσότερο. Έπρεπε να γυρίσω γρήγορα σπίτι γιατί η Ριαννίτσα μου έκανε εχθές την επεμβασούλα που σας έλεγα και δεν θέλω να την αφήνω μόνη της. Θυμάστε εκείνο το τεράστιο σπυράκι που σας έλεγα ότι έχει βγάλει πάνω από την ουρά? Δεν υποχωρούσε με τίποτα και αναγκαστήκαμε να το βγάλουμε, οπότε τώρα είναι με ράμματα και όλη μέρα εχθές καθίσαμε στο σπίτι να της κάνουμε παρέα. Ήταν ζαλισμένη μέχρι αργά το βράδυ από τη νάρκωση και δεν περπατούσε πολύ καλά, είχε μια αστάθεια. Το θέμα όμως είναι ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πειράξει τα ράμματα, γι'αυτό μου έδωσε ο γιατρός αυτό το χωνί που βάζουν τα σκυλιά στο λαιμό τους, ώστε να μην μπορούν να πειράξουν το υπόλοιπο σώμα τους. Εγώ δεν είχε τύχει να ξαναδώ σκυλί με τέτοιο πράγμα και δεν φανταζόμουν ότι θα την ενοχλούσε τόσο. Πέρασα μια μαρτυρική νύχτα γιατί στενοχωριόμουν που την έβλεπα να παλεύει για να το βγάλει και δεν μπορούσε να περπατήσει καλά γιατί δεν έβλεπε δεξιά κι αριστερά και δεν μπορούσε φυσικά ούτε να κοιμηθεί. Όλη νύχτα περπατούσε σε όλο το σπίτι από τα νεύρα της κι αυτό το χωνί χτυπούσε κάτω στο πάτωμα και έκανε απίστευτη φασαρία. Νιώθω πολύ άσχημα που αναγκάστηκε να το φορέσει αυτό το κατασκεύασμα και προσπαθούσα να της εξηγήσω ότι είναι για το καλό της. Αλλά δεν καταλάβαινε τίποτα. Τριγυρνούσε σαν την άδικη κατάρα και σκουντουφλούσε πάνω σε τοίχους και πόρτες και μάτωνε η ψυχή μου. Σε δέκα μέρες θα πάμε στο γιατρό να της βγάλει τα ράμματα και να μας πει και τα αποτελέσματα της βιοψίας. Εύχομαι κι ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό!!

Καλό υπόλοιπο Κυριακής και καλή εβδομάδα σε όλους! Είδα ότι πάλι μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε συννεφιές και βροχές, αλλά να πάει νανανανά ο καιρός! Έρχεται καλοκαίριιιιιιιιι!!!!!!!!!