THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

Ταξίδι στον χρόνο!

Το Σάββατο 9 Ιουλίου βρέθηκα στην τελευταία από τις 3 πραγματικά όμορφες βραδιές που χάρισαν στο κοινό του Badminton οι υπέροχες φωνές των Ρίτα Αντωνοπούλου και Γιώτα Νέγκα! Ήταν η πρώτη μου επίσκεψη στο Μουσικό Προαύλιο και ομολογώ ότι με κέρδισε αμέσως! Το σκηνικό παραπέμπει σε παλιό θερινό κινηματογράφο και η διακόσμηση βασίζεται σε φιγούρες από ασπρόμαυρες ταινίες του ’60 που καταφέρνουν να σε καθηλώνουν ακόμα και σήμερα!

Όπως μας καθήλωσαν με το πρόγραμμά τους και οι υπέροχες αυτές κυρίες, ερμηνεύοντας αξέχαστες επιτυχίες που έχουν ταυτιστεί με τις θρυλικές Βίκυ Μοσχολιού και Τζένη Καρέζη από ταινίες της χρυσής εκείνης δεκαετίας του ’60. Ομολογώ ότι πολλά τραγούδια δεν μου ήταν γνωστά, όμως προσπάθησα να παρατηρήσω τους στίχους τους και διαπίστωσα για μια ακόμα φορά πως η ελληνική μουσική ΄΄μιλάει΄΄ μέσα μας! Ήταν όλα τα τραγούδια σαν ποιήματα, αφιερωμένα στον έρωτα, τη ζωή, τον χωρισμό και όλα έμοιαζαν τόσο διαχρονικά. Η μουσική σαφώς είναι χαρακτηριστική και καταλαβαίνεις αμέσως σε ποια εποχή ανήκει, αλλά πρόκειται για τραγούδια που σε αφορούν ακόμα και σήμερα. Δεν σε ξενίζουν, τα ακούς ευχάριστα, τα ζεις, συγκινείσαι, σιγοτραγουδάς και χτυπάς παλαμάκια με την καρδιά σου! Οι ερμηνείες και η σκηνική παρουσία των κυριών Αντωνοπούλου και Νέγκα ήταν, κατά τη γνώμη μου, άψογες. Υποστήριξαν αυτό το-δύσκολο για τα σημερινά δεδομένα- είδος με τον καλύτερο τρόπο και φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις! Παρατήρησα ότι και οι γύρω μου είχαν την ίδια γνώμη με εμένα! Πηγαίνοντας προς το αυτοκίνητό τους όλοι σιγοτραγουδούσαν και έβλεπες μόνο ευχαριστημένα πρόσωπα! Θύμισαν στους παλιούς τις δόξες του ελληνικού κινηματογράφου και δίδαξαν στους νέους τον πλούτο της ελληνικής μουσικής.

Πιστεύω πως αυτή ήταν η μεγάλη επιτυχία εκείνης της βραδιάς. Όχι μόνο η επιλογή των κομματιών, όχι τόσο η ατμόσφαιρα όσο το ότι οι ερμηνεύτριες υποστήριξαν με τον καλύτερο τρόπο αυτή την ΄΄αποστολή΄΄! Γιατί δεν είναι εύκολο πράγμα να τραγουδάς Μοσχολιού ούτε μπορείς να συναγωνιστείς την αισθαντική βραχνάδα της Καρέζη! Κι όμως, δεν μπήκαμε σε διαδικασία σύγκρισης γιατί οι 2 σύγχρονες κυρίες διαθέτουν ξεχωριστές λαϊκές φωνές και ένα δικό τους ιδιαίτερο στυλ. Δεν προσπαθούν να μοιάσουν σε κάποιες παλαιότερες, βασίζονται στο δικό τους ταλέντο κι αυτό φαίνεται!

Αν δεν το γνωρίζετε ήδη, να σας ενημερώσω ότι όλο το καλοκαίρι το Μουσικό Προαύλιο του Badminton θα έχει μουσικά αφιερώματα στον ελληνικό κινηματογράφο και κάθε εβδομάδα σπουδαίοι καλλιτέχνες της εποχής μας θα μας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο! Αν διαθέτετε ρομαντική διάθεση, αγάπη για το καλό ελληνικό τραγούδι, νοσταλγία για τους ήρωες εκείνης της εποχής και λαχτάρα να ξεφύγετε από το άγχος και τις δυσκολίες της καθημερινότητας, φορέστε κάτι άνετο, πάρτε μαζί σας καλή συντροφιά, το γλυκό σας χαμόγελο και χαρίστε στον εαυτό σας μια αξέχαστη βραδιά! 

Σήμερα σειρά έχουν τα αξέχαστα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη και η Νάντια Μπουλέ με τον Παναγιώτη Πετράκη υπόσχονται μια κεφάτη βραδιά! Θα είμαι εκεί!!

Σας φιλώ!!