THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

H ιστορία ενός κρεββατιού...

Και φυσικά μιλάω για το κρεββάτι ως έπιπλο και όχι για άλλα πονηρά που μπορεί να βάζετε με το μυαλό σας! Ένα κρεββάτι έγινε η αφορμή να περάσω ένα υπέροχο και άκρως διασκεδαστικό Σάββατο με τις φίλες μου! Ένα κρεββάτι ήταν αρκετό να μου φτιάξει τη διάθεση...

Με πήρε η μαμά μου την Παρασκευή να μου πει ότι η αδερφή μου (μικρότερη) μετακομίζει σε νέο σπίτι με μια φίλη της και θέλει να της δώσω το σιδερένιο κρεββάτι. Μόνο πάνω από το πτώμα μου, ήταν η απάντησή μου. Να πάρει το μπαμπού. Εγώ χαζή είμαι που κοιμάμαι 6 χρόνια τώρα στο μπαμπού??

Με την αδερφή μου δεν έχουμε και την καλύτερη σχέση και αυτόν τον καιρό δεν μιλάμε και πολύ, οπότε είπε στη μαμά να μου ζητήσει το κρεββάτι. Το οποίο κρεββάτι ήταν της μητέρας μου, όπως άλλωστε και το μπαμπού. Η μητέρα μου αλλάζει συχνά έπιπλα και διακόσμηση, οπότε μέχρι τώρα όλα τα παλιά τα έπαιρνα εγώ. Τώρα που η αδερφή μου ξεκίνησε να μένει μόνη, μάλλον θα πρέπει να της δίνει κι εκείνης κάτι! Ε, ας της δίνει. Αλλά να παίρνει τα πιο παλιά, όχι κατευθείαν τα καινούργια! Αυτό δεν είναι το δίκαιο?! Εγώ κοιμόμουν στο μπαμπού κρεβάτι (ημίδιπλο) για 6 χρόνια και είναι ακόμα σαν καινούργιο. Το σιδερένιο (διπλό και λίιιγο μεγαλύτερο!) το πήρα στο σπίτι μου πριν 5 μήνες, αλλά δεν είχα κάποιον να μου το στήσει. Αυτά για μένα και τον φίλο μου είναι πράγματα δύσκολα, άσε που ήταν και υπερβολικά βαρύ το άτιμο! Καλά, αυτός ο άντρας ούτε ένα καρφί δεν ξέρει να καρφώνει στον τοίχο, αλλά τι να κάνω που ήθελα άντρα μορφωμένο και διανοούμενο?! Ας τα λουστώ τώρα! Και το είχαμε το κακόμοιρο και σερνότανε στην αποθήκη μέχρι να το πάρω απόφαση να φωνάξω έναν φίλο που κάνει μετακομίσεις και ξέρει από αυτά, να μου το φτιάξει.Όταν κατάλαβα όμως ότι η αδερφή μου το'χει βάλει στο μάτι, πήρα απόφαση μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να το τακτοποιήσω το θέμα. Ώστε το μπαμπού να είναι έτοιμο, για να το πάρει όποιος θέλει.

Κάλεσα, λοιπόν, τις φίλες μου το Σάββατο το πρωί για καφέ σπίτι μου και κάποια στιγμή τους λέω την κατάσταση.
''Πρέπει μέσα στην εβδομάδα να φωνάξω οπωσδήποτε τον Φωτάρα να μου φτιάξει το κρεββάτι γιατι θα έρθει η άλλη και θα το διεκδικεί!'' είπα στα κορίτσια.
''Ποιον Φωτάρα καλέ? είσαι τρελή? Εμείς θα το φτιάξουμε! Πού είναι το κρεββάτι? Πάω να φέρω τα κατσαβίδια απ'το σπίτι, εσείς λύστε το αυτό, μετρήστε τις βίδες αν είναι στη θέση τους και συνεχίζουμε''...

Εντάξει, μέσα σε λίγα λεπτά, έτσι όπως ήμασταν και οι τέσσερις, αρχίσαμε να κάνουμε δουλειές, να σκουπίζουμε, να μαζεύουμε το προηγούμενο και να στήνουμε το καινούργιο. Το οποίο καινούργιο όμως έπρεπε να μπει σε άλλη θέση και η διάταξη των υπόλοιπων επίπλων να αλλάξει ριζικά! Καλά, πρέπει να δείτε τι προκομένες φίλες έχω! Πόσο έτοιμες για όλα είναι! Ενεργητικές, με όρεξη, δυνατές, χαρούμενες! Δεν δείχνουν σαν να κάνουν αγγαρεία! Το χαίρονται πραγματικά! Kαι σε κάτι τέτοια χειρονακτικά, είναι πρώτες!! Και δεν είναι μόνο ότι τελικά έγινε η δουλειά που ήθελα, αλλά γελάσαμε με την ψυχή μας, περάσαμε ένα απίιιιθανο μεσημέρι και κάτι τέτοια είναι που θα θυμόμαστε για καιρό. Μετά, για να τις ευχαριστήσω, μαγείρεψα και φάγαμε μαζί και μεταφερθήκαμε στο σπίτι της μίας για το απογευματινό γλυκό! Το οποίο τράβηξε μέχρι τις 2 τη νύχτα! Τι να βγεις να κάνεις στα μπαρ? Τα'χουμε ζήσει κι αυτά! Τόσο ωραία ημέρα είχα καιρό να περάσω και κάθε φορά που μαζευόμαστε περνάμε όλο και καλύτερα!!!

Όσο για το δωμάτιο, είναι πανέμορφο, σαν να έχει βγει από περιοδικό και θέλω να σας δείξω φωτογραφίες, αλλά φοβάμαι ότι το αδικούν, γιατί στην πραγματικότητα είναι ένα αριστούργημα! Από όταν μπήκα στο σπίτι, έβαψα τον τοίχο του μωβ λιλά και πάντα η διακόσμηση παίζει σε τόνους του μωβ, αλλά και σε τόνους του πράσινου (αχτύπητος συνδιασμός) και του μπεζ. Τώρα το κρεββάτι που είναι μαύρο το κάνει πιο μυστήριο το σκηνικό και πιο ενδιαφέρον!
Σε κάθε περίπτωση, μια αλλαγή είναι απαραίτητη και σειρά έχει το σαλόνι! Δεν φαντάζεστε πόσο αγαπώ τις αλλαγές στο σπίτι!!! Το έχω πάρει από τη μητέρα μου σίγουρα και να'ναι καλά που κι εκείνη κάνει συχνά αλλαγές και παίρνω τα παλιά αντικείμενα! 

Να είναι καλά και οι φίλες μου που με βοηθάνε όσο κανείς άλλος και το κάνουν μέσα από την καρδιά τους!!

Ορίστε φωτογραφίες του δωματίου πριν και μετά τις μεγάλες αλλαγές!!



** Το μπαμπού κρεββάτι (ξέχασα να τραβήξω φωτογραφίες πριν βγάλουμε το στρώμα και την πλάτη του κρεββατιού! Όλα ξεκίνησαν τόσο γρήγορα που δεν το σκέφτηκα!)

 

* Τα κορίτσια σε ώρα εργασίας!! Είχαμε σηκώσει μπλούζες, είχαμε πιάσει μαλλιά, είχαμε αλλάξει και είχαμε βάλει τα ρούχα της δουλειάς!!! Το σιδερένιο κρεββάτι αρχίζει το φλερτ με τον χώρο!!!


* Η Ριάννα χωνόταν παντού και μύριζε σαν μανιακή τα πάντα!!! Εγώ με στράπλες ροζ φόρεμα γιατί το στυλ η γυναίκα δεν πρέπει να το χάνει ποτέ!!!!!

* Εδώ στρώνουμε το κρεββάτι και η Μ. τραγουδούσε το ''Σήμερα γάμος γίνεται''!!!!!!! Ξέρετε, το έθιμο του κρεββατιού?!!! Ελπίζω η γειτονιά να μην νόμιζε ότι όλο το θέμα το κάναμε γι' αυτόν τον λόγο!! 


* Και ορίστε ο παράδεισός μου! Το δωμάτιο στο οποίο μπορώ να κάθομαι και να χαλαρώνω με τις ώρες!!!!


* Η Μέρυλιν είναι το είδωλό μου! Δώρο από τον αγαπημένο μου! Μην τη βλέπετε εδώ λίγο στραβή! Την ίσιωσα μετά!!!


* Τώρα ψάχνω θήκες για τα μαξιλάρια της μπαμπού καρέκλας, γιατί το γαλάζιο δεν ταιριάζει, όπως βλέπετε. Τα κηροπήγια είναι πολύ χρήσιμα και δεν χρειάζονται τραπέζι, στέκονται μόνα τους στο πάτωμα. Το ριγέ καλάθι χωράει μέσα άπειρες βλακειούλες!!

 

* Η κουνιστή πολυθρόνα δίνει έναν ρομαντικό χαρακτήρα!!

 
 * Τη φλοράλ κουρτίνα δεν τολμούσα να τη βάλω τόσο καιρό, αλλά την αγάπησα! Ζεσταίνει τον χώρο και μου δίνει την αίσθηση της εξοχής!!

Αν και άκρως κοριτσίστικο το δωμάτιό μου, άρεσε πολύ στον φίλο μου! Δεν ξέρω αν θα πρέπει να ανησυχώ με αυτό, πάντως χαίρομαι που του αρέσει το γούστο μου και που του έφτιαξε τη διάθεση ο χώρος!

Αν σκέφτεστε να κάνετε αλλαγές στο χώρο σας και βαριέστε ή το αναβάλλετε συνεχώς για διάφορους λόγους, μην το καθυστερείτε! Θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα! Αξίζει ο κόπος και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει! Φυσικά, μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας την κατάλληλη παρέα για κάτι τέτοιο!!

Mουσική καλημέρα!!!

Καλή εβδομάδα και τα σχετικά! Ευτυχώς ξεκινήσαμε με ήλιο, αλλά ποιος ξέρει?

Σημασία έχει ότι με μερικά απλά πράγματα μπορεί να φτιάξει η μέρα μας! Όπως ακούγοντας ένα όμορφο τραγούδι! Το βάζεις στην ένταση που θες, χαλαρώνεις, παρασύρεσαι από το ρυθμό του, θυμάσαι έρωτες, ταξίδια, λύπες και χαρές και όλα πάνε καλύτερα! Γιατί νιώθεις ότι κάτι έχεις μοιραστεί, ότι κάτι έχεις ξαναζήσει, έστω για λίγο, ότι τα συναισθήματά σου ταυτίζονται με τα λόγια που ακούγονται και είναι σαν να μην είσαι μόνος σου. Και κάποιος άλλος, κάπου εκεί έξω έχει ζήσει τα ίδια με σένα, κάτι ξέρει αυτός τελικά...


Η φίλη Sunny, με προσκάλεσε να θυμηθώ (και να ξανακούσω) 15 τραγούδια (ή δίσκους) που αγαπώ και κυριολεκτικά έχω ακούσει άπειρες φορές! Όλοι έχουμε βάλει στο repeat κάποια στιγμή τραγούδια. Όλοι έχουμε ''κολλήσει'' με ένα ρεφραίν, όλοι ταυτιστήκαμε με κάποιους στίχους κάποτε. Μπορεί να το κάνουμε και καθημερινά! Παλιά, δεν ξεκινούσα τη μέρα μου αν δεν πατούσα μια αγαπημένη playlist στο λαπτοπ. Την είχα ονομάσει ''morning'' και αυτόματα το χέρι μου κάθε πρωί πατούσε το play. Και κουνιόμουν λίγο στους ρυθμούς, σιγοτραγουδούσα και έφευγα με ένα τεράστιο χαμόγελο από το σπίτι! Τώρα, δεν το κάνω πια αλλά πάντα στη διαδρομή θα με δείτε με ακουστικά! Το'χω ρίξει στο ραδιόφωνο και μερικές φορές θα με δείτε να γελάω μόνη μου στο δρόμο με αυτά που ακούω! Τι όμορφη που είναι η μουσική!!

Αν έπρεπε όμως να ξεχωρίσω 15 αγαπημένα κομμάτια, μια και αυτός είναι ο κανόνας του παιχνιδιού, αυτά θα ήταν (με τυχαία σειρά) :

1. Beggin

2. Magnificent

3. You do something to me

4. I heard it through the grapevine

5. You know i'm no good

6. As long as there is you

7. Novembre

8. Εσύ με ξέρεις πιο πολύ

9. Μόνο για κείνη μην μου λες

10. La Gloria

11. I close my eyes

12. Secret lover

13. The quest

14. The secret

15. Love supreme

Όπως βλέπετε, περισσότερο στην ξένη μουσική αφιερώνω τον χρόνο μου! Απλώς με εκφράζει περισσότερο! Λατρεύω τα λάτιν και έθνικ ακούσματα, το πάντρεμα του παλιού ροκ με πιο χορευτική μουσική, τις διασκευές παλιών κομματιών και γενικά αυτά τα κομμάτια είναι ένα πολύ μικρό δείγμα των επιλογών μου! Είναι όμως αντιπροσωπευτικά και τα έχω ''λιώσει''!!

Αν θέλετε, μπορείτε κι εσείς να μοιραστείτε μαζί μας τις μουσικές επιλογές σας ή να γράψετε απλώς στα σχόλια κάποια κομμάτια που ξεχωρίζετε!!! Και αφιερώσεις δεχόμαστε και παραγγελιές δεχόμαστε!!!

Να έχουμε όλοι μια όμορφη και δημιουργική ημέρα!!!!