THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Nightlife...

Είναι η καλύτερη στιγμή για να σας γράψω... Είμαι κουλουριασμένη στον καναπέ, φοράω μια ολόκληρη κουβέρτα επάνω μου, τρώω φρεσκοψημμένα ψωμάκια με βούτυρο και τυρί- τα οποία μου άρπαξαν ελαφρώς από πάνω, γιατί βαριόμουν να σηκωθώ να τα βγάλω από τον φούρνο- πίνω τον αγαπημένο μου καφέ, παίρνοντας εισπνοές πάνω από την αχνιστή κούπα- γιατί πάνω απ' όλα μου αρέσει να μυρίζω τον καφέ!- μόλις διάβασα τις αγαπημένες μου στήλες της Αthens Voice και τα αγαπημένα μου μπλογκς και ήρθε η ώρα να κλείσω αυτή την τεράστια περίοδο με τις 825 προτάσεις! 

Εύχομαι σε όλους μια όμορφη Κυριακή, η οποία σίγουρα θα είναι όμορφη αν είναι όμορφο το πρωινό της! Δηλαδή, αν δεν σε ξύπνησε κάποιο ξυπνητήρι και αν γενικά είσαι χαλαρός στο σπιτάκι σου, η ομορφιά είναι εγγυημένη!

Σαφώς παίζει ρόλο και το πόσο όμορφα πέρασες το προηγούμενο βράδυ! Και εδώ ήθελα να καταλήξω! Αποφασίσαμε να βγούμε εχτές για ξενύχτι μετά από...... δεν θυμάμαι από πότε έχουμε να πάμε σε μπαρ με το Σταμάτη! Δεν είμαστε πολύ του ξενυχτιού και επειδή συχνά γυρνοβολάμε όλη τη μέρα, το βράδυ είμαστε πάντα εξαντλημένοι και εκτιμούμε καλύτερα τη ζεστασιά και την άνεση του σπιτιού. Όταν μάθαμε όμως ότι στο Σταυρό του Νότου τραγουδάει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, το βάλαμε στο πρόγραμμα! 
Έτσι λοιπόν, βάλαμε εχτές τα βραδινά μας, ήπιαμε δυνατούς επρέσσο για να μην νυστάξουμε από τις 11 (αυτή είναι η αγαπημένη μας ώρα για ύπνο!) και φτάσαμε από νωρίς στο Σταυρό για να πιάσουμε καλή θέση στο μπαρ, διότι είχαμε ενημερωθεί ότι γίνεται το αδιαχώρητο, ειδικά τα Σάββατα και μετά τις 12 δεν βάζουν άλλο κόσμο μέσα! Εδώ και χρόνια και τα τρία μέρη του Σταυρού (γιατι χωρίζεται σε 3 μαγαζιά, για όσους δεν το ξέρουν. Έχει 3 μουσικές σκηνές που φιλοξενούν διαφορετικά είδη μουσικής και διάφορους καλλιτέχνες η καθεμιά.) είναι στέκια γιατί οι κολλητές μου δούλευαν σε διάφορα πόστα! Υπήρχαν νύχτες που στις 3 η ώρα μου τη βαρούσε και πήγαινα και καθόμουν μόνη μου στο μπαρ για να κάνω παρέα στα κορίτσια και να τα περιμένω να σχολάσουν! Ελπίζω η εικόνα μου να μην ήταν ''της απελπισμένης'' τότε! Αυτά όλα μέχρι τα 21, μετά σαν να μούχλιασα λιγάκι! Τώρα στα 25 πια, δεν θα το έκανα ούτε με σφαίρες! Αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό!

Το θέμα μας είναι το απίθανο πρόγραμμα που έχει φέτος η λαϊκή μουσική σκηνή του Σταυρού!!!Από πέρυσι, η Ζουγανέλη κάνει πρόγραμμα εκεί και επιτέλους αξιώθηκα να πάω! Μαζί της είναι ο Ησαϊας Ματιάμπα, επίσης εξαιρετικός! Ξέρετε, πάντα μου περνούσε αδιάφορο αυτό το παιδί και επειδή γενικά δεν ακούω ελληνική μουσική, δεν είχα μελετήσει τη φωνή του! Είναι όμως πραγματικά και εντελώς αντικειμενικά, πολύ καλός! Σε φωνή, σκηνική παρουσία, επικοινωνία με τον κόσμο, σε όλα! Μπράβο τους! Έχουν κάνει όλοι τους πολύ καλή δουλειά και περνάς μια πολύ ευχάριστη νύχτα ακούγοντάς τους! Η Ζουγανέλη είναι φωνάρα, δεν νομίζω να έχει κανείς αντίρρηση σε αυτό! Είπε κομμάτια που δεν αγγίζονται εύκολα και τα απογείωσε! Έχω μόνο κάποιες παρατηρήσεις κι αν κάποιος την έχει δει σε live, θα ήθελα να μου πει τη γνώμη του! Δεν έχει καλή επαφή με το κοινό! Φαίνεται σαν να τραγουδάει για την πάρτη της! Φαίνεται λίγο απόμακρη, σνομπ και τυπική! Και αυτό φαινόταν πιο έντονα όταν έβλεπες την αμεσότητα που είχαν οι υπόλοιποι του σχήματος! Επίσης, έχω να πω ότι μέχρι τις 3 που φύγαμε, είχε αλλάξει 6(!!!!) φορές και σκεφτείτε ότι το πρόγραμμα κρατάει μέχρι τις 5 περίπου! Είναι κάπως υπερβολικό! Εγώ επίτηδες μέτραγα φουστάνια να δω μέχρι που θα φτάσει! 

Σε κάθε περίπτωση, το πρόγραμμα αξίζει την προσοχή σου, θα περάσεις καλά είτε είσαι φαν των καλλιτεχνών είτε όχι, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν λένε μόνο δικά τους τραγούδια! Άσε που μαζί τους έχουν πολύ καλούς μουσικούς και έναν κωμικό που κάνει πολλά σκετσάκια και πέφτει πολύ γέλιο! Αν πας, μείνε και μέχρι το δεύτερο πρόγραμμα γιατί το κέφι ανεβαίνει πολύ! Εγώ άνετα θα ξαναπήγαινα! 

Τράβηξα κι ένα βιντεάκι όταν είπε το συγκλονιστικό ''ΕΛΑ''! Απολαύστε, το ανέβασα το youtube!!





Και μερικές όχι τόσο καλές φωτογραφίες!!!





Το μαγαζί ήταν όντως γεμάτο και τα παιδιά εμφανίζονται μόνο Παρασκευή-Σάββατο, τις χειρότερες μέρες! Δεν θα αποφύγετε το στρίμωγμα, παρά μόνο αν έχετε ένα καλό τραπεζάκι! Εξάλλου, πάντα υπάρχουν βλαμμένοι που θα έρθουν να σταθούν ακριβώς μπροστά σου, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν βλέπεις εσύ από πίσω! Μπορεί η μύτη σου να τους ακουμπάει, αλλά δεν τους νοιάζει! Θεωρούν τον εαυτό τους έξυπνο που βγήκαν πιο μπροστά και βλέπουν καλύτερα την πίστα! Το καλό είναι ότι το μαγαζί έχει καλό εξαερισμό, δεν θα πάθεις ασφυξία, αλλά εννοείται πως θα βρωμίσεις τριγαρίλα απο το κεφάλι μέχρι τις πατούσες! 

Βέβαια, η τσιγαρίλα δεν είναι τίποτα μπροστά στις αηδιαστικές μυρωδιές από τα σκουπίδια του Νέου Κόσμου! Επικρατεί Ο χαμός! Δεν έχουν μαζευτεί ακόμα και η περιοχή πίσω από το Σταυρό είναι ένας απέραντος σκουπιδότοπος! Σκέφτηκα να τραβήξω μια φωτογραφία για να σας δείξω το μέγεθος της αηδίας, αλλά δεν ήθελα να σας αηδιάσω κι εσάς! Ντροπή! Είναι ντροπή, γιατί οι άνθρωποι θα αρρωστήσουν εκεί! Η χολέρα καραδοκεί! Θα επανέλθουν σε λίγο οι αρρώστιες των περασμένων αιώνων! 

Και αρκετά ύμνησα τον Σταυρό, ας πω και μερικά καλά λόγια για το νέο Μall των Νοτίων Προαστίων! Το Metro Mall στον σταθμό του Αγ. Δημητρίου! Πολύ καλή δουλειά, αναμενόμενη κατασκευή, όοολα τα brand names που έχουν επιτυχία σήμερα είναι συγκεντρωμένα εκεί συν κάτι καινούργια που μπήκαν στην αγορά! Είπαμε να περάσουμε από κει μια βόλτα πριν πάμε Σταυρό και φυσικά γινόταν χαμός! Κοσμοσυρροή, κόσμος και ντουνιάς, πιτσιρικαρία, γονείς με παιδάκια, φασιονίστας και περίεργοι, όλοι ήταν εκεί το πρώτο Σάββατο της λειτουργίας του για να θαυμάσουν από κοντά το νέο απόκτημα! Θα εξυπηρετήσει πράγματι πολλές περιοχές, αλλά είναι και δεδομένο ότι θα κλείσει όλα τα μικρά μαγαζάκια στις γύρω περιοχές! Το μέλλον ανήκει στις ξένες- κυρίως- αλυσίδες και στα μεγάλα εμπορικά κέντρα! Ο χρόνος θα δείξει πόσο θα κρατήσουν κι αυτά! 




Εμένα μου αρέσει η ατμόσφαιρα στα Malls μόνο τις γιορτές! Είναι κουραστικό να ψωνίζεις συνέχεια από μεγάλα εμπορικά. Αλλά επειδή είναι 10 λεπτά από το σπίτι μου, σίγουρα  θα το επισκεφτώ πολλές φορές! Είναι και αυτή η μανία που έχω με τα ψώνια που έτσι κι αλλιώς δεν με νοιάζει από που θα αγοράσω, αρκεί να αγοράσω!...

Σας αφήνω τώρα, γιατί ασυναίσθητα τόση ώρα που σας γράφω, έχω φάει μια φρατζόλα και δεν θα χωράω σε ό,τι κι αν ψωνίσω... 
Καλή εβδομάδα να έχουμε! Οι γιορτές πλησιάζουν και τα δώρα επίσης! Επιτέλους, θα ζήσουμε και όμορφες στιγμές!!!