THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Καλή εβδομάδα!

Αρχικά, να ευχηθώ τα χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, που είναι αρκετοί σήμερα και κυρίως στον δικό μου, τον γλυκό μου, τον άνθρωπό μου, το Σταμάτη μου, που γιορτάζει και κατά συνέπεια γιορτάζω κι εγώ, οπότε δέχομαι ευχές! Για δώρα τώρα μην μπαίνετε στον κόπο.... Όχι, μην με πιέζετε, μα σας λέω δεν θέλω, μπαααα! Καλά, έναν φούρνο μικροκυμάτων!!!! (ατάκα Γιάννη Μπέζου στους ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ)
Για όσους δεν το γνωρίζουν, σήμερα γιορτάζουμε τη Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, οπότε γιορτάζουν οι Άγγελοι, Σταμάτηδες, Μιχάληδες, Γαβρήλιδες, Ταξιάρχες και τα θηλυκά αυτών!

Έπειτα να σας πω ότι χαίρομαι πολύ που ανήκω στο 58% εκείνων που απήχαν από τις χτεσινές εκλογές και αυτό είναι ποσοστό που αφορά μόνο την Αθήνα. Σε μικρότερα ποσοστά υπήρξε αποχή στον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια. Και σήμερα, από ό,τι άκουσα στο ραδιόφωνο, είναι όλοι οι πολιτικοί αναλυτές παραταγμένοι στα τηλεοπτικά πάνελς και προσπαθούν να εξηγήσουν τα αυτονόητα, δηλαδή αυτή τη μεγάλη αποχή του κόσμου! Πού να δεις αποχή που θα έχουν την επόμενη Κυριακή!!! Παρά την αποχή όμως, οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ προηγούνται με διαφορά, πράγμα που σημαίνει οτι ο ΓΑΠ δεν θα προχωρήσει σε βουλευτικές εκλογές άμεσα, σύμφωνα βέβαια με αυτά που είπε προεκλογικά. Το θέμα είναι ότι τελικά πάλι τους ίδιους ψηφίσαμε! Και ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι όλοι βρίζουν τον Κακλαμάνη και αυτός πάλι προηγείται!!! Οπότε, τα ίδια Παντελάκη μου....

Πάντως εγώ εχτές ψήφισα Γκάζι γιατί κάθε φορά που βρίσκομαι εκεί, περνάω καλά!! Πάμε για καφέ στο αγαπημένο μας Gazi College με την υπέροχη διακόσμηση και τη μεγάλη ποικιλία σε νοστιμιές και καμιά φορά παίρνουμε σουβλάκι στο χέρι και περπατάμε μέχρι το Σύνταγμα! Μια διαδρομή που αγαπώ πολύ! Ο λόγος όμως για τη χτεσινή μας επίσκεψη στο Γκάζι, ήταν η έκθεση  SEEAR 
που φιλοξενήθηκε από τον ατμοσφαιρικό χώρο του Ε.Δ.Ω. 
Το SEEAR βγαίνει από το SEE και το HEAR. Νέοι σχεδιαστές και μουσικοί πήραν μία λέξη και δημιούργησαν τέχνη, έτσι εσύ θα μπορούσες να ακούς ένα κομμάτι τη στιγμή που θαυμάζεις ένα έργο και τα 2 αυτά δημιουργήματα θα είχαν ως κοινό στοιχείο μια και μόνο λέξη. Δεν ξέρω αν το εξηγώ καλά, αλλά σίγουρα οι φωτογραφίες θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι εννοώ. Για μένα, τα καλύτερα έργα ήταν στις λέξεις ΑΓΑΠΗ και ΒΑΡΙΕΜΑΙ! Εχτές ήταν η τελευταία μέρα της έκθεσης και δεν είχε κόσμο, αλλά έμαθα ότι πήγε καλά, κυρίως στα εγκαίνιά της την Παρασκευή.

 Όπως βλέπετε, είχες μπροστά σου το έργο του εικαστικού, έβαζες ακουστικά για να ακούσεις το κομμάτι του μουσικού και η λέξη που ήταν το θέμα, βρισκόταν γραμμένη στο πάτωμα. Αριστερά ήταν η λέξη ΦΩΣ, όπου το έργο απευθυνόταν στους εγκλωβισμένους Χιλιανούς, στο κέντρο η λέξη ΤΙΠΟΤΑ και δεξιά η λέξη ΣΕΞ.


Εδώ ακούω την ΑΓΑΠΗ!!


Όπως φαίνεται, καθόλου δεν με άγγιξαν οι εκλογές, αλλά μάλλον άγγιξαν όλη τη γεινονιά μου, γιατί γενικά υπήρχε μια κινητικότητα, μια φασαρία, ένα πηγαινέλα, που για Κυριακή ήταν λίγο ασυνήθιστο. Πολύ σωστά είπε η Πόπη Χατζηδημητρίου που ακούω κάθε πρωί στον Galaxy, ότι εχτές έμοιαζε περισσότερο με Τσικνοπέμπτη!! Παιδιά, παντού μύριζε τσίκνα. Ευνοούσε και ο καιρός κάτι τέτοιο και όλοι βρήκαν ευκαιρία για ψησίματα στις βεράντες και τους κήπους και μαζώξεις στα σπίτια για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων! 

Και φτάσαμε πάλι στη Δευτέρα, την ατελείωτη! Κοιτάς το ρολόι σου ανά 5 λεπτά και αναρωτιέσαι γιατί είναι ακόμα πρωί. Έχεις μια ζαλάδα από τα χτεσινά ουζάκια στη λιακάδα και ένα ταξιδιάρικο ύφος γιατί είναι αντανακλαστικό του μυαλού σου μόλις βλέπεις ήλιο να σκέφτεσαι διακοπές!! 

Κουράγιο και καλή εβδομάδα!!