THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Knitting around...


Αυτά παθαίνεις όταν κάνεις παρέα με ταλαντούχα κορίτσια!!


Βρίσκεσαι ξαφνικά με 2 βελόνες στα χέρια και πλέκεις σαν μανιακή!!  H Ζωή  και η Χρύσα μου έμαθαν τα βασικά βήματα και με διαβεβαίωσαν πως πρόκειται για μια αγχολυτική και άκρως διασκεδαστική ασχολία! Και είχαν δίκιο! Νιώθω λίγο σαν γιαγιά όταν κάθομαι στον καναπέ με την κουβέρτα και πλέκω, αλλά αγάπησα από την πρώτη στιγμή τα κουβάρια και τις βελόνες μου και μου αρέσει πολύ το αποτέλεσμα. Με τις ατέλειές του, με τις τρύπες του, εγώ το αγαπώ! Κυρίως γιατί ποτέ δεν ήμουν καλή σ' αυτά. Δεν έπιανε το χέρι μου και νόμιζα ότι δεν μπορώ να τα καταφέρω. Τώρα όμως κάτι πάει να γίνει. Όταν κάνω ένα μακρύυυ κομμάτι θα το πάω σε μια μοδίστρα να τη ρωτήσω τι μπορεί να γίνει και πώς μπορεί να ραφτεί. 


Σκέφτηκα να το κάνω μικρά μαξιλαράκια, γιατί πρόκειται για λεπτό, βαμβακερό νήμα και ταιριάζει χρωματικά στο σαλόνι, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι πρακτικό. Μπορεί να ξηλώνεται εύκολα και να δείχνουν ταλαιπωρημένα τα μαξιλαράκια! Φέτος είδα πολλά πλεκτά στη διακόσμηση και μου αρέσει αυτή η τάση!! Τα δικά μας Κορίτσια για σπίτι μας είχαν δείξει μερικές ιδέες πριν λίγο καιρό!

Θα ήθελα να μάθω και πώς κάνουν αυτά τα... ζιπουνάκια!!! Τι αστεία λέξη, αλλά τι τρυφερή!!! Να, είχα πάει τις προάλλες σε έναν γνωστό μου που γέννησε η κόρη του και στενοχωριόμουν που δεν ξέρω να φτιάχνω καλτσάκια για μωράκια!!! Αν έχει κάποιος κανένα καλό βίντεο για αρχάριους, παρακαλώ να μου το στείλει! Γιατί καλό είναι αυτό το απλό που κάνω τώρα, αλλά θα το βαρεθώ και θα θέλω να μάθω κι άλλα! 

Σκεφτόμουν ότι τελικά δεν είναι λίγες οι νέες κοπέλες που ασχολούνται με πλέξιμο και κέντημα. Όσο κι αν ακούγεται ξεπερασμένο, νομίζω ότι γίνεται και πάλι της μόδας. Είναι κι αυτό στα πλαίσια του "Εμπρός...πίσω!''
Η μαμά μου που ανήκει στην ανήσυχη δεκαετία του '70 με τις μίνι φούστες και τα τρελά ξενύχτια, έχει άλλη νοοτροπία και όταν μαθαίνει ότι ασχολούμαι με κάτι τέτοια, με λέει γεροντοκόρη! Καλά, η μάνα είναι σούπερ, σαν αδερφή μου μοιάζει! Αλλά η σημερινή εποχή έχει τελικά άλλα πρότυπα! Είναι μια μίξη βέβαια, αλλά τίποτα δεν θεωρείται ξεπερασμένο. Είναι όλα in και ό,τι γουστάρει ο καθένας κάνει!!

Δεν είναι κι άσχημα!!