THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Moving... forward!

Σας έχω πει πόσο μου αρέσουν οι μετακομίσεις? Αλήθεια! Έχουν τη γοητεία τους! Καλώς ή κακώς έχω αλλάξει πολλά σπίτια στη ζωή μου και έμαθα να συνδυάζω την κάθε μετακόμιση με μια νέα αρχή, πράγμα που σημαίνει ότι πάμε προς το καλύτερο. Σκοπός είναι να προχωράς μπροστά, να αλλάζεις την καθημερινότητά σου, αλλά πάντα προς το καλύτερο!

Αποφάσισα να αλλάξω σπίτι γιατί το παλιό ήταν πολύ παλιό! Παλιομοδίτικο, με χαλασμένα παράθυρα και μωσαϊκά. Ήταν ένα σπίτι που δεν ταίριαζε στον χαρακτήρα μου, ποτέ δεν το χώνεψα! Κι όμως έζησα σ'αυτό 4 χρόνια! Όπως και να το κάνουμε, ακόμα κι αν δεν αγαπάς τον χώρο σου, η συνήθεια είναι δυνατό συναίσθημα και τα 4 χρόνια πολλά! Δεν μου λείπει καθόλου, όμως νιώθω σαν χαμένη στο νέο μου σπίτι. 

Το έχετε πάθει ποτέ αυτό? Νιώθεις πολύ άβολα σε ένα νέο σπίτι, πόσο μάλλον αν είναι και σε νέα γειτονιά. Άφησα την αγαπημένη μου γειτονιά, στην οποία έζησα 15 ολόκληρα χρόνια. Άφησα τις φίλες μου, τον φούρνο μου, τους βλαμμένους γείτονές μου και ήρθα ξαφνικά σε ένα εντελώς άγνωστο μέρος. Γιατί το έκανα? Γιατί αποφάσισα να αλλάξω ριζικά κάποια πράγματα μπας και μου φέρει γούρι η αλλαγή. Ίσως και να χρειάζεται πού και πού μια μεγάλη αλλαγή. Η προηγούμενη γειτονιά δεν με άντεχε άλλο και μου το έδειχνε. Γιατί να την αγνοήσω?

Τώρα το σπίτι μου είναι αρκετά μικρότερο, για να μικρύνουν και τα έξοδα! Τι να το κάνω το 70άρι αυτές τις εποχές? Όμως είναι και αυτό μια σημαντική αλλαγή! Δεν μπορώ πια να απλωθώ με την άνεσή μου. Σκουντουφλάω πάνω στα φωτιστικά, στις συρταριέρες, μπήκε 2-3 φορές το πόδι μου μέσα στο νερό της Ριάννας, χαμός! 

Όμως θα το αγαπήσω κι αυτό το σπίτι, θα μάθω να ζω με τις νέες συνθήκες, θα συνηθίσω τον αέρα κι αυτής της γειτονιάς, όπως συνήθισα τότε την προηγούμενη γειτονιά, η οποία ήταν κι αυτή καινούργια κάποτε και μ'αγκάλιασε από την πρώτη κι όλας μέρα! 
Μόνο ρε παιδιά, ένα παράπονο έχω: δεν υπάρχει ένας φούρνος εδώ κοντά. Δηλαδή, ακόμα δεν έχω προλάβει να την περπατήσω τη γειτονιά, όμως αν υπήρχε φούρνος θα μύριζε. Ένα κουλουράκι ρε παιδιά, λίγο ψωμάκι εσείς εδώ δεν τρώτε?
Έχω όμως τη θάλασσα κοντά και παίρνω βαθειές εισπνοές κάθε πρωί και ανυπομονώ να ξεκινήσω τις βόλτες με τη Ριαννίτσα και τον αγαπημένο μου.
Το κυριότερο συμπέρασμα είναι ένα πάντως: μη φοβάστε τις αλλαγές. Φέρνουν πάντα κάτι καλό. Μια νέα γειτονιά σου αλλάζει όλη τη διάθεση. Στην αρχή είσαι σαν χαμένος, όμως γρήγορα θα την κάνεις κι αυτή δική σου. Και να θυμάστε πάντα να προχωράτε μπροστά!

Α, έχω και τζάκι, σας το'πα?!!!



Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Πάει καιρός...

Μα πώς άφησα να περάσει τόσος καιρός χωρίς να γράψω έστω ένα μικρό κειμενάκι για τα 2 μου blogakia?! Νιώθω ένα κενό. Έχω να σας μιλήσω τόσο καιρό και δεν ξέρω από πού να αρχίσω. 

Ας πω καταρχήν καλό φθινόπωρο κι ας ευχηθώ να μου έρθει πάλι η έμπνευση για χιλιάδες λέξεις, όπως παλιά που δεν είχα σταματημό και τα κείμενά μου έμοιαζαν ατελείωτα! Ξέρετε, με τη ζέστη αποσυντονίζομαι. Θέλω να είμαι όλη μέρα στη θάλασσα, να μην κάνω τίποτα, να μην σκέφτομαι. Φυσικά δεν το κατόρθωσα εξ'ολοκλήρου, αλλά όποια ασχολία ήταν στο χέρι μου να τη σταματήσω, το έκανα.


Το καλοκαίρι κύλησε ευχάριστα ομολογώ με πολλές εκπλήξεις στον επαγγελματικό τομέα και πολλές προτάσεις για πράγματα που δεν είχα ξανακάνει, με υπέροχες διακοπές στο αγαπημένο μας νησί, την Κω, με νέες εμπειρίες και νέες γνωριμίες!! Και έκλεισε με ένα απίθανο 2ήμερο στο Ξυλόκαστρο, όπου 3 blogoφίλες βρεθήκαμε για να καμαρώσουμε την 4η της παρέας νυφούλα!! Η πανέμορφη, ταλαντούχα και γλυκύτατη Αγγελική aka Los Angelinos, παντρεύτηκε τον καλό της Γιάννη και το γλεντήσαμε με την ψυχή μας!! Οι δυο τους έμοιαζαν ειλικρινά φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο, όσο κλισέ και γλυκανάλατο κι αν ακούγεται αυτό. Η Ζωή και η Χρύσα ήταν η καλύτερη συντροφιά γι'αυτό το χαρούμενο διήμερο. Γνωριστήκαμε οι τέσσερις μας πριν ένα χρόνο ακριβώς και αμέσως ταιριάξαμε! Η μία ήταν αναγνώστρια της άλλης στη μπλογκόσφαιρα και από τον πρώτο μας καφέ, γίναμε πολύ καλές φίλες! Αυτό όμως που ζήσαμε όλες μαζί στον γάμο της Αγγελικής ήταν διαφορετικό! Ήταν συγκινητικό... 




Και να τονίσω ότι όοοολα τα είχε επιμεληθεί η ίδια η Αγγελική και είχε κουραστεί πολύ για αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα! Μόνη της έφτιαξε τον στολισμό, τις μπομπονιέρες, έστησε το σκηνικό, έτρεξε για υφάσματα, για τα πάντα! Της αξίζουν πολλά μπράβο! Και φυσικά περιμένουμε με αγωνία την επόμενη της παρέας!!!!






Εύχομαι ξανά στο ζευγαράκι μας να ζήσει βίο ανθόσπαρτο! Να είναι πάντα τόσο ερωτευμένοι και ευτυχισμένοι, πάντα μ'αυτό το πολύ γλυκό χαμόγελο που είχαν καρφιτσωμένο και στο γάμο!!! Σας αγαπώ πολύ και θέλω να έχετε όλα τα καλά στην κοινή σας ζωή!!


Μπήκε όμως και το άτιμο το φθινόπωρο, το οποίο δεν είναι και τόσο κακό μωρέ, απλώς είναι λίγο παρεξηγημένο γιατί έρχεται πάντα μετά το καλοκαίρι που συνήθως είναι ασυναγώνιστο, οπότε χάνει πόντους. Όμως, σκέψου ότι το φθινόπωρο έχει γοητευτικά δροσερά βραδάκια, μελαγχολικά πρωτοβρόχια και σπιτικά μαζέματα με φίλους! Έχεις καθαρό και ξεκούραστο μυαλό για να κάνεις σχέδια για το μέλλον, έχεις ακόμα το λαμπερό χαμόγελο που είχες στο νησί, μαλλιά με ανταύγειες από τον ήλιο, φορεματάκια με ασορτί ζακετάκια, χρωματιστές μπαλαρίνες, άμμο στην τσάντα και κοχύλια στην θήκη των γυαλιών! 

Εγώ εκτός από όλα τα παραπάνω, έχω και καινούργια δουλειά! Δηλαδή, καινούργια-παλιά!! Δηλαδή την είχα και παλιά και τώρα την ξαναέχω. Γύρισα στην εταιρεία που εργαζόμουν μέχρι πριν 2 χρόνια και κάτι. Γύρισα γιατί μου έγινε πρόταση, δεν το είχα σκεφτεί ποτέ από μόνη μου. Όμως αυτή η πρόταση ήρθε την καλύτερη στιγμή και το θεώρησα καρμικό. Από την πρώτη μέρα ένιωσα σαν να μην έφυγα ποτέ. Υπήρχαν προβλήματα παλιά, γι'αυτό άλλωστε είχα φύγει, όμως ξεκίνησα με καλή διάθεση, άφησα πίσω μου όλα τα κακά και αποφάσισα να μην τα παίρνω όλα τόσο προσωπικά, να μην κρατάω κακίες και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για τις αρμοδιότητές μου.
Ξέρετε τελικά ποιο είναι το σημαντικότερο? Αυτοί οι 3-4 συνάδελφοι που με κάνουν να γελάω την ώρα της δουλειάς. Που τους λέω το πρόβλημά μου και το συζητάμε. Βάζουμε ένα τραγούδι δυνατά, κάνουμε χαβαλέ για 2 λεπτά και συνεχίζουμε με περισσότερη όρεξη τη δουλειά. Αυτό μου είχε λείψει...

Κατά τ'άλλα, ετοιμάζω κάποια κείμενα μαγειρικής (και όχι μόνο) για ένα νέο site που θα είναι σε λίγες μέρες στον αέρα και ανυπομονώ να σας το δείξω, γιατί είναι πραγματικά πολύ όμορφο! Γενικά, ασχολούμαι με οτιδήποτε με ευχαριστεί και με βγάζει από τη ρουτίνα. Μπορεί να μου τρώνε χρόνο όλα αυτά, αλλά προτιμώ να διαθέτω τον ελεύθερό μου χρόνο σε κάτι εποικοδομητικό. Η αδράνεια δεν μου ταιριάζει..

Θέλω πολύ να μάθω τα νέα σας. Μου λείψατε!! Ας κάνει κάποιος την αρχή!!!


Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Lady in Red!!

Ποτέ δεν είχα ιδιαίτερη συμπάθεια στο κόκκινο. Ήταν συνεχώς στις τελευταίες μου επιλογές. Μου φαινόταν μερικές φορές ''φτηνό''! Στη διακόσμηση του σπιτιού μου δεν το έχω συμπεριλάβει ποτέ. Μου φαίνεται δύσκολο στο συνδυασμό με άλλα χρώματα αλλά και δύσκολο ''στο μάτι''. Κάπως κουραστικό δηλαδή...

Έχω μπει πολλές φορές στον πειρασμό να το ενσωματώσω στην γκαρνταρόμπα μου, αλλά σε μικρές δόσεις, φορώντας απλώς ένα τσαντάκι ή ένα ζευγάρι μπαλαρίνες από λουστρίνι, αλλά και πάλι δίσταζα γιατί θεωρούσα πάντα ότι το κόκκινο για να δείχνει κομψό πρέπει να το ακριβοπληρώσεις. Κι αν το ακριβοπληρώσεις, θα πρέπει να το φοράς συνέχεια για ''να βγάλει τα λεφτά του''.

Το κόκκινο κραγιόν επάνω μου δείχνει τουλάχιστον αποκριάτικο! Φταίει το ξανθό μαλλί, η ατελής επιδερμίδα μου, λίγο απ'όλα! Όμως πιστεύω ότι όλες οι γυναίκες κατά βάθος ''τρώγονται'' με τον εαυτό τους και επιθυμούν διακαώς να φορέσουν κάτι κόκκινο! Να ζήσουν για λίγο το μύθο της ''Γυναικάρας με τα κόκκινα''! Να νιώσουν πως τραβούν τα βλέμματα, να πάρουν ένα σέξυ κοπλιμέντο, να δείξουν τολμηρές! Συναισθήματα που σε καμία περίπτωση δεν σου δημιουργεί το λευκό ή το κίτρινο!


Το κόκκινο είναι ένα χρώμα με ιστορία και δεν μπορείς να του επιβληθείς! Σε φοράει, δεν το φοράς! Με μια μόνο κόκκινη πινελιά μπορεί να γίνεις το επίκεντρο και αν δεν μπορέσεις να το υποστηρίξεις, το αποτέλεσμα μπορεί να δείχνει καταστροφικό! 

Αν αποφασίσεις όμως να το τολμήσεις, κάντο το καλοκαίρι, όπου όλα φαίνονται πιο όμορφα κι εσύ έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση με το ηλιοκαμμένο δέρμα και τις φυσικές μπούκλες! Διάλεξε ένα αέρινο μίνι φόρεμα σε έντονο κόκκινο και συνδύασέ το με γήινα αξεσουάρ, φλατ σανδάλια και λεπτές χρυσές αλυσίδες στο λαιμό! Προσπάθησε να δαμάσεις τον ατίθασο χαρακτήρα του κόκκινου και άσε τους άλλους να νομίζουν ότι είναι ένα χρώμα που επιλέγεις καθημερινά και το παίζεις στα δάχτυλα!


Τα μόνα που χρειάζονται είναι διακριτικά αξεσουάρ, περπάτημα με χάρη, καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα και γλυκό χαμόγελο!!


Φόρεμα ZARA (new season) 19,90€ με διακριτικά λευκά αστεράκια και κορδόνι που τονίζει τη μέση!
Τσάντα φάκελος Maryholic

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ταξίδι στον χρόνο!

Το Σάββατο 9 Ιουλίου βρέθηκα στην τελευταία από τις 3 πραγματικά όμορφες βραδιές που χάρισαν στο κοινό του Badminton οι υπέροχες φωνές των Ρίτα Αντωνοπούλου και Γιώτα Νέγκα! Ήταν η πρώτη μου επίσκεψη στο Μουσικό Προαύλιο και ομολογώ ότι με κέρδισε αμέσως! Το σκηνικό παραπέμπει σε παλιό θερινό κινηματογράφο και η διακόσμηση βασίζεται σε φιγούρες από ασπρόμαυρες ταινίες του ’60 που καταφέρνουν να σε καθηλώνουν ακόμα και σήμερα!

Όπως μας καθήλωσαν με το πρόγραμμά τους και οι υπέροχες αυτές κυρίες, ερμηνεύοντας αξέχαστες επιτυχίες που έχουν ταυτιστεί με τις θρυλικές Βίκυ Μοσχολιού και Τζένη Καρέζη από ταινίες της χρυσής εκείνης δεκαετίας του ’60. Ομολογώ ότι πολλά τραγούδια δεν μου ήταν γνωστά, όμως προσπάθησα να παρατηρήσω τους στίχους τους και διαπίστωσα για μια ακόμα φορά πως η ελληνική μουσική ΄΄μιλάει΄΄ μέσα μας! Ήταν όλα τα τραγούδια σαν ποιήματα, αφιερωμένα στον έρωτα, τη ζωή, τον χωρισμό και όλα έμοιαζαν τόσο διαχρονικά. Η μουσική σαφώς είναι χαρακτηριστική και καταλαβαίνεις αμέσως σε ποια εποχή ανήκει, αλλά πρόκειται για τραγούδια που σε αφορούν ακόμα και σήμερα. Δεν σε ξενίζουν, τα ακούς ευχάριστα, τα ζεις, συγκινείσαι, σιγοτραγουδάς και χτυπάς παλαμάκια με την καρδιά σου! Οι ερμηνείες και η σκηνική παρουσία των κυριών Αντωνοπούλου και Νέγκα ήταν, κατά τη γνώμη μου, άψογες. Υποστήριξαν αυτό το-δύσκολο για τα σημερινά δεδομένα- είδος με τον καλύτερο τρόπο και φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις! Παρατήρησα ότι και οι γύρω μου είχαν την ίδια γνώμη με εμένα! Πηγαίνοντας προς το αυτοκίνητό τους όλοι σιγοτραγουδούσαν και έβλεπες μόνο ευχαριστημένα πρόσωπα! Θύμισαν στους παλιούς τις δόξες του ελληνικού κινηματογράφου και δίδαξαν στους νέους τον πλούτο της ελληνικής μουσικής.

Πιστεύω πως αυτή ήταν η μεγάλη επιτυχία εκείνης της βραδιάς. Όχι μόνο η επιλογή των κομματιών, όχι τόσο η ατμόσφαιρα όσο το ότι οι ερμηνεύτριες υποστήριξαν με τον καλύτερο τρόπο αυτή την ΄΄αποστολή΄΄! Γιατί δεν είναι εύκολο πράγμα να τραγουδάς Μοσχολιού ούτε μπορείς να συναγωνιστείς την αισθαντική βραχνάδα της Καρέζη! Κι όμως, δεν μπήκαμε σε διαδικασία σύγκρισης γιατί οι 2 σύγχρονες κυρίες διαθέτουν ξεχωριστές λαϊκές φωνές και ένα δικό τους ιδιαίτερο στυλ. Δεν προσπαθούν να μοιάσουν σε κάποιες παλαιότερες, βασίζονται στο δικό τους ταλέντο κι αυτό φαίνεται!

Αν δεν το γνωρίζετε ήδη, να σας ενημερώσω ότι όλο το καλοκαίρι το Μουσικό Προαύλιο του Badminton θα έχει μουσικά αφιερώματα στον ελληνικό κινηματογράφο και κάθε εβδομάδα σπουδαίοι καλλιτέχνες της εποχής μας θα μας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο! Αν διαθέτετε ρομαντική διάθεση, αγάπη για το καλό ελληνικό τραγούδι, νοσταλγία για τους ήρωες εκείνης της εποχής και λαχτάρα να ξεφύγετε από το άγχος και τις δυσκολίες της καθημερινότητας, φορέστε κάτι άνετο, πάρτε μαζί σας καλή συντροφιά, το γλυκό σας χαμόγελο και χαρίστε στον εαυτό σας μια αξέχαστη βραδιά! 

Σήμερα σειρά έχουν τα αξέχαστα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη και η Νάντια Μπουλέ με τον Παναγιώτη Πετράκη υπόσχονται μια κεφάτη βραδιά! Θα είμαι εκεί!!

Σας φιλώ!!

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

The party is here... and there... and everywhere!!

Parties Parties Parties!!! Ωραίο πράμα οι μαζώξεις, οι χοροί, το φαγοπότι, τα γέλια, οι χαρές, οι ευχές, οι φίλοι! Βρείτε ευκαιρίες και γιορτάστε! Σίγουρα κάτι υπάρχει στο κάθε σπίτι που αξίζει να γιορταστεί! Μαζευτείτε σε κήπους, ταράτσες, βεράντες και φτιάξτε μουσική με τα γέλια σας!!


Ένα πολύχρωμο φυσικό σκηνικό, μερικά μέτρα ύφασμα και καλή παρέα δημιουργούν τις καλύτερες προδιαγραφές για ένα αξέχαστο party!! Φτιάξτε και μερικά μεζεδάκια με ό,τι υπάρχει στο ψυγείο σας, γεμίστε τα ποτήρια σας με μπόλικο πάγο και χυμό φρούτων και καλή σας διασκέδαση!!


Φέτος το καλοκαίρι επιβάλλεται να παλέψουμε και να κρατήσουμε μόνο τις καλές στιγμές! Πρέπει να βρούμε λόγους και αφορμές για διασκέδαση!! Ελάτε, δεν είναι τόσο δύσκολο!!


Το σκηνικό στήθηκε από τη γλυκιά και ταλαντούχα φίλη μου Χρύσα με τη βοήθεια της επίσης καλής μου φίλης Αλεξίας με αφορμή τα γενέθλια της πρώτης!! Μαζευτήκαμε διάφοροι φίλοι, φάγαμε, ήπιαμε, γελάσαμε, είπαμε τα νέα μας, περάσαμε υπέροχα!!

Μην ξεχνάτε πως τα garden parties θέλουν και το κατάλληλο αέρινο ντύσιμο, χωρίς απαραίτητα να εννοούμε και ακριβό!! Κυκλοφορούν υπέροχα φορεματάκια στην αγορά, άνετα, δροσερά, θηλυκά και τσαχπίνικα! Συνδυάστε τα με στιλάτες Havaianas σε ό,τι απόχρωση επιθυμείτε! Αρκεί το λουκ να είναι χαρούμενο!!


 *Βαμβακερό, λευκό φόρεμα Stradivarius μόνο 25 ευρώ, περσινής συλλογής. Δώστε λίγο χρώμα στο λευκό με handmade αξεσουάρ από φυσικά υλικά!


 Σας είχα πει ότι θα γινόταν δικό μου!!!   Αυτό το υπέροχο Stripes'n'buttons τσαντάκι μου'χει κλέψει την καρδιά, ενώ το πορτοφόλι μου δεν κάηκε καθόλου! Τα αξεσουάρ της Ζωής είναι ευκολοφόρετα, ξεχωριστά, στιλάτα και προσιτά!!


Ήταν μια πανέμορφη Κυριακή! Ευχαριστώ για μια ακόμη φορά τη Χρύσα για τη φιλοξενία και της εύχομαι μια ευτυχισμένη ζωή, γεμάτη νοστιμιές!!! 

Αν δεν έχετε αυτό το μήνα οργανώσει κάποιο πάρτυ, σας έχω μια ιδέα! Το γνωστό περιοδικό Cosmopolitan διοργανώνει beach party στις 30/06 στο Balux, στη Γλυφάδα! Αν θες κι εσύ να είσαι εκεί, στείλε έως τις 30/06 sms γράφοντας COSMO (κενό) και το ονοματεπώνυμό σου και στείλτο στο 19129 με χρέωση 0,09€, ώστε να εξασφαλίσεις ελεύθερη είσοδο για σένα και την παρέα σου! Οι πόρτες ανοίγουν στη 1μ.μ. και θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις και ένας σούπερ διαγωνισμός! Πάρε φωτογραφική μαζί σου γιατί θα σου χρειαστεί!

Aν όμως εκείνη την ώρα εργάζεστε, όπως εγώ, υπάρχει αυτή την εβδομάδα και μια πολύ όμορφη βραδινή εκδήλωση στον χώρο του Ε.Δ.Ω. στον Κεραμεικό (Πρ. Δανιήλ 18). Με αφορμή την παρουσίαση του νεοϋορκέζικου περιοδικού τέχνης "The Journal", η Άρτεμις Μπαλτογιάννη διοργάνωσε ένα bbq party για όλους τους φίλους του περιοδικού, αλλά και για όσους δεν το γνωρίζουν ακόμα και είναι περίεργοι να μάθουν περισσότερα!! ''Μουσική, σουβλάκι, μπύρα'' είναι το σλόγκαν της βραδιάς και οι πόρτες ανοίγουν στις 6 μ.μ.

Προς το παρόν, σας φιλώ και σας εύχομαι μια πολύ όμορφη εβδομάδα! Και μην ξεχνάτε...

THE PARTY IS HERE!!!

THE PARTY IS HERE!!!!!!!

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Summer night out!!

Το καλοκαίρι μπήκε δυναμικά και καθημερινά ακούω για διάφορα events που το καλωσορίζουν! Έχω σκοπό να πάω σε πολλά! Μαϊντανός θα γίνω σε λίγο. Όπου πηγαίνεις, θα με βρίσκεις μπροστά σου! Και το σημαντικότερο σε αυτές τις εκδηλώσεις είναι ότι γνωρίζεις κόσμο. Δικτυώνεσαι, ανταλλάζεις απόψεις, ιδέες, κάνεις νέες - γιατί όχι? - φιλίες και γενικά ξεφεύγεις από το άγχος και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Σου το συνιστώ! Βρες αφορμή για χαλαρές συναντήσεις στην πόλη σου μετά τη δουλειά! Πιες ένα κρασάκι με καλή παρέα πριν γυρίσεις στο σπίτι και το πρωί θα ξυπνήσεις άλλος άνθρωπος! Παρακολούθησε το συναυλιακό πρόγραμμα αυτού του καλοκαιριού και πάτα attending σε όποια συναυλία σου κάνει το ''κλικ''! Ακόμα κι αν δεν έχεις παρέα, πάρε αγκαζέ τον καλύτερό σου εαυτό, φόρα το πιο γλυκό σου χαμόγελο και πιάσε τη θέση που σου αναλογεί σε στάδια, θέατρα, ταράτσες και πεζοδρόμια! 

Να είσαι ανοιχτός σε νέες γνωριμίες, μην περπατάς μουτρωμένος, δέξου να πεις μια καλημέρα σε έναν άγνωστο! Μπορεί τελικά να τα βρείτε και να πείτε και καληνύχτα!!

Εμείς οι bloggers είμαστε μαθημένοι στο να μιλάμε καθημερινά σε ανθρώπους, αγνώστους στην ουσία. Μπορούμε με αφορμή 2 γραμμές που διαβάσαμε σε ένα ποστ, να κάνουμε ολόκληρες συζητήσεις. Και το καλύτερο είναι ότι συχνά οργανώνονται συναντήσεις με μικρές ή μεγάλες παρέες φίλων του διαδικτύου για chatting χωρίς πληκτρολόγιο! Καλό το ίντερνετ και οι ευκολίες του, αλλά το live δεν πρέπει να το σνομπάρουμε! 

Μια από αυτές τις συναντήσεις ήταν και η χθεσινή. Ήμουν καλεσμένη στο πάρτυ που οργάνωσε το Activia της Danone, το γνωστό σε όλους θαυματουργό γιαούρτι, στην ταράτσα του Gazarte, τη γνωστή σε όλους ρομαντική ταράτσα!

Η ομάδα του Activia, με αφορμή τη νέα του καμπάνια με τις ιστορίες γυναικών, διοργάνωσε αυτή τη συνάντηση για να μας λύσει κάθε απορία γύρω από το συγκεκριμένο προϊόν και να μας δώσει διατροφικές συμβουλές και προτάσεις για μια πιο υγιεινή καθημερινότητα! Ευχαριστούμε πολύ την Κατερίνα Πόντη και την Εύη Γιαπουντζή, από την ομάδα επικοινωνίας, τον Χάρη Γεωργακάκη, Πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου διατροφής για τις διατροφικές συμβουλές του και τον Γιώργο Ξηρό (Group Fitness Trainer στο "Studio One") που μας θύμισε πόσο σημαντική είναι η άσκηση στην καθημερινότητα! Φυσικά δεν έλειπε από κοντά μας το πρόσωπο της Activia, η συμπαθέστατη Σμαράγδα Καρύδη, γνωστή και πανέμορφη ηθοποιός! Όλοι τους ευγενικοί, χαμογελαστοί, φιλόξενοι μας χάρισαν μια υπέροχη βραδιά!

Μετά την παρουσίαση καθίσαμε στους άνετους καναπέδες στην ταράτσα του Gazarte και απολαύσαμε δροσερό κρασάκι και εκλεκτό finger food!


Γνώρισα αξιόλογες γυναίκες, δραστήριες, δυναμικές, που καταφέρνουν να συνδυάζουν οικογένεια-δουλειά-blogging και άλλες δραστηριότητες κι όμως χωρίς να φαίνεται ίχνος κούρασης κάτω από τα μάτια τους! Γιατί να ξέρεις φίλη μου ότι δεν είναι οι πολλές δραστηριότητες που κουράζουν αλλά οι κακές ποιοτικά δραστηριότητες! Αν κάνεις κάτι που δεν σε ικανοποιεί και το κάνεις με το ζόρι, η κούραση είναι εμφανής στο πρόσωπό σου. Αν έχεις ασχολίες που σε γεμίζουν χαρά και ικανοποίηση, όσο κουραστικές κι αν είναι αυτές, η χαρά νικάει την κούραση και το πρόσωπό σου λάμπει!!


Φεύγοντας πήραμε τα δωράκια μας και σήμερα το πρωινό μου είναι στην υγειά του Activia!!


Για οποιοδήποτε ανοιχτό event φέτος το καλοκαίρι, θα σας ενημερώνω μέσα από το Spinning Around και μακάρι να γνωρίζω κάθε φορά όλο και περισσότερους φίλους από κοντά! Θα προσπαθήσω να είμαι παντού γιατί τελικά στη ζωή οι εμπειρίες είναι αυτές που σου μένουν!

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Yellow, my love!

Κίτρινό μου, κιτρινάκι είσ'ωραίο χρωματάκι, που έλεγαν και τα Ζουζούνια στο Alter κάποτε! 

Φέτος είναι η χρωματική μου εμμονή! Κάθε καλοκαίρι κολλάω με ένα χρώμα. Προ-πρόπερσι  η ντουλάπα μου ήταν ολόλευκη και τριγυρνούσα συνεχώς με λευκά φορέματα σαν νύφη ξεχασμένη! Πρόπερσι ένιωθα φλογερή μέσα στα κοραλλί μου και πέρυσι το'παιζα λολίτα φορώντας ό,τι ροζ έβρισκα. Φέτος είπα να βγάλω έναν δυναμισμό μέσα από τα κίτρινα σύνολα και αξεσουάρ! Δεν ξέρω αν είναι κορυφαίο trend το κίτρινο φέτος, δεν έχω παρακολουθήσει διεθνείς πασαρέλες, δεν ακολουθώ γενικά τη μόδα κατά γράμμα. Φοράω ό,τι με εκφράζει! Δεν συμπαθώ όλα τα χρώματα και υπάρχουν μερικά τα οποία αποφεύγω συστηματικά, όπως το κόκκινο για παράδειγμα. Από μικρή ήξερα τι μου πηγαίνει και ποτέ δεν έκανα πειραματισμούς. Μόλις δω ένα ρούχο στη βιτρίνα το φαντάζομαι επάνω μου και καταλαβαίνω αν μου ταιριάζει. Γι'αυτό και σπάνια δοκιμάζω στα μαγαζιά. Απλώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό που θα πάρω να το βαρεθώ τη δεύτερη φορά που θα το βάλω και να θέλω να το ξεφορτωθώ.

Στο κίτρινο είχα ανέκαθεν μια αγάπη και πάντα θα υπάρχει χώρος στη ντουλάπα μου γι'αυτό. Δεν το βαριέμαι εύκολα. Με φωτίζει και μου φτιάχνει τη διάθεση. Μέχρι πέρυσι το τολμούσα σε μικρές δόσεις, αλλά φέτος κοντεύω να ξεπεράσω κάθε προηγούμενο! Αφού έχω αρχίσει να συμπαθώ και τους Κινέζους!!!!! 


Και σαν να ήταν μέσα στο μυαλό μου το Beautyblog όταν κλήρωνε το παρακάτω δωράκι, το οποίο κέρδισα και παρέλαβα προχθές!!!


Ένα υπέροχο, ζουμερό Lip gloss από τη νέα σειρά της L'oreal, Glam Shine Fresh!! Μην τρομάζετε με την έντονα κίτρινη απόχρωση. Στα χείλη είναι σχεδόν διάφανο, όμως τα ενυδατώνει και τα βοηθάει να δείχνουν λαμπερά για αρκετές ώρες!!

Το κίτρινο κολακεύει όλες τις επιδερμίδες και έχει πολλές αποχρώσεις για κάθε γούστο! Αν θέλετε τη γνώμη μου, στις μελαχροινές με πολύ σκούρα επιδερμίδα ταιριάζει μια πιο φωσφοριζέ απόχρωση, προς το Lime. Ενώ στις ξανθές προτιμώ το λεμονί! 




Στο H&M θα βρείτε τις πιο όμορφες μαρινιέρες με κίτρινες ρίγες, αντί για τις κλασικές μπλε!!


Αν νομίζετε ότι οι οριζόντιες ρίγες δεν θα κολακεύουν πολύ τη σιλουέτα σας, προτιμήστε αυτή την αέρινη, αρκετά φαρδιά γραμμή που δίνει την αίσθηση ότι από μέσα είστε... πετσί και κόκκαλο!! Εσείς άντρες μην τα ακούτε αυτά! Είναι δικά μας τρικ!!!


Ανυπομονώ να φορέσω και πάλι την αέρινη τουνίκ μου και να κάνω βόλτες στο λιμάνι της Κω!!


 Κάθε πρωί πίνω τον καφέ μου στο υπέροχο φλιτζανάκι από τη Sprider Home! Με βοηθάει να ξυπνάω πιο εύκολα!!


Σύντομα θα έχω στα χέρια μου το απόλυτο καλοκαιρινό τσαντάκι! Το τσαντάκι που φέτος θα γίνει φετίχ μου! Το απίστευτο, το μοναδικό, το υπέροχο φακελάκι από τα Stripes and buttons


H Ζωή το έκανε πάλι το θαύμα της και σε λίγες μέρες θα μου έχει έτοιμο αυτό πανέμορφο χειροποίητο τσαντάκι! Αν εσάς δεν σας ενθουσιάζει το κίτρινο, ζητήστε κάποιο άλλο χρώμα και προσαρμόστε το στα γούστα σας! Αλλά είπαμε, φέτος γουστάρω να κιτρινίσει το σύμπαν!! Να δείτε τώρα που θα βάψω και το σαλόνι μου κίτρινο, δεν θέλω και πολύ!!


Είτε διαλέξετε ένα total yellow look είτε το συνδυάσετε με άλλα χρώματα, όπως λευκό, φούξια, blue navy, μαύρο, το κίτρινο είναι βέβαιο ότι θα σας βγάλει ασπροπρόσωπη! Θα νιώσετε δυναμική, σέξυ, λαμπερή! Ολοκληρώστε το look με χρυσά αξεσουάρ, χωρίς υπερβολές όμως. Σαν χρώμα κερδίζει τις εντυπώσεις και δεν χρειάζεται πολλά-πολλά για να αναδειχθεί! Εγώ πάντα προτιμώ δερμάτινα αξεσουάρ και μπεζ σουέντ, nude πέδιλα και τσάντες!

Καλές yellow εμφανίσεις!!!

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

May was good - June will be better!


Καλό μήνα φιλαράκια μου! 

Τον Μάιο που πέρασε τον αγάπησα πολύ, παρά τις βροχές, ήταν για μένα ένας λαμπερός μήνας όλο δώρα και ευχάριστες εκπλήξεις!

Περισσότερο όμως αυτόν τον Μάιο χάρηκα για τον ξεσηκωμό του κόσμου, γι'αυτό το επαναστατικό κλίμα που επικρατεί, γι'αυτή την ελευθερία έκφρασης που έχει πλυμμηρίσει τους δρόμους όλης της Ευρώπης! Χάρηκα γιατί για πρώτη φορά φώναξα κι εγώ επαναστατικά συνθήματα, κοίταξα με απέχθεια προς τη Βουλή και φώναξα όσο πιο δυνατά μπορούσα! Υπάρχουν άνθρωποι ξέρετε που δεν αγαπούν τις φωνές, που δεν καταφεύγουν σε βρισιές και χυδαίες χειρονομίες, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν νιώθουν το ίδιο ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ! Πάντα έλεγα ''ε, κι άμα πάω να φωνάξω και να χτυπηθώ, τι θα βγει? Κανείς δεν μας ακούει εμάς!'' Αλήθεια είναι εν μέρει, όμως για πρώτη φορά νιώθω ότι θέλω να φωνάξω, κι ας μην μ'ακούσει κανείς! Έχει ανάγκη να ξεσπάσει ο κόσμος. Κρύβει μέσα του πολλά και τα'χει μαζεμένα!

Γι'αυτό χαίρομαι που ο μήνας που πέρασε δεν ήταν νωθρός, ο κόσμος δεν κλείστηκε στα σπίτια του, δεν είπε ''ε, κι άμα φωνάξω τι θα βγει?''! Δεν κάνει πίσω πιο ο κόσμος! Έχει ξυπνήσει για τα καλά και αλίμονο σε όποιον δεν πάρει στα σοβαρά την αγανάκτισή του!

Νιώθω ανακουφισμένη που αυτή τη φορά δεν κάψανε την Αθήνα, όπως τις προηγούμενες. Γι'αυτό και συμμετείχα. Χαίρομαι με το ειρηνικό κλίμα και μακάρι να παραμείνει έτσι. Και να κρατήσει όσο χρειαστεί. Για πάντα, αν χρειαστεί. Μόνο να μην κάνουμε πίσω. Να αγωνιστούμε!

Όμως η ζωή συνεχίζεται και δεν είναι σωστό όσοι συμμετέχουν πιο ενεργά από κάποιους άλλους σ'αυτές τις διαδηλώσεις, να κοιτάζουν υποτιμητικά όποιον δεν βρίσκεται καθημερινά εκεί ή όποιον έχει κι άλλες ασχολίες καθημερινά. Ναι, πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και πρέπει να κατεβαίνουμε κάθε βράδυ στο Σύνταγμα, αλλά δεν είμαστε φυτά. Έχουμε ζωές, δουλειές, σπίτια, παιδιά, σκυλιά, τα κέρατά μας έχουμε και τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε. Ηρεμήστε λοιπόν και μην βγαίνετε εκτός εαυτού όταν κάποιος, την ώρα που εσείς ξελαρυγγιάζεστε στη Βουλή, βρίσκεται στο σπίτι του. Ούτε επειδή πάμε κατά διαόλου και σε λίγο δεν θα έχουμε να φάμε σημαίνει ότι πρέπει όλη μέρα να κλαίμε τη μοίρα μας! 

Λαμβάνοντας λοιπόν υπ'όψιν όλα τα παραπάνω, θέλω να σας ευχηθώ να είστε όλοι καλά αυτόν τον μήνα, να χαρείτε τον ήλιο, τα πρώτα ζεστά βράδια του καλοκαιριού, να κάνετε μπάνια, να φάτε παγωτά, να ζήσετε σαν άνθρωποι κι ας μην το επιτρέπουν οι συνθήκες! Ο ψυχολογικός παράγοντας είναι ο σημαντικότερος όλων! Ας κρατήσουμε τουλάχιστον το ηθικό μας ψηλά! 

Για να σας φτιάξω λίγο το κέφι, προτείνω να πατήσετε εδώ!! Βάλτε στον υπολογιστή σας τα πιο χαρούμενα wallpapers με το ημερολόγιο του Ιουνίου! Εγώ δεν ξέρω ποιο να πρωτοδιαλέξω!! Κοιτάζω την οθόνη του pc μου με τις ώρες και μου φτιάχνει το κέφι! 

Περάστε μια βόλτα και από το blog της Optimist για να δείτε πώς τα περάσαμε εχτές στα καλλιστεία  Mr & Miss International Beauty στο Cocoon!! 

Πολλά φιλιά και καλά κουράγια!!!


Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Nέα αρχή! Καλωσορίστε μας!!


Σας παρουσιάζω τη νέα μου δραστηριότητα!! 


Πάντα ήθελα να γνωρίσω από κοντά τον κόσμο των Media, να δω πώς γυρίζεται ένα διαφημιστικό σποτ, να παρακολουθήσω τη διαδικασία ενός μοντάζ, να μιλήσω με όλους αυτούς τους ''πίσω από τις κάμερες'' συντελεστές, τους ''αφανείς ήρωες'', όπως τους αποκαλούν οι παρουσιαστές και να συμμετάσχω ενεργά στη διαδικασία παραγωγής. Και είμαι άνθρωπος που όταν θέλει να μπει σε έναν κόσμο, απλώς μπαίνει! Δεν διστάζω, δεν το πολυσκέφτομαι! Αποφάσισα να συνεργαστώ με τα παιδιά της OPTIMIST PRODUCTIONS και να αναλάβω τις Δημόσιες Σχέσεις, το τρέξιμο με τους πελάτες, την προβολή της εταιρείας, το ''σπρώξιμο'' της παραγωγής (τσάμπα οι σπουδές στο μάρκετινγκ?!)! 

Αν παρακολουθείτε καιρό τα γραπτά μου μέσα από τα 2 blogs μου (γιατί, μήν ξεχνάμε και το eating around!!), θα έχετε καταλάβει ότι είμαι αρκετά δραστήρια, δεν κάθομαι σε μια μεριά, δεν μου αρέσει η ρουτίνα του γραφείου και το λιμάρισμα νυχιών. Με γοητεύει το τρέξιμο σε μια δουλειά. Άσε που αν δεν τρέξω τώρα που είμαι νέα, πότε θα τρέξω?!

Μπείτε στο blog της OPTIMIST, γνωρίστε την καλύτερα μέσα από το site της (www.optiprod.gr) και αφήστε μας τα σχόλιά σας, τις ιδέες σας, τις απόψεις σας  γύρω από τον χώρο της διαφήμισης και της διοργάνωσης ενός event! Θα χαρούμε να είμαστε κοντά σας στο δικό σας πάρτυ, τον γάμο σας, την καμπάνια της εταιρείας σας, στο ξεκίνημα της καριέρας σας!

Οι πεπειραμένοι τεχνικοί μας, που βρίσκονται στον χώρο από το 2002, αναλαμβάνουν κάθε είδους event εντός και εκτός Αττικής και συχνά θα σας ανεβάζω διάφορα βιντεάκια για να βλέπετε δείγματα της δουλειάς μας. Αν έχετε απορίες στο ema@optiprod, θα σας τις λύσω όλες! 

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

When Spring feels like Summer...

Μπορεί ημερολογιακά να είμαστε ακόμα στην άνοιξη, αλλά ποιος νοιάζεται όταν το θερμόμετρο αγγίζει τους 28 βαθμούς, όταν ο ήλιος καίει, το αεράκι είναι γλυκό και η θάλασσα ήρεμη και χρυσαφένια? 


Ο ΕΟΤ Βουλιαγμένης γέμισε διψασμένους ανθρώπους που έδειχναν ευτυχισμένοι με μια μόνο βουτιά! Κάποιοι έτρεμαν βγαίνοντας από τα κρυστάλλινα νερά, κάποιοι άλλοι έδειχναν πιο άνετοι, τα παιδιά δεν χαμπάριαζαν τίποτα και έπαιρναν φόρα από μακριά και βουτούσαν και οι περισσότεροι έφευγαν από την παραλία με ένα άτσαλο κοκκίνισμα από την κάψα του ήλιου. Ωραία πράγματα! Αυτή είναι η ζωή! Χαίρεσαι με λίγο ήλιο, με ένα πλατσούρισμα και έναν νερουλό καφέ απ΄ την καντίνα! Δεν χρειαζόμαστε χλιδές για να είμαστε ευτυχισμένοι, μόνο λίγο ήλιο!! Έτσι νιώθω τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού, όταν αρχίζω να φοράω ελαφριά ρούχα και σανδάλια. Όταν αρχίζω να νιώθω όμορφη με έναν πρόχειρο κότσο και λίγο λιπ γκλος. 

Το καλοκαίρι θέλει αυθορμητισμό, καλή παρέα, δροσερή θάλασσα και πολλές βόλτες! Απλά πράγματα αλλά ανεκτίμητα. Και είναι τώρα στην αρχή που απολαμβάνεις πιο πολύ το καλοκαίρι. Που οι θερμοκρασίες είναι ήπιες και η δίψα σου για ήλιο μεγάλη! Αυτή είναι η καλύτερη περίοδος, όταν ο Μάιος φτάνει στα μισά και τα καλοκαιρινά κατεβαίνουν απ'το πατάρι! 

Ο 7χρονος αδερφός μου είχε μεγάλη λαχτάρα για μια βουτιά. Περίμενε αυτή τη μέρα πώς και πώς και επειδή ήθελε να το παίξει και λίγο ''άντρας'', μόλις φτάσαμε βούτηξε αμέσως. Μετά από 2 ώρες γεμάτες παιχνίδι και βουτιές μου είπε ''δεν θέλω να τελειώσει ποτέ αυτή η μέρα''. Με το ζόρι τον πήραμε να φύγουμε μετά από 5 ώρες!!


Αν επιθυμείτε να ξεκινήσετε βουτιές από τώρα, μην νομίζετε ότι οι παραλίες είναι άδειες. Απο'δω και πέρα να πηγαίνετε νωρίς γιατί τα Σαββατοκύριακα θα γίνεται το αδιαχώρητο. Η πιο καθαρή και περιποιημένη από κάθε άποψη παραλία κοντά στην Αθήνα, είναι ο ΕΟΤ Βουλιαγμένης και η Ωκεανίδα στον Λαιμό Βουλιαγμένης. Καθώς επίσης και τα Λιμανάκια, αλλά εχτές που έκανα μία βουτιά, τα νερά ήταν πράγματι κρυστάλλινα και δεν άντεξα να κάνω δεύτερη. Εκεί αργεί πολύ να ζεσταθεί η θάλασσα. Πάντως ο Έλληνας δεν κολώνει. Μόλις δει λίγο ήλιο ξεχύνεται στις παραλίες! Γι'αυτό αγαπώ την Έλλάδα (και για πολλά-πολλά άλλα!!)

Γενικά το Σαββατοκύριακό μου ήταν πολύ όμορφο, με βόλτες, ψώνια, κολύμπι και ηλιοθεραπεία! Την Παρασκευή ήθελα να ανεβάσω ποστ σε απευθείας μετάδοση από το γραφείο για να μοιραστώ τη χαρά μου μαζί σας που πήγα πρώτη μέρα με σανδάλια, αλλά ο μπλόγκερ δεν μας έκανε τη χάρη, είχε τις κακές του. Γι'αυτό δείτε τη φωτογραφία κάπως καθυστερημένη. Τώρα όχι μόνο έχω φορέσει σανδάλια, αλλά είμαι και μαυρισμένη. Τρέχουν τα γεγονότα...


Υπέροχο σουέντ σανδάλι στο χρώμα της άμμου από το ZARA, 39,90€ Το cute wallpaper που βλέπετε στην οθόνη μου, το κατέβασα από εδώ.

Μετά το γραφείο, ο καλός μου μού έμαθε άλλο ένα απίθανο μέρος για καφέ και φαγητό. Το Πάρκο Ελευθερίας, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής. Ένας καταπράσινος και πολύ δροσερός κήπος που είναι ανοιχτός από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ και ενδείκνυται για επαγγελματικά ραντεβού, για χαλαρό καφεδάκι με φίλες και φαγητό με την οικογένεια. Πολύ ευγενικό προσωπικό, απλή διακόσμηση, απόλυτη ηρεμία και καλή μουσική στο κέντρο της Αθήνας! Τι άλλο θέλει κανείς?


Οι φωτογραφίες μου το αδικούν το μέρος.

Το Σάββατο βρέθηκα στο Κολωνάκι και πέρασα από το Bazaar της Fashion Circus, στην Σκουφά. Ήταν η τελευταία του μέρα και δεν βρήκα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα στο νούμερό μου. Φαίνεται όμως ότι πρόκειται για μία πολύ καλή καβάτζα αν είσαι λάτρης των επώνυμων ρούχων αλλά δεν έχεις να διαθέσεις μια περιουσία για φετινά κομμάτια. Περίμενε να γίνουν περσινά και επισκέψου το Fashion Circus Bazaar. Το επόμενο νομίζω θα γίνει το Σεπτέμβριο και θα έχει όπως πάντα αντρικά και γυναικεία ρούχα καθώς και αξεσουάρ, όλα επώνυμα και με έκπτωση έως και 50%. Αλλαγές δεν γίνονται γι'αυτό να δοκιμάζετε πριν αγοράσετε κάτι. Όλα τα ρούχα είναι χωρισμένα σε μεγέθη και το προσωπικό εξυπηρετικότατο! Πήρα 2 πανέμορφα μπλουζάκια που τα είχα πραγματικά ανάγκη σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. 

Βαμβακερό, αέρινο American Vintage σε γκρι χρώμα, από 25€ το πήρα 13€ (Όταν στο Σταμάτη μου δεν αρέσουν τα παπούτσια που φοράω, στις φωτογραφίες με βγάζει χωρίς πόδια!!!!!)

Diesel τιραντάκι από 50€ το πήρα 25€

Και με γεμάτες μπαταρίες, γεμάτες ντουλάπες και γεμάτη χαρά, ετοιμάζομαι να ξεκινήσω μια πολύ γεμάτη (γενικώς) εβδομάδα. Έχουμε να βγάλουμε τα ράμματα της Ριαννίτσας, να κάνω κάτι αλλαγές στο σπίτι για ένα πιο καλοκαιρινό λουκ και να βάλω μπρος μια πολύ σημαντική δουλειά που θα με βγάλει λίγο από τη ρουτίνα του γραφείου. Ευχηθείτε μου απλώς καλή τύχη και στείλτε μου θετική ενέργεια!! 

Καλή εβδομάδα σε όλους!!

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Swaping therapy!!!

Πέρασα ένα καταπληκτικό μεσημέρι στο SixDogs, στο Μοναστηράκι, γεμίζοντας τσάντες με ρούχα! Ρούχα μεταχειρισμένα, χρωματιστά, χαρούμενα, χειμερινά, καλοκαιρινά, βαμβακερά, συνθετικά, ρούχα κάθε λογής, ό,τι μου έκανε ''κλικ'' το έπαιρνα! Κάποια στο τέλος τα γύρισα πίσω γιατί κατάλαβα ότι δεν θα τα χρησιμοποιήσω, αλλά τα περισσότερα με ακολούθησαν ως το σπίτι! Μαζί και 2 τσάντες και κάτι μπιζού!!

Τα Swap not Shop events είναι θεσμός! Τα έχουμε ανάγκη, τα γουστάρουμε, τα λατρεύουμε!! Άκουγα συνεχώς τα καλύτερα λόγια από τις απανταχού fashionistas, αλλά όλο κάτι τύχαινε και δεν είχα πάει σε κανένα. Ε, σήμερα, παρόλο που οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές, ξέκλεψα 2 ωρίτσες και πήγα. Μακάρι να μπορούσα να είμαι εκεί μέχρι τις 9 που λήγει, αλλά δεν είμαι αχάριστη γιατί μέσα σε 2 ώρες απέκτησα υπέροχα κομμάτια!

 (swap not shop λέει η σφραγιδούλα και είναι το αναμνηστικό του event!)

Μπορεί κάποιοι από εσάς να μην δέχονται να φορέσουν ρούχα από δεύτερο χέρι, αλλά εγώ διαπίστωσα και με τα ίδια μου τα μάτια ότι όλο αυτό έχει μεγάλη απήχηση σε εκατοντάδες ανθρώπους και μάλιστα κάθε ηλικίας. Δεν έβλεπες μόνο κοριτσάκια, αλλά και πιο κλασικούς 40άρηδες και 50άρες καλοφτιαγμένες. Όλοι ριγμένοι με τα μούτρα πάνω στους μεγάλους πάγκους με τα βουνά από ρούχα. Σκαλίζαμε με μανία και βουτούσαμε ό,τι μας γυάλιζε στο μάτι, το χώναμε στην τσάντα και συνεχίζαμε. Κάθε τόσο ερχόταν φρέσκο ''πράμα'' από τις νέες αφίξεις και όλο αυτό έμοιαζε ατελείωτο, γιατί μιλάμε για απίστευτες ποσότητες ρούχων και άπειρες επιλογές, γι'αυτό κάθε φορά που έκανα να φύγω, όλο και κάτι νέο ερχόταν και μου τραβούσε την προσοχή. 

Χάρηκα γιατί είδα ανθρώπους που αγαπάνε πραγματικά το ρούχο. Δεν ψάχνανε να βρουν το τέλειο, επώνυμο και σούπερ ουάου κομμάτι, αλλά αυτό που θα χάριζε νέα πνοή στην γκαρνταρόμπα τους, που θα τους έβγαζε για λίγο από τη μονοτονία. Αυτό που με μία μεταποίηση ίσως, μπορεί να γινόταν το αγαπημένο τους! Και το μαγικό είναι ότι αυτό που θα γίνει δικό μου αγαπημένο, εσύ δεν το θες! Δεν του δίνεις σημασία. Δεν είναι πολύ όμορφο όλο αυτό σαν σκέψη? Αυτό που εσένα σε δείχνει παχιά, εμένα με κολακεύει. Αυτό που εσένα σε χλωμιάζει, εμένα με φωτίζει. Γιατί λοιπόν να μην απαλλαγείς από αυτό που δεν σε ευχαριστεί και να αποκτήσεις κάτι άλλο που δεν ευχαριστεί εμένα?! Πάνω στον πάγκο είδα πολλές αντιδράσεις. Αυτό που η μία πετούσε με περιφρόνηση, η άλλη το έβλεπε και άστραφτε το μάτι της. Και τα σχόλια μαγικά: ''α, κοίτα τι ωραίο αυτό το κολάν για τη γιόγκα μου. Ε, και τί, θα κουδουνίζω έτσι στη γιόγκα?''. Το κολάν είχε στο ζωνάρι κάτι φλουριά που κουδούνιζαν! Τι ωραία! Πέρασα πολύ όμορφα και χάρηκα όταν είδα ότι και όλα όσα πήγα εγώ, έγιναν ανάρπαστα! Είδα μια κυρία να κρατά μια τσάντα μου και ήταν πολύ ικανοποιημένη, ενώ εγώ την είχα για πέταμα! 


Οι διοργανωτές, κατανοώντας πως όλο αυτό το ψάξιμο μπορεί να σε εξαντλήσει, μας πρόσφεραν χυμούς και φρούτα για να τονωθούμε!


Φυσικά, στο βάθος βρήκαμε και τον ξακουστό κήπο του SixDogs! Ένας υπέροχος χώρος που σε χαλαρώνει και σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας!


Με 3 μεγάλες τσάντες γεμάτες, πήρα το δρόμο της επιστροφής. Η πληθωρική πλατεία Μοναστηρακίου καυτή από τον ήλιο, με τη γνωστή υπέροχη εσάνς σουβλακίου, έμοιαζε ιδανικός προορισμός για τη σημερινή ανοιξιάτικη Κυριακή. Ειδικά, αυτή την εποχή που ακόμα δεν μπορείς να κάνεις μπάνιο στη θάλασσα, μην σνομπάρεις το κέντρο και τις ομορφιές του!

Για τα αποκτήματά μου είμαι υπερήφανη και νιώθω και τυχερή που πρόλαβα να πάρω αντικειμενικά όμορφα κομμάτια σε άριστη κατάσταση. Αλλά ακόμα και να τα βαρεθώ, δεν πειράζει, γιατί είμαι σίγουρη ότι το επόμενο swap not shop event δεν θα αργήσει!!!









Όλα αυτά είναι ένα μικρό δείγμα του τι πήρα!! 

Αλλά, όπως προείπα, οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές σήμερα και δεν είχα πολύ χρόνο στη διάθεσή μου για να μείνω περισσότερο. Έπρεπε να γυρίσω γρήγορα σπίτι γιατί η Ριαννίτσα μου έκανε εχθές την επεμβασούλα που σας έλεγα και δεν θέλω να την αφήνω μόνη της. Θυμάστε εκείνο το τεράστιο σπυράκι που σας έλεγα ότι έχει βγάλει πάνω από την ουρά? Δεν υποχωρούσε με τίποτα και αναγκαστήκαμε να το βγάλουμε, οπότε τώρα είναι με ράμματα και όλη μέρα εχθές καθίσαμε στο σπίτι να της κάνουμε παρέα. Ήταν ζαλισμένη μέχρι αργά το βράδυ από τη νάρκωση και δεν περπατούσε πολύ καλά, είχε μια αστάθεια. Το θέμα όμως είναι ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πειράξει τα ράμματα, γι'αυτό μου έδωσε ο γιατρός αυτό το χωνί που βάζουν τα σκυλιά στο λαιμό τους, ώστε να μην μπορούν να πειράξουν το υπόλοιπο σώμα τους. Εγώ δεν είχε τύχει να ξαναδώ σκυλί με τέτοιο πράγμα και δεν φανταζόμουν ότι θα την ενοχλούσε τόσο. Πέρασα μια μαρτυρική νύχτα γιατί στενοχωριόμουν που την έβλεπα να παλεύει για να το βγάλει και δεν μπορούσε να περπατήσει καλά γιατί δεν έβλεπε δεξιά κι αριστερά και δεν μπορούσε φυσικά ούτε να κοιμηθεί. Όλη νύχτα περπατούσε σε όλο το σπίτι από τα νεύρα της κι αυτό το χωνί χτυπούσε κάτω στο πάτωμα και έκανε απίστευτη φασαρία. Νιώθω πολύ άσχημα που αναγκάστηκε να το φορέσει αυτό το κατασκεύασμα και προσπαθούσα να της εξηγήσω ότι είναι για το καλό της. Αλλά δεν καταλάβαινε τίποτα. Τριγυρνούσε σαν την άδικη κατάρα και σκουντουφλούσε πάνω σε τοίχους και πόρτες και μάτωνε η ψυχή μου. Σε δέκα μέρες θα πάμε στο γιατρό να της βγάλει τα ράμματα και να μας πει και τα αποτελέσματα της βιοψίας. Εύχομαι κι ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό!!

Καλό υπόλοιπο Κυριακής και καλή εβδομάδα σε όλους! Είδα ότι πάλι μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε συννεφιές και βροχές, αλλά να πάει νανανανά ο καιρός! Έρχεται καλοκαίριιιιιιιιι!!!!!!!!!