THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Knitting around...


Αυτά παθαίνεις όταν κάνεις παρέα με ταλαντούχα κορίτσια!!


Βρίσκεσαι ξαφνικά με 2 βελόνες στα χέρια και πλέκεις σαν μανιακή!!  H Ζωή  και η Χρύσα μου έμαθαν τα βασικά βήματα και με διαβεβαίωσαν πως πρόκειται για μια αγχολυτική και άκρως διασκεδαστική ασχολία! Και είχαν δίκιο! Νιώθω λίγο σαν γιαγιά όταν κάθομαι στον καναπέ με την κουβέρτα και πλέκω, αλλά αγάπησα από την πρώτη στιγμή τα κουβάρια και τις βελόνες μου και μου αρέσει πολύ το αποτέλεσμα. Με τις ατέλειές του, με τις τρύπες του, εγώ το αγαπώ! Κυρίως γιατί ποτέ δεν ήμουν καλή σ' αυτά. Δεν έπιανε το χέρι μου και νόμιζα ότι δεν μπορώ να τα καταφέρω. Τώρα όμως κάτι πάει να γίνει. Όταν κάνω ένα μακρύυυ κομμάτι θα το πάω σε μια μοδίστρα να τη ρωτήσω τι μπορεί να γίνει και πώς μπορεί να ραφτεί. 


Σκέφτηκα να το κάνω μικρά μαξιλαράκια, γιατί πρόκειται για λεπτό, βαμβακερό νήμα και ταιριάζει χρωματικά στο σαλόνι, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι πρακτικό. Μπορεί να ξηλώνεται εύκολα και να δείχνουν ταλαιπωρημένα τα μαξιλαράκια! Φέτος είδα πολλά πλεκτά στη διακόσμηση και μου αρέσει αυτή η τάση!! Τα δικά μας Κορίτσια για σπίτι μας είχαν δείξει μερικές ιδέες πριν λίγο καιρό!

Θα ήθελα να μάθω και πώς κάνουν αυτά τα... ζιπουνάκια!!! Τι αστεία λέξη, αλλά τι τρυφερή!!! Να, είχα πάει τις προάλλες σε έναν γνωστό μου που γέννησε η κόρη του και στενοχωριόμουν που δεν ξέρω να φτιάχνω καλτσάκια για μωράκια!!! Αν έχει κάποιος κανένα καλό βίντεο για αρχάριους, παρακαλώ να μου το στείλει! Γιατί καλό είναι αυτό το απλό που κάνω τώρα, αλλά θα το βαρεθώ και θα θέλω να μάθω κι άλλα! 

Σκεφτόμουν ότι τελικά δεν είναι λίγες οι νέες κοπέλες που ασχολούνται με πλέξιμο και κέντημα. Όσο κι αν ακούγεται ξεπερασμένο, νομίζω ότι γίνεται και πάλι της μόδας. Είναι κι αυτό στα πλαίσια του "Εμπρός...πίσω!''
Η μαμά μου που ανήκει στην ανήσυχη δεκαετία του '70 με τις μίνι φούστες και τα τρελά ξενύχτια, έχει άλλη νοοτροπία και όταν μαθαίνει ότι ασχολούμαι με κάτι τέτοια, με λέει γεροντοκόρη! Καλά, η μάνα είναι σούπερ, σαν αδερφή μου μοιάζει! Αλλά η σημερινή εποχή έχει τελικά άλλα πρότυπα! Είναι μια μίξη βέβαια, αλλά τίποτα δεν θεωρείται ξεπερασμένο. Είναι όλα in και ό,τι γουστάρει ο καθένας κάνει!!

Δεν είναι κι άσχημα!!


16 spins:

!sweety! είπε...

Γλυκούλα μου έχω καιρό να αφήσω σχόλιο αλλά να ξέρεις σε διαβάζω ανελειπώς!

Είναι πράγματι υπέροχο να ασχολείσαι με κάτι που σου φέρνει χαρά και σε χαλαρώνει!!!

Γιατί δεν κάνεις κανένα κασκόλ;Εύκολο σχετικά...

Λοιπόν,πολλά φιλιά,να περνάς καλά και καλό μήνα για αύριο!!!

lourdi lourdaki είπε...

ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΣΚΟΛ!!.
ΣΕ ΦΙΛΩ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΚΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΡΑ ΜΗΝΑ!!!

crispy είπε...

Εμμανουέλα καλημέρα.
Μου φαίνεται πως μια χαρά τα πας μέχρι στιγμής! Παλιά έπλεκα, δεν είναι κι άσχημη ιδέα να ξαναρχίσω ...αρκεί να βρω το χρόνο!
Υ.Γ: Το google από προχθές το βράδυ δεν μου επιτρέπει πρόσβαση στο eating around! Σου ανέφερε κανείς παρόμοιο πρόβλημα;
Καλό μήνα!

Emmanouela είπε...

Sweety, σε ευχαριστώ πολύ! Για κασκόλ το έχω ξεκινήσει, αλλά σκέφτομαι διάφορα. Φυσικά, είναι μόνο η αρχή. Θέλω να κάνω πολλά πράγματα. Και νομίζω πως και το καλοκαίρι θα συνεχίσω να πλέκω, γιατί αυτό το νήμα είναι λεπτό και εύκολο στο δούλεμα, δεν σε βαραίνει!
Καλό μήνα να έχεις!!

My blueprint είπε...

Καλημέρα!! Μια χαρά τα πας με το πλέξιμο. Να μάθεις να κάνεις ζιπουνάκια, είναι γλυκύτατα και τέλειο δωράκι!!

Emmanouela είπε...

Lourdi μου, καλό μήνα!! Το κασκόλ είναι μέσα στα σχέδια, γιατί πάντα χρειάζεται και αν είναι από τα χεράκια μου, θα το αγαπάω πιο πολύ! Για τα υπόλοιπα, βλέπουμε! Φιλιά!!

Emmanouela είπε...

Crispy, εγώ προτείνω να ξαναρχίσεις, αν βρεις χρόνο. Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν απαιτεί πολύ χρόνο, όποτε θες το πιάνεις όποτε θες το αφήνεις. Είναι όμως πράγματι χαλαρωτικό! Όσο για τον μπλόγκερ, εδώ δεν αφήνει εμένα καμιά φορά να μπώ! Δεν ξέρω τι παθαίνει. Πάντως δεν μου το έχει πει κανείς άλλος και έχω βρει αρκετά σχόλια από προχτές. Μπορεί την ώρα που προσπαθούσες να είχε μπλοκάρει από τους χιλιάδες θαυμαστές μου!!!!! αχαχαχαχα!

Emmanouela είπε...

Καλημέρα Δέσποινα και καλό σου μήνα!! Ναι, θέλω να μάθω και θα είναι όμορφα ακόμα και για ενθύμιο να τα κρατήσει κάποιος. Θα το βάλω στο πρόγραμμα! Φιλιά!

EVAGELIA VRETTOU είπε...

καλημέρααα, ευχαριστούμε για την αναφορά και που σου άρεσε η ιδέα για τα μαξιραλάκια! Έρχονται και τα πλεκτά μας τσαντάκια...
Δεν ηρεμείς με τίποτα, κοριτσάκι, ε;
με τις χρυσοχέρες που κάνεις παρέα, όμως, θα κάνεις την προίκα σου..χεχεχε
Τα πας μια χαρά, από όσα ξέρω κι εγώ για το πλέξιμο. Για πλέξιμο δες βιντεάκια στο youtube και στο ελληνικό ftiaxto.gr. Το ελληνικό έχει διάφορα για πλέξιμο. Φιλιά και καλή συνέχεια

Emmanouela είπε...

Mα τα βρήκα εξαιρετικά τα μαξιλαράκια σας τα πλεκτά! Ναι, το ftiaxto το ανακάλυψα εχτές, αλλά δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ. Θα το έχω υπόψη. Ναι, η αλήθεια είναι ότι δεν κάθομαι σε μια μεριά, αλλά τι να κάνω που είμαι και κορίτσι της παντρειάς και έχω και προίκα να φτιάξω!!! Καλημέρααα!!!

astakoulis είπε...

Κι εγώ νομίζω ότι το κασκόλ θα είναι η καλύτερη λύση για το μακρυνάρι. Εγώ δεν ξέρω να ράψβ ούτε κουμπί, ζηλεύωωωωω

Emmanouela είπε...

Καλέ, ούτε εγώ ξέρω να ράβω κουμπί! Το πλέξιμο μου φαίνεται πιο εύκολο!!!! Αλλά εσένα σου μένει καθόλο χρόνος? Όλο ρεμπετάδικα και ταξίδια μου είσαι!!!

JoaN είπε...

klap klap klap! ;) Perimenw na me ma8eis.e!

Emmanouela είπε...

Ε, ότι θα μάθαινα εγώ άλλον άνθρωπο να πλέκει, δεν το περίμενα ποτέ!!! Κάτσε να'ρθει η ανοιξούλα, και συναντιόμαστε πλ. Συντάγματος στα παγκάκια με τη λιακάδα και τις βελόνες μας!!!

Chryssa είπε...

Επιτέλους κατάφερα να κλέψω λίγο χρόνο να σου γράψω!!! Μπράβο Εμμανουέλα μου! πολύ καλό το αποτέλεσμα! Λοιπόν τι λές να ψάξουμε να βρούμε κανένα σεμινάριο πλεξίματος προς τα μέρη μας να πηγαίνουμε παρέα? γιατι οκ το κασκόλ το έχουμε ας πάμε και ένα βήμα περαπέρα τώρα.
χο

Καλημέρα
smats

Emmanouela είπε...

Χρύσα μου, το θέλω κι εγώ πολύ, αλλά όλα τα σεμινάρια που έχω δει, γίνονται κέντρο και δεν μπορώ να τρέχω εκεί πέρα. Τα απογεύματα και τα ΣΚ είμαι ελεύθερη- προτιμώ ΣΚ βασικά- και μπορούμε να πάμε, αν βρούμε! Οπωσδήποτε πρέπει να φτιάξουμε κι άλλα πράγματα, γιατί βαρετό είναι να πλέκεις συνέχεια το ίδιο μακρυνάρι!! Το ψάχνουμε και ξαναμιλάμε! Σε φιλώ!!