THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Λόγω των ημερών...

12 μέρες θέλουμε για τα Χριστούγεννα και έξω από την πόρτα μας επικρατεί χαμός! Και μέσα από την πόρτα μας δηλαδή δεν είναι και τέλεια τα πράγματα, αλλά το έξω με τρομάζει περισσότερο! Αυτή την εβδομάδα το πρόγραμμα αντί για στολισμούς, χορούς και πανηγύρια, έχει πορείες, απεργίες, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις περικυκλωμένες από ματ και κρίση. Πολύ κρίση! Οικονομική, συναισθηματική, ψυχολογική, απ' όλα! Είμαστε σε κρίση και δεν έχουμε και λεφτά να πάμε για ψυχανάλυση, να πούμε τα σώψυχά μας να ξελαμπικάρουμε βρε αδερφέ!

Οκ, το Σάββατο ήμουν στο κέντρο αρκετές ώρες και είδα κόσμο χαρούμενο και γεμάτα μαγαζιά, αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως τις προηγούμενες χρονιές και το νιώθω έντονα! Όλοι μοιάζουν σαν να βγαίνουν με το ζόρι, επειδή είναι γιορτές και επειδή ''πρέπει'' να ενισχύσουν την αγορά, να βγάλουν τα παιδιά έξω, να ξεφύγουν από τη μιζέρια και τα καθημερινά προβλήματα! Μετά τις γιορτές όμως τι? Ξανά πάλι τα ίδια! Κλεισμένοι στο καβούκι μας οι περισσότεροι και οι υπόλοιποι θα παίζουν ξύλο έξω από τη Βουλή! 

Πάλι καλά που είδαμε και λίγο χιόνι το Σάββατο και σαν να έγινε πιο ελαφρύ το κλίμα, πιο φωτεινό και αισιόδοξο! Δεν ξέρω αν σας βγάζει και εσάς το ίδιο συναίσθημα ένα χιονισμένο τοπίο! Εγώ το κρύο το απεχθάνομαι, αλλά με το χιόνι αισθάνομαι χαρούμενη, ελεύθερη! 
Σάββατο 11/12, ώρα 09.30 στην Ομόνοια έριχνε αρκετό χιόνι, που αν δεν φύσαγε, θα το είχε στρώσει! Και έτσι κύλησε όλη η ημέρα! Και αυτές οι αέρινες νιφάδες προκαλούσαν χαμόγελα στους περαστικούς! Μετρούσα χαμόγελα στο δρόμο, αλήθεια!!

Βρέθηκα στην Ομόνοια γιατί ήθελα να ψωνίσω κάποια πράγματα που μόνο εκεί βρίσκεις φτηνά! Στα μαγαζάκια της Αθηνάς, της Ευρυπίδου και της Πραξιτέλους, βρίσκεις θησαυρούς, κυρίως σε είδη σπιτιού και ακόμα πιο κυρίως σε είδη κουζίνας! Πήρα αρκετά πραγματάκια, τα οποία θα δείτε αύριο στο Eating Around...
Μετά ανέβηκα στο Κολωνάκι και πήγα κομμωτήριο για αλλαγή λούκ! Έτσι, για να αισθανθούμε καλύτερα μέρες που είναι! Να ανανεωθούμε λιγάκι και να είμαστε λαμπερές τις ημέρες των γιορτών, όπως συνηθίζουν να λένε αρκετά περιοδικά μόδας! Μετά το πρόγραμμα είχε μερικά ψώνια για ενίσχυση της γκαρνταρόμπας... 

Τα μαγαζιά είχαν ενημερωθεί για την πτώση της θερμοκρασίας και είχαν φροντίσει να βάλουν όλα τα χοντρά ρούχα, τα παλτό, τα πουλόβερ και τις γούνες σε περίοπτη θέση, ενώ μέχρι την Παρασκευή τον μεγαλύτερο χώρο καταλάμβαναν τα t-shirts και τα αέρινα φορέματα. Όλα είναι θέμα μάρκετινγκ λοιπόν και όλοι ποντάρουν στην ψυχολογία του πελάτη! Μπορεί σε 2 μέρες πάλι να έχουμε 25 βαθμούς, αλλά εφόσον το Σάββατο ο πελάτης βλέπει χιόνι έξω, τι θα αγοράσει? Λογικό είναι να γλυκοκοιτάξει τα χοντρουλά, μάλλινα ρούχα! Θυμάμαι όταν δούλευα ως πωλήτρια στη Sprider κι έπειτα στη Hugo Boss, κάθε Αύγουστο που φέρναμε τα χειμωνιάτικα, βάζαμε το air condition σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για να νιώθει κρύο ο κόσμος όταν μπαίνει και να κοντοστέκεται στα χειμερινά. Να μην του φαίνονται τόσο ξένα και μακρινά! Μερικές φορές έπιανε αυτό το κόλπο, αλλά κάποιος μπορεί να το βρει αποτυχημένο και φτηνό!

Το βράδυ που έξω δεν υπήρχε ψυχή και από το δρόμο έβλεπες όλα τα διαμερίσματα φωτισμένα, σημάδι ότι ο κόσμος προτίμησε να χαρεί τη ζεστασιά του σπιτιού, εμείς βγήκαμε! Ναι, έτσι είμαστε εμείς! Δεν βγαίνουμε με τον καλό καιρό, βγαίνουμε με το χιονιά! Θα'ναι μάλλον κι αυτό στο πακετάκι των ημερών! Ε, μέρες που είναι να βγούμε λίγο και τέτοια!
Πήγαμε στο Divani Apollon Palace  να ακούσουμε την κολλητή μου Μαρίνα στο πιάνο μπαρ. Με τη Μαρίνα γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, από πολύ μικρές και το όνειρό της πάντα ήταν να γίνει μουσικός! Σπούδαζε πιάνο από μικρή και όταν πήρε το πτυχίο της ξεκίνησε μαθήματα σε παιδάκια! Αγαπάει πολύ αυτή τη δουλειά, όσο και το να παίζει πιάνο σε εκδηλώσεις και διάφορα μαγαζιά! Έτσι λοιπόν, κάθε φορά που παίζει κάπου πηγαίνω κι εγώ από πίσω και λέω ότι είμαι το μπαλέτο της! Και δεν παίζει μόνο, τραγουδάει κι όλας και έχει πολύ καλή φωνή! Καθήσαμε στο ωραίο τραπεζάκι μας, μέσα στη ζεστασιά του πολυτελούς ξενοδοχείου και απολαύσαμε τις μελωδίες της και το κρασάκι μας! Δίπλα μας πελάτες άνω των 50 με τις κυρίες τους απολάμβαναν τραγούδια της εποχής τους... 

Η Κυριακή ήταν μια μελαγχολική ημέρα με πολύ κρύο και βαρεμάρα! Αραλίκι στον καναπέ, κουβέρτες από πάνω και τη σκύλα στην κορυφή για ντεκόρ! Ευτυχώς που το απόγευμα συνάντησα μερικές καλές φίλες και πέρασε πολύ όμορφα η ώρα στη ζεστασιά του σπιτιού της Χρύσας!!

Και σήμερα τα ξέρετε, δουλειά και πάλι δουλειά! Και βροχή και μελαγχολία και η θέρμανση στο φουλ!

Καλή εβδομάδα σε όλους! Εύχομαι να είναι όσο πιο γιορτινή μπορούμε κι αν δεν μπορούμε ...να πιεστούμε, λόγω των ημερών! Είναι κρίμα να χάνουμε αυτές τις ημέρες...

20 spins:

Velveteen είπε...

Φοβερό αυτό με το air condition. Είχα ακούσει για καθρέφτες που αδυνατίζουν αλλά ως εκεί! :)

Emmanouela είπε...

Kαλα, αυτό με τους καθρέφτες είναι πολύ γνωστό! Ετσι είναι, χωρίς τέτοια τρικ μπορεί να μην πουλούσαν κάποιοι τελικά! Όλα στο εμπόριο είναι θεμιτά!

My blueprint είπε...

Eμένα μου φάνηκε πολύ καλό το σαββατοκύριακο. Και αυτές οι βραδιές στο πιάνο bar με κρασί μου αρέσουν πολύ και ας είμαι συνήθως κάτω του μέσου όρου των ηλικιών των θαμώνων. Θα ήθελα μια τέτοια βραδυά μέσα στις γιορτές αλλά προς το παρόν παίζουν κυρίως παιδότοποι στη διασκέδαση μου! Δεν πειράζει όμως καλά περνάμε και εκεί. Καλή παρέα να υπάρχει.
Καλή εβδομάδα και καλή διάθεση. Δεν πέφτουμε τώρα...δεν πέφτουμε!!!
Δέσποινα

Ανώνυμος είπε...

Μεγιά το καινούριο ντεκορ Εμμανουέλα μου...χαρούμενο και γιορτινό και ναι έχεις δίκιο, γιορτινο mood με το ζόρι για τους περισσότερους... κι αυτό είναι το κακό... ότι δε νιώθουμε πια τίποτα παρά άγχος, αγωνίες, στενοχωριες για το αύριο κι έτσι δε χαιρόμαστε το σήμερα (όπως κι αν είναι αυτό).
Άσχετο, αλλά μιας και ανέφερες την Ευριπίδου, έχει ένα απίστευτο μαγαζάκι με μπαχαρικά... το ΜΠΑΧΑΡ... αν δεν έχεις πει, πήγαινε και θα με θυμηθείς στα σίγουρα, ότι θες εκει θα το βρεις.
Άντε σε φιλώ γιατι προφανώς με έπιασε η πολυλογία μου.
Φιλάκια πολλά!!!

Emmanouela είπε...

Δέσποινά μου, καλημέρα! Αν δεν είχα αλλάξει το μαλλι κι αν δεν είχα ψωνίσει αυτές τις βλακειούλες, θα είχα πέσει! Αλλά εντάξει, κρατιέμαι ακόμα λόγω των ημερών! Οι παιδότοποι μπορεί να είναι λίγο κουραστικοί από τις πολλές φωνές αλλά διαθέτουν ένα κλίμα αισιοδοξίας και χαράς γιατί τα παιδιά το μόνο που θέλουν είναι να παίξουν! Δεν ξέρουν να μισούν, να βρίζουν και να ''θάβουν'' οπότε όλα είναι καλύτερα εκεί! Σου εύχομαι να περάσεις και τη βραδιά που θες με τον αντρούλη σου σε ένα ρομαντικό πιάνο μπαρ! Είναι πράγματι υπέροχα!
Φιλιά πολλά!

Emmanouela είπε...

Καλημέρα Λίλιουμ! Ναι, το ξέρω το μπαχάρ φυσικά γιατί έτσι κι αλλιώς, με το που φτάνεις εκεί, οι μυρωδιές σε τραβάνε και αποκλείεται να μην το επισκεφτείς! Είναι πράγματι φοβερό! Μακάρι να μπορούσα να πηγαίνω πιο συχνά εκεί..
Ε, έστω και με το ζόρι, ας περάσουμε όλοι όμορφες γιορτές! Ίσως να μην είναι αυτες που ονειρευόμαστε, αλλά ας έχουμε υγεία και όλα τα υπόλοιπα θα τα βρούμε! Λένε ότι μας περιμένει δύσκολη χρονιά! Ας βάλουμε τα δυνατά μας!
Χαίρομαι που σου άρεσε το ντεκόρ!

crispy είπε...

Περιμένω να διαβάσω στο eating around τι αγόρασες! Πηγαίνω συχνά κάτω από Αθηνάς και εμπορικό τρίγωνο για ότι έχει σχέση με κουζίνα.
Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα!

Emmanouela είπε...

Nαι Κρίσπυ μου, αύριο θα ποστάρω γιατί θέλω να τα βγάλω φωτογραφίες! Είναι απίθανα τα μαγαζάκια εκεί! Βρίσκεις τα πάντα! Καλή εβδομάδα και σ'εσένα!

ZouZouna είπε...

Eλπίζω πως πήγες και Πολυκλείτου και στους κάθετους και στην στοά, όπου ξεψάχνισες κι άλλα!

φιλιά

Emmanouela είπε...

Mωρέ, δεν τις θυμάμαι ποτέ τις οδούς! Μόνο τις πολύ γνωστές. Και δεν είχα πολύ χρόνο γιατί στις 11 έπρεπε να είμαι κομμωτήριο! Έχουμε κι ένα ξανθό να συντηρήσουμε! Θα ξαναπάω κάποια στιγμή που θα έχω περισσότερο χρόνο...

partaki είπε...

Καλη εβδομάδα Emma!!!

Maria G. είπε...

Καλή σου εβδομάδα! Αν και με τέτοιο όμορφο σαββατοκύριακο που πέρασες μια χαρά θα πάει, να είσαι σίγουρη... Πάντως και εγώ παράπονο δεν έχω! Το Σάββατο ήταν ο ετήσιος χορός μας και πέρασα πολύ ωραία... Και ξέρεις τώρα, κομμωτήρια, φορέματα κτλ... Δεν ξέρω αν συμβαίνει μόνο σε μένα αλλά έχεις παρατηρήσει ότι οι κομμώτριες κάνουν πάντα αυτό που θέλουν αυτές και όχι ότι τους λες; Τς τς τς... Πάντως και η Δευτέρα μου ήταν πανέμορφη γιατί ξύπνησα και είχε χιονίσει πάρα πολύ οπότε δεν είχαμε σχολείο και βγήκαμε για ζεστή σοκολάτα και φωτογραφίες στο χιόνι! :)

Ανώνυμος είπε...

Φίλη, δεν προλαβαίνω να σε διαβάσω. Φεύγω για τη δουλειά! Θα γυρίσω το βράδυ και ίσως σε πετύχω. Πάντως να θυμάσαι.. Ο Μπομπ ο μάστορας είναι εκπληκτικός. Μη μου τον κλέψεις. Για δοκιμή στον συνιστώ..

Φιλιά πολλά :)

Emmanouela είπε...

Partaki μου, επίσης! Να περνάς φανταστικά!!

Maria G., Χαίρομαι που πέρασες όμορφα! Και οι χοροί όπου φοράς τα καλά σου και διασκεδάζεις, είναι πολύ ωραίο πράγμα! Αλλά για τις κομμώτριες, επειδή έχω πείρα σαν πελάτισσα χρόνια, σου συνιστώ να πατήσεις πόδι! Μην της αφήνεις να κάνουν ό,τι θέλουν! Να λες εξ'αρχής αυτό που θες και με τρόπο που να μην χωράει αμφισβήτιση! Αν σε δουν αδύναμη χωρίς άποψη, θα σου κάνουν το μαλλί σαν κεφτέ!! Μπορείς να ζητάς τη συμβουλή τους, αλλά να δείχνεις ότι ξέρεις τι θες από το μαλλί σου! Εμένα καμιά δεν μου φέρνει αντίρρηση!
Σε φιλώ γλυκιά μου! Να περνάς τέλεια!!

Αυτή, δεν πειράζει που δεν με διαβάζεις, αλλά μην προσπαθείς να με αποπροσανατολίσεις! Μη νομίζεις ότι δεν κατάλαβα το σχέδιό σου! Θες να με ρίξεις στην αγκαλιά του Μπομπ για να σου μείνει ελεύθερο το πεδίο για τον Shrek! Αυτό που έχεις στο μυαλό σου να το βγάλεις! Γιατί ο γλυκός, πράσινος, χοντρουλός Shrek, είναι δικός μου!!!

Ανώνυμος είπε...

Kαλημερούδια,
έι ψιτ... σε περιμένει παιχνιδάκι (αν θες δλδ... και δε τα βαριέσαι..) στο σπιτάκι μου.
Φιλάκια.

Maria G. είπε...

Εμμανουέλα... Πραγματικά το σχόλιό σου ήταν το καλύτερο που έχω διαβάσει και ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόμουν... Έχεις απόλυτο δίκιο, απλά ξέρεις τώρα, όταν είσαι στην τελευταία τάξη του λυκείου η ζωή σου είναι μόνο το διάβασμα... Στο λίγο ελεύθερο χρόνο που έχω μπορώ να βγαίνω μόνο εδώ και με τα άτομα που μένουν στην πόλη μου... Και όταν νιώθεις ότι δεν ταιριάζεις ούτε καν με την παρέα σου, αυτό καταντάει μαρτύριο. Δεν θέλω να βγαίνω έξω και να μιλάω για αγόρια. Αρνούμαι να το κάνω. Αν είχα τον χρόνο να διαβάσω βιβλία, να μάθω τη γλώσσα που θέλω και γενικά να κάνω τις επιλογές μου δεν θα με πείραζε τόσο πολύ, γιατί ξέρω ότι σε λίγο καιρό θα περάσει... Όμως τώρα όλη μου η ζωή είναι μία καταπίεση... Καλά που υπάρχουν και τα μπλογκς ώστε να ξεφεύγω και να μπορώ να εκφράζω τις σκέψεις μου... Συγγνώμη αν σε κούρασα με τη γκρίνια μου, αλλά εφηβεία βλέπεις!

Ανώνυμος είπε...

περασα να δω τι κανεις....

καλο βραδυυυυυυυυυυυ.. φιλακιαααααααα..

Clem Lumen είπε...

Εμμανουελακι μου!
Χρονια πολλα γλυκια μου
γεματα αγαπη, υγεια κ χαμόγελα
:)
Να'σαι καλα και να περνας ακομα καλυτερα
φιλια

Maria G. είπε...

Χρόνια σου Πολλά Εμμανουέλα! Να μην σταματήσεις ποτέ να κυνηγάς τα όνειρά σου και να κρατάς δίπλα σου τους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν... Γιατί στο κάτω-κάτω αυτό είναι που μετράει... Καλά να περνάς...

Emmanouela είπε...

Κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σας και για το ενδιαφέρον και τις ευχές σας!!! Δυστυχώς δεν έχω προλάβει να ανεβάσω νέο ποστ, γιατί είχα πάρα πολλά άλλα αυτές τις ημέρες! Από αύριο θα είμαι πιο ήρεμη και θα σας πω τα νέα μου και φυσικά ανυπομονω να μάθω τα δικά σας και όλα όσα έχασα αυτές τις ημέρες από τα μπλογκ σας! Σας ευχαριστώ και πάλι για τις ευχές!!! Ευτυχώς πρόλαβα να γράψω λίγα λόγια εχτές στο Eating Around, οπότε αν θέλετε μπορείτε να πάρετε μια γεύση από εκεί!!!
Καλημέρα και καλή γιορτινή εβδομάδα!!!