THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

IQ Σκουπιδιού!!!!



Ειλικρινά, αυτό που είδα εχτές δεν το έχω ξαναδεί και σοκαρίστηκα!! ΄Ηξερα, βεβαίως, ότι υπάρχουν αναίσθητοι, ''γύφτοι'', αμόρφωτοι, αγενείς κ.λ.π. σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και οφείλω να ομολογήσω ότι κι εγώ δεν είμαι αρκετά δραστήρια όσο θα έπρεπε! Δηλαδή, καμιά φορά ξεχνάω να κάνω ανακύκλωση και δεν συμμετέχω σε εθελοντικά προγράμματα μάζωξης σκουπιδιών από τους δρόμους και τα δάση! Τα στοιχειώδη, όμως, τα προσέχω και πίστευα ότι εν έτει 2010, θα τα πρόσεχαν και όλοι οι κάτοικοι τούτης της ταλαίπωρης χώρας! Δεν ξέρω σε άλλες χώρες τι γίνεται και δεν θα γυρίσω να πω ότι αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν! ''Γουρούνια'' υπάρχουν παντού, απλώς ίσως σε άλλες χώρες υπάρχουν γερά πρόστιμα και νόμοι με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και ο κόσμος συμμορφώνεται κάπως! Και προχωράω στο παρασύνθημα για να μην σας ζαλίζω!

Είμαι στην Πλ. Ανεξαρτησίας στην Αργυρούπολη, 8μιση το βραδάκι, και περιμένω να περάσω απέναντι τον δρόμο. Δίπλα μου ένα περίπτερο και μερικά παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Στο πιο κοντινό μου παρκαρισμένο αυτοκίνητο, πιάνω με την άκρη του ματιού μου έναν νέο που τρώει το σουβλάκι του. Με το που γυρίζω το κεφάλι μου ακούω έναν ήχο ''χχρρρσστττσακ'' και γυρίζω αυθόρμητα πάλι προς τον τύπο. Και τι βλέπω?! Είχε τυλίξει παιδιά το λαδόχαρτο του σουβλακίου (και τις χαρτοπετσέτες) που μόλις έφαγε και έκανε ένα ''τσακ'' και το πέταξε από το παράθυρό του! Δίπλα μου, πάνω στο δρόμο!!!!! Βάζει μπρος αμέσως και φεύγει!! Και μένω με το στόμα ανοιχτό!!! Με πόση άνεση πέταξε το σκουπίδι του από το ανοιχτό παράθυρο!!! Έπρεπε να το βλέπατε!!!! Παίρνω το σκουπίδι, το πετάω και περνάω τον δρόμο απέναντι, προσπαθώντας να χωνέψω αυτό που είδαν τα ματάκια μου! Μπορεί να παραμιλούσα κι όλας! 

Και κάτι τέτοιες στιγμές μετανιώνω που δεν είμαι τσαμπουκάς να του πάρω το χαρτί και να του το χώσω στο στόμα ή απλώς να το πετάξω από το παράθυρό του πάλι πίσω στο αμάξι του, όπως είπε μια φίλη ότι θα έκανε! Και μετά βέβαια μπορεί να μην μπορούσα να σας γράψω από το ξύλο που θα έτρωγα! 

Έχω δει επίσης ανθρώπους να πίνουν το φρέντο τους σε πλαστικό στη στάση λεωφορείου και μόλις έρχεται το λεωφορείο, να αφήνουν το ποτήρι στο παγκάκι και να επιβιβάζονται! Άλλο αίσχος αυτό! Δόξα τω Θεώ, από κάδους πάμε καλά! Προς τι τέτοια ανευθυνότητα?!

15 spins:

zoe.k. είπε...

H αλήθεια είναι ότι ο τσαμπουκάς δεν βγάζει πουθενά! Αφενώς γιατί ο απολίτιστος είναι και θα παραμείνει απολίτιστος κι εσύ απλώς θα χάσεις τα λόγια και τον χρόνο σου, από την άλλη γιατί δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει ο απολίτιστος όταν πάρεις το σκουπίδι του και του το χώσεις στο στόμα! Έχω τύχει σε τύπο που μόνο που δεν με έδειρε επειδή του την είπα!
Κι εγώ απορώ με αυτούς τους τύπους κι ειδικά με τα παιδιά τα μικρά που κάνουν ό,τι ακριβώς και οι γονείς τους. Άσε αυτούς που καπνίζουν και πετάνε τη γόπα αναμένη απο το παράθυρο! Εκεί αν τους πετύχω πατάω κόρνα μέχρι να μου ζητήσουν τον λόγο. Αλήθεια. Δυστυχώς όμως δεν μπορούν ένα μάτσο άνθρωποι να βάλουν μυαλό στην πλειοψηφία. Γιατί δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που πετάνε τα σκουπίδια τους στον δρόμο. Κι εσύ θα συνεχίσεις να εκνευρίζεσαι και να χαλάς την μέρα σου. Και πάλι, δυστυχώς...

Emmanouela είπε...

Nαι Ζωή μου, έχεις δίκιο, αλλά μπορεί αν βρισκόταν ένας χριστιανός να του την πει βαριά, την επόμενη φορά να ντρεπόταν να το κάνει! Τι να πω? Και αυτό με τη γόπα που λες το συζητούσαμε εχτές! Είναι επικίνδυνο και για τα μηχανάκια που βρίσκονται κοντά, ειδικά τώρα το καλοκαίρι με τα γυμνά πόδια! Μπορεί καμιά αναμμένη γόπα να βρει καμιά γυμνή γάμπα!
Αίσχος!!!

zoe.k. είπε...

ο,τι και να πεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Αλλά τελικά όλα είναι θέμα παιδείας και ανατροφής. Φαντάζομαι πως δεν έμαθες μόνη σου να μην πετάς τα σκουπίδια σου κάτω, αλλά κάποια μανούλα και κάποιος πατερούλης όταν σε είδαν να το κάνεις σε πήραν από το χέρι και μαζέψατε μαζί το σκουπίδι για να το πετάξεις στο καλάθι των αχρήστων...

Και για τα τσιγάρα, τι να πω. Κι εγώ καπνίστρια είμαι, αλλά το τασάκι του αυτοκινήτου μου το τιμάω... Ακόμα και την στάχτη!!!
Μεγάλο θέμα άνοιξες Εμμανουέλα μου...

Emmanouela είπε...

To άνοιξα πανάθεμά με!!! Αλλά με έπνιγε το δίκιο! Είχα καιρό να δω κάτι τόσο προκλητικό!

sCaTterBraiN είπε...

don't get me started...grrr
πόσες φορές τα έχω δει κι εγώ. μόνο μια φορά βρήκα το θάρρος να σηκώσω το σκουπίδι και να το επιστρέψω λέγοντας της 'σας έπεσε αυτό!'. αλλά ευτυχώς η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σχέση με το παρελθόν (εκτός από τα μέρη που είναι ήδη βρώμικα - εκεί είναι λες και τα τραβάει τα γουρούνια να συμβάλλουν στη βρώμα)

Emmanouela είπε...

E, ναι...γιατί σου λέει ''αφού έτσι κι αλλιώς είναι βρώμικα, τι παραπάνω θα γίνει αν πετάξω κι εγώ το σκουπίδι μου?''

Ναι, έχει όντως βελτιωθεί, ομολογώ, αλλά δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο από νέους ειδικά ανθρώπους στις μέρες μας!

Chryssa είπε...

AAAx πόσες φορές έχω τσακωθεί, έχω σιχτιρίσει, μου έχει ανέβει η πίεση στα ύψη (ευτυχώς που είμαι υποτασικό γιατί το έμφραγμα θα το είχα στην τσέπη) με το ελληνικό γυφταριό!! ααχ τα νευρά μου!!! Εσύ είδες στην πλατεία της Αργυρούπολης ένα ουγκ απολίτιστο!! (κoντ;a μένουμε το ξέρεις??)Εγώ το καλοκαίρι πήγα αρχαία Επίδαυρο να παρακολουθήσω παράσταση και στο τέλος έκανα τον σκουπιδιάρη!!! γιατί η κυριούλα έφερε την σακουλίτσα να βάλει την κολάρα της πάνω και μέτα ήταν νωπή για να την μαζέψει και να την πετάξει!!! ΠΟΥ??? στο ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ!!!! που έχεις πάει να παρακολουθήσεις παράσταση!! Δε συζητώ για τα πλαστικά μπουκαλάκια που κανείς δεν φιλοτιμήθηκε να πάρει φεύγοντας Θοδωρής με κατσάδιαζε γιατί με κοίταζαν όλοι να μαζεύω μπουκαλάκια και σακούλες! Και τι να κάνω μου λές?? να τα αφήσω κι έγω εκεί? να είμαι ένας απο αυτούς?? όοοχι!!Αχ νευρίασα τώρα που τα θυμήθηκα πάλι. ΑΠΟΛΊΤΙΣΤΟΙ!! αυτό είμαστε. Νομίζουμε ότι επειδή είμαστε Έλληνες κάτι παραπάνω έχουμε από τους άλλους. Το μόνο παραπάνω που έχουμε είναι η λαμογιά,η γαϊδουριά και η παρταλιά (δική μου λέξη)! Αχ φούντωσα. Πάω να πάρω λίγο αέρα γιατί μου ανέβηκε η πίεση πάλι. γρρρρρρ.

Emmanouela είπε...

Μουά μου, το ξέρω ότι ορισμένοι θα συγχυστείτε με όλα αυτά, αλλά δεν μπορώ να μην τα λέω, γιατί με το να μην τα θίγω, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν! Κι εσύ, απ' ό,τι κατάλαβα είσαι άνθρωπος που τα προσέχει αυτά, οπότε θα συγχύζεσαι συχνά! Εγώ, ξαναλέω, μπορεί να μην τα μάζευα αυτά που αφήνουν όλοι δεξιά κι αριστερά, γιατί μπορεί κάποια στιγμή να πω ''τι είμαι εγώ να μαζεύω τις γουρουνιές άλλου?'', αλλά ευαισθητοποιούμαι μερικές φορές και όταν κάτι τέτοιο γίνεται τόσο απροκάλυπτα, με εξοργίζει!

Α, χαίρομαι που μένουμε κοντά! Έχω διαπιστώσει ότι αρκετοί μπλόγκερς μένουν προς τα μέρη μου! Ίσως κάποια στιγμή να συναντηθούμε από κοντά! Ίσως όταν θα σου ζητήσω μία από τις αξιόλογες τσαντούλες σου! Περιμένω κι άλλα σχέδια!

!sweety! είπε...

Γουρούνια,όπως είπες,υπάρχουν παντού!Το θέμα είναι όμως να μην αποδεικνύουν περίτρανα καθημερινά το ΠΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ είναι!!!!!!!!!
Δεν ξέρω τι άλλο να πω...Αυτή τη στιγμή έχω κατασυγχιστεί!Και δεν είναι μόνο για αυτό που διάβασα στο post σου αλλά γιατί τελικά κυκλοφορούν πολλοί μπάσταρδοι εκεί έξω!!!

Υ.Γ.:Sorry για τα "γαλλικά"!

Emmanouela είπε...

Ω, παρακαλώ, τα γαλλικά είναι η αγαπημένη μας γλώσσα! Ας ελπίσουμε ότι αυτά τα κρούσματα κάποια στιγμή θα μειωθούν ακόμα περισσότερο!

Πιπεράτος είπε...

Βρε μηπως σε ειδε κουκλα μου,ζαλιστηκε, και σου πεταξε κανενα ραβασακι και συ το περασες για σκουπιδι???

Οπως και να χει παλι ξυλο ηθελε θ τυπος.Ουτε ενα "ζαχαροπλαστης ειναι ο πατερας σου" δεν ειπε ο αλητης?!

Emmanouela είπε...

axaxaxa! Η αλήθεια είναι ότι εσύ το είδες το θέμα από εντελώς διαφορετική σκοπιά!! Είναι κι αυτό μια εξήγηση! Λες τελικά να ήμουν εγώ η στραβή και όχι αυτός ο γύφτος? Μπορεί...

ZouZouna είπε...

Nα το πετάξω έτσι, δεν το πετώ, αλλά ανακύκλωση δεν κάνω. Σε μια σακούλα όλα, δεν μπορώ και αυτό. Πήγα και στον Καναδά, στο μισό Τορόντο, έχουν χωριστά σακκούλια για το καθ' ένα και στο άλλο, αχταρμάς, όλα εκτός απο τα χαρτιά. Ακρη δεν βρίσκεις.
Οτι μπορείτε κάνετε!

Emmanouela είπε...

E, εντάξει, ακόμα και να μην κάνει κάποιος τα πάντα για το περιβάλλον, η στοιχειώδης ευγένεια και παιδεία επιβάλλει να μην τα πετάμε έτσι τα σκουπίδια μας δεξιά κι αριστερά!

ZouZouna είπε...

ig, ραδικιού λέγαμε παλιά!

ε, ναι, αυτό, του το επιστρέφεις και λες "κάτι σας έπεσε"... χι χι χι